miercuri, 27 august 2014

Revenge – 1×13 “Commitment” & 1×14 “Perception”

Previously on Revenge : „When I was a child, my father was framed for a murder he did not commit. This is not a story about forgivness” – Emily Thorne.
Ma intreb daca Alexandre Dumas a banuit vreodata ca personajul lui Montecristo va avea succesul pe care il are in ziua de astazi. Stim cu totii povestea lui. Dintr-un barbat acuzat pe nedrept si intemnitat in Château d’If, Edmond Dantes devine Montecristo si se intoarce pentru a face dreptate. Doar ca dreptatea cu care a pornit la inceputul calatoriei nu mai e egala cu cea de pe parcurs, iar la finalul povestii e mai singur decat in celula in care a zacut ani la rand.
Se spune ca vietile noastre sunt suma alegerilor pe care le facem. Insa nu alegerile ne definesc, ci felul in care ni le asumam. Pentru unii, asumarea acestora e ca si credinta, o devotiune totala fata de o alta persoana sau de o idee ce niciodata nu va fi atinsa. Insa pentu mine, asumarea are si o parte ascunsa, o forta ce ma face sa ma intreb in permanenta: Pana unde sunt dispusa sa merg?” Emily Thorne – Committment.
Revenge e o mare telenovela. Nu si perfecta insa. De asemenea, nu a promis niciodata ca va fi un serial care sa te faca sa oftezi din greu: „mama, cata profunzime”. Nu, nici pe departe. Si-a asumat doar doua lucruri esentiale pentru orice serial de acest gen:
  1. it’s smart entertainment – te tine, amuza, intriga.
  2. it’s FASHION – Seriously Fashion. Da, domnule stii ca esti in lumea celor bogati si bine imbracati.
Am vazut la viata mea telenovele foarte proaste, proaste, bune si excelente (din ultima categorie foarte putine, 3 ca sa fiu mai exacta). Dar indiferent din ce categorie face parte, telenovela contine acelasi clisee.  Se schimba una, se schimba alta, dar restul ramane.  Si totusi de ce suntem fascinati de povestile pe care le cunoastem? De ce genul asta inceput cu multe secole in urma ( Yes, Mr. Dafoe and Fielding, I hear you)  nu isi da obstescul sfarsit ?  E pentru ca avem nevoie de povesti cu buni si rai, cu pedepse si recompense? Raspunsul il are fiecare dintre noi.
Rewind – PLAY – Forward.  Trei cuvinte cu care Emily s-a jucat destul de mult in ultimele episoade. Rewind – fotografiile, videourile si amintirile vietii ei distruse. Play – planul de razbunare in curs, Forward – pe cine distruge next? Insa ce lipseste? Ah da. STOP sau PAUSE.
Iata ca a sosit si momentul.  Ce s-a intamplat?
Finalul episodului de dinainte a adus cu el ceea ce suspectam cu totii – Charlotte este sora eisi fiica lui David Clark. Insa in fortareata in care locuieste Emily, vestea nu are rezultatul scontat. Ba mai mult, Daniel (♥♥♥) o cere in casatorie si ea e convinsa ca a mai facut un pas in planul ei de razbunare.  –Emily is still in denial, Im not  - I love Daniel J
 Nolan insa e de parere ca lucrurile nu mai pot sa ramana la fel si ca undeva trebuie sa se petreaca o schimbare. Gura pacatosului ( I like you too, Nolan)adevar graieste pentru ca mai marea Craiasa Victoria, suspicioasa fata de falsa „Amanda” a si facut miscarea sa puna mana pe casetele furate si in acest joc a cazut victima si Jack. Motiv pentru care Emily are pentru prima data dorinta de a nu mai continua cu planul ei. S-a deschis o usa mica in inima ei, dar nu pentru mult timp.
  
Barbatul pe care il iubesc amandoua ( Daniel) le pune din nou fata in fata, mai ales dupa ce acesta intelege in mod absolut gresit ca David ar fi violat-o pe Victoria.
Adevarul are mai doua fete: al Victoriei e ca l-a iubit pe David Clark, al lui Emily e ca viata ei a fost distrusa in urma complotului. Dar ce poti face cand nu mai e cale de intoarcere si oricum orice regret ar fi inutil?
Planurile de logodna continua si uite asa ne apropiem de episodul pilot. Tema petrecerii e Foc si Gheata -  doua forte capabile sa distruga intreg universul elegant din  South Hampton. Insa pana atunci Victoria gaseste un nou aliat: socrul ei care il obliga pe Greyson pere (lol) sa reconsidere felul in care vrea sa divorteze. Mai aflam un lucru despre Victoria: nu si-a cunoscut niciodata tata. ( interesant, interesant)  Buba familiei se sparge insa din cauza lui  Jack care a pus mana pe una din casete „Amandei” si vrea cu orice pret sa faca dreptate pentru micuta  Amanda Clark, iar la mijloc cade Charlotte care afla ca e fiica lui teroristului.  Incetul cu incetul, Emily gusta si ea din ceea ce a semanat, insa e un joc foarte periculos.
Marea intorsatura de situatie este insa finalul episodului „Perception””. Emily se intoarce acasa dupa o alta zi de Revengada ( my new favourite word) si decopera ca cineva ii cunoaste secretul. Jurnalul, fotografiile si planul ei i-au fost luate. Vulnerabilitate totala.
WHO IS BACK? CINE S-A INTORS ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu