miercuri, 27 august 2014

Revenge – 1×04 “Duplicity”

Si pentru ca ma intrebam retoric in recenzia trecuta, pe cine va mai lua in colimator Emily si cate persoane din anturajul familiei Grayson au fost implicata in acuzarea nedreapta a lui David Clarke, iata ca apare un nou personaj interesant pe care Emily se razbuna. Adevarul ca instutionalizarea timpurie a lui Emily are si ea vinovatii ei, psihiatra care nu sta sa asculte un copil care se simte nedreptatit si care isi considera tatal nevinovat, isi merita razbunarea.
Asa ma supara acesti profesionisti care cred ei ca le stiu pe toate si care in loc sa vada adevarul sau sa aline o durere la un copil de varsta lui Emily si nu fac decat sa-si impuna opinia prost formata. Imi vine sa urlu de durere cand ma gandesc ca toti copii ajunsi intr-o asemenea situatie sunt priviti la fel si nu li se da o sansa sa se exprime sau sa fie tratati ca pacienti cu probleme proprii, personale, nu adusi la acelasi numitor.
Psihiatra de care vorbesc, Dr. Banks, probabil ca s-a simtit frustrata sa lucreze de tanara cu acesti copii ai statului dar in loc sa ii trateze pe fiecare in parte, frustrarea ei a dus la metode putin crude. Asa cum nici doctorita nu s-a simtit bine inchisa in acel container fara drept de apel sau fara sa inteleaga de ce a fost inchisa, nici Emily nu cred ca s-a simtit comfortabil inchisa in acel ospiciu dupa ce a fost rupta de tatal ei. Behind the wall, am eu o teorie imprumutata cum franchetea si gandirea libera din copilarie ne este ingradita pe parcursul vietii si ajungem inchisi dincolo de zidurile rutinei, obligati sa facem zilnic acelasi traseu si sa urmam aceleasi reguli care ne transforma in mici roboti . Cum ziceam, e o teorie imprumutata dar pe care o rumeg zilnic .
Plotul iar a fost subtire, cum sa nu reusesti o asemenea razbunare cand doctorita iti pune pe tava niste inregistrari de ani de zile ale “pacientelor” din Hamptons. Si iarasi Victoria este oarecum vinovata, a incercat sa ii faca viata mai buna micutei Amanda cand a fost institutionalizata, mituind psihiatra sa se comporte frumos in schimbul unui cabinet privat exact in regatul reginei Victoria. Mi-au placut rochiile asortate din episod . Si privirea ingrozita a lui Nolan cand a vazut cat de departe poate merge Amanda, credeam ca el este undeva un creier incins care face mai mult rau decat Emily insa incep sa cred ca nu urmareste decat sa acopere eventualele mici greseli pe care ea le poate face.
Pe de alta parte, care e treaba cu Taylor? Are Daniel ceva antecedente amoroase cu el? De unde dorinta asta a lui Taylor de a-l arunca din nou pe Daniel in calea alcoolului si de a rupe legatura lui cu Emily? Iar pune Victoria ceva la cale prin intermediul lui Taylor? Ultima presupunere pare insa prea putin plauzibila, chiar daca si-ar dori ca Emily sa nu fie cu Daniel, ce mama poate sa isi duca din nou copilul pe panta betiilor?
Relatia lui Declan cu Charlotte devine din ce in ce mai draguta si ma intriga un pic acest om al securitatii din casa Grayson. Urmeaza si el pe lista lui Emily sau el este un ajutor al ei pe care nu il vedem deocamdata. Greu de crezut ca nu se prinde ca totul a aparut o data cu venirea lui Emily in comunitate. Si Conrad vad ca nu se dezminte si continua relatia cu Lydia… Suspansul inca este la locul lui, iata au trecut patru episoade si inca suntem in priza .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu