duminică, 31 august 2014

Suits – 2×01 “She Knows” 2×02 “The Choice”

Summer of love law 
Da, da a venit, e aici: The Summer of Law is here!! Adica Suits, Harvey Specter si Mike Ross s-au intors si avem astfel parte de televiziune de calitate in zilele toride de vara udate in perioada asta numai cu Euro (Castiga Spania, nu va luati dupa Indru :D).
Bine, adevarul e ca Suits a revenit de vreo doua saptamani, dar trebuie sa ma intelegeti, licenta e mai importanta ca serialul (desi nu cu mult  ). Asadar avem parte de doua episoade bune, care ne dau de inteles ca serialul isi va pastra standardul de calitate si poate chiar si-l va imbunatati. Dar sa se luam pe rand.
O hartie de la un avocat nu e niciodata o veste buna
She Knows ne arata ce se intampla dupa telenovela de anul trecut cand Tevor se duce la tanti Jessica si ii zice ca Mike a fost rau si i-a f***t prietena… aa si ca nu a terminat de fapt la Harvard….de fapt nu a terminat pe nicaieri… decat pe Jenny, dar asta e alta discutie, pentru dupa 12 noaptea :D. Astfel ca episodul ne plimba prin modul in care ajunge Mike sa isi pastreze slujba. Faptul ca si-l pastreaza sper ca era destul de evident pentru toate lumea (altfel s-ar fi terminat serialul), asa ca mai ramanea de vazut si cum se va intampla asta. Iarcum? devine cine?.
The Dark Side is strong in this one!
Iar cine se numeste Daniel Hardman, celalalt partener numit din cadrul Pearson Hardman, care in trecut se ocupa de treburi mai putin ortodoxe si care acum vrea sa se intoarca si sa isi ia revansa in fata lui Harvey si in fata Jessicai. Toate bune si frumoase insa… nu imi place actorul… Imi amintesc vag sa il fi vazut in Damages la un moment dat, dar nici acolo nu m-a impresionat. Oricum ar fi, cred ca au gresit cand l-au distribuit pe el in rolul antagonistului principal din acest sezon. Partener numit si care vrea sa fie si managing partner… pai sa se barbieresca… adica serios, aia e o fata de om care sa conduca o firma de avocatura de top? Uitati-va la Harvey, mereu la patru ace. Dar sa ii acordam prezumtia de veridicitate, cel putin pe moment pana cand o sa isi faca o aparitie mai consistenta. O ultima remarca fata personaj: cati dintre voi cred ca Mike va termina si pe fiica-sa? Mana sus 
Stuupid!
Si acum sa trecem la partea telenovelistica a serialului: Jenny afla de Rachel, Mike nu afla de Rachel, Jenny se supara, Mike il confrunta pe Trevor, afla de Rachel, o saruta pe aceasta, si pana la finalul episodului 2 ii da papucii. Nu vreau sa comentez prea mult, deoarece consider ca daca per total serialul este foarte bun, pe aspectul relatiilor personale este sub-mediocru. Previzibil, cliseic si enervant. Asa ca voi face doare unele observatii punctuale.
Who doesn’t like pineapple?
In primul rand la cearta lui Mike cu Jenny, numai persoanele care raman fara argumente rationale recurg la vorbe de genul: You are such a lawyer!!  Consider ca, pe langa faptul ca Mike avea dreptate, singurul raspuns la asta ar fi: Dohhhhhh !!!  Iar la toata treaba cu Rachel: ce importanta pentru relatia lor ar putea sa aiba faptul ca el nu a terminat nici o facultate? Sinceritatea excesiva dauneaza uneori. Mai mult decat atat, nu am inteles ultimatumul ori ii spun tot ori nu mai sunt cu ea. Asta fiind zise, eu unul ma bucur ca nu a ramas cu ea. Nu prea imi place, nici personajul si nici actrita (are ditamai fundul :O, J-Lo ar trebui sa isi faca probeleme).
Rise of the Bankruptcy
Cat despre celelalte personaje, m-a bucurat sa vad o anumita dezvoltare atat pentru Jessica cat si pentru Louis. Jessica probabil a aflat ca Mike nu a fost la Harvard consultand sistemul centralizat in care sunt inscrisi toti cei care au terminat o facultate, astfel ca desi Mike aparea la Harvard, el probabil nu aparea aici. De unde si ideea ca el nu a terminat nici o facultate nicaieri. In cel de-al doilea episod continuam sa vedem cum se desfasoara lupta pentru putere si ce alegeri se fac: loialitate sau ceea ce e corect? Datoria fata de client sau fata de sef? E greu de raspuns la aceasta intrebare chiar si pentru Harvey ceea ce creeaza tensiuni intre el si Jessica. Iar Louis… e Louis… vrea si el putina atentie, cautand-o chiar si la alte firme. Ramane un vierme alunecos, dar chiar si asa are ei el nevoie de some love. Iar primul care i-o ofera e Hardman. Cat de greu de ghicit putea fi faptul ca lui Louis ii place sa isi auda propria voce?  Nu era greu de imaginat nici ca Louis ii va lua partea acestuia, cand de partea cealalta e Harvey care il manipuleaza si il ia la misto tot timpul. Cu toate astea eu cred ca pana la sfarsitul sezonului, tot la Jessica se va intoarce.
Iar Donna practic e numarul 2 acolo sus, dupa Harvey. Face si desface serialul. Foarte bun personajul si cu interventii ce amintesc de personajul lui Betty White din Boston Legal, Mrs. Piper. Nu as merge pana acolo incat sa zic Donna se referea la Harvey cand ii zicea lui Mike ca totusi se poate sa ramana in relatii bune la munca, dar ceva ceva era acolo. Totusi putea la fel de bine sa abureasca, si nu se intamplat niciodata nimic. I-a zis pana la urma doar ceea ce vroia sa auda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu