duminică, 31 august 2014

Suits – 1×04 “Dirty Little Secrets”

You never forget your first!
Primul caz sustinut singur in instanta, primul pas serios catre Rachel si prima informatie care tinde sa dezvolte personajul Jessica. Cam acestea sunt punctele cheie ale episodului de saptamana aceasta.
Asadar avem parte de primul caz sustinut de Mike singur, caz pe care l-a primit dupa un trivia de Harvard organizat de Louis, si pe care Mike l-a castigat fiindca mintea lui e ca un aparat foto: ce vede retine din prima. Dar mai mult decat, mintea lui nu se rezuma la a fi un simplu hard-disk ce aduna informatii ci observam ca exista pe acolo si un procesor, care sa lege toate informatiile si sa le prelucreze. Totusi sunt unele chestii pe care nu le poti citi de nicaieri, pe care nu le poti invata din nici o carte, si pe care trebuie sa le experimentezi pe propria piele pentru a le sti. Ca de exemplu cand stai pana seara tarziu, intr-o camera slab iluminata doar de o veioza, sau poate de niste lumanari, impreuna cu o colega, si amandoi aveti nevoie sa va satisfaceti… foamea, astfel incat in campus la Harvard poti comanda pizza numai dintr-un anumit loc. Acest mic detaliu a fost de ajuns sa il faca pe Louis suspicios si sunt sigur ca in episoadele viitoare, Louis va afla ce ascund Harvey si Mike.
Specter. Harvey Specter, miss Moneypenny!
Un alt lucru pe care nu il poti invata din nici o carte  se refera la sedinta de judecata, si la faptul ca experienta se aduna numai din a participa efectiv la procese. Un lucru adevarat de altfel si pe la noi, si care il costa pe Mike primul sau proces, unul pe care toti i-au spus ca pana si bunca-sa l-ar castiga. Tocmai de aceasta eram sigur ca o sa il piarda. Desigur pana la sfarsit, isi dovedeste din nou abilitatea de a gasi cele mai mici detalii si chichite, si cu putina indrumare de la Harvey si ajutor de la Rachel reuseste nu numai sa castige cazul pro bono dar sa si aduca la firma inca 15 noi clienti. Iar ca multumire pentru ajutor o intreaba pe Rachel la sfarsit daca ar vrea sa mearga la intalnire adevarata, si ca orice cliseu bun, ea il refuza, cel putin acum. Mai incolo sunt sigur ca o sa se ajunga la ceva mai mult. Mi-a placut insa melodia pe care a fost refuzat. Nu stiu exact daca se potrivea cu contextul, dar melodia in sine suna bine.
Mommy and Daddy are fighting…
Cat despre Harvey, el trebuie sa castige un caz refuzat de aproape toate celelalte mari firme din oras, caz in care este implicat fostul sot al Jessicai. Despre aceasta aflam ca si-a cam sacrificat viata personala pentru cea profesionala, si ca totusi inca mai tine si mai are incredere in fost, acum, bolnav de ALS. Intr-un final harvey castiga cazul ( se putea altfel) tot printr-o sclipire, insa nu inainte sa intervina in caz de foarte multe ori Jessica desi promisese ca nu se va baga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu