marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 5×16 “While You Were Sleeping”

1
Iată ce lipsea în ultima vreme acestui serial: puțin romantism. Da, da, exact asta. Acel condiment al scenariștilor, numit Delena. 
Evenimentele acestui episod fac o buclă în timp de vreo 3 săptămâni, timp în care Elena este ținută prizioneră în căminul de la facultate, de către noua vrăjitoare, Liv, ajutată de Bonnie. Pentru moment Elena pare că este în siguranță, în timp ce prietenii săi caută neîncetat antidotul virusului cu care a cadorisit-o Katherine, însă starea ei se deteriorează rapid, având halucinații și simțindu-se din ce în ce mai rău.
2
Singura persoană care reușește să o facă să se simtă mai bine este Damon. Un Damon care nu știe cum să îi mărturisească faptul că,  măcinat de frustrare, l-a omorât pe Aaron. Un Damon care e glumeț și încrezător, dar cu doza potrivită de ironie, încercând să o liniștească. Mi-a plăcut conversația lor. A fost dulce, dar nu într-un mod exagerat, ci într-unul digerabil.
 În timpul acestor conversații între cei doi, Caroline ajunge în laboratorul doctorului obsedat de vampiri și descoperă că virusul Elenei este unul mortal, dar surpriză – cel care apare cu soluția salvatoare este nimeni altul decât Enzo, despre care aflăm că a făcut o alianță cu acei călători de care se folosea Wes și care îi pot ajuta pe eroii noștri cu antidotul. Cine s-ar fi gândit că vom ajunge iarăși la subiectul “dubluri”? Eu una, nu. Credeam că am scăpat de ele, dar iată că săracul Stefan încă mai are de a face cu așa ceva.  După ce trece iarăși prin chinurile “prăjirii creierului”, de data aceasta la o intensitate ceva mai mică, antidotul ajunge în cele din urmă la cei doi îndrăgostiți, care între timp au reușit să se găsească și să-și mărturisească personal ce a rămas nespus.

3
Spuneam în recenzia episodului trecut că noua vrăjitoare nu îmi inspiră mai nimic. Uite cât m-am înșelat! E clar că blondina aparent inocentă și neștiutoare ascunde multe secrete și că o vom vedea cu siguranță și în episoadele care urmează. Din discuția pe care aceasta a purtat-o cu aliatul ei reiese că un nou pericol stă la pândă. Să fie oare vorba despre ce s-a întâmplat la finalul episodului trecut cu Katherine, despre care nu am aflat încă absolut nimic? E clar că e vorba de o magie puternică și că Bonnie este un pion important în tot acest plan.
 Finalul episodului ne-o înfățișează pe aceeași Elena, acum vindecată, care după ce s-a gândit mai bine, a ajuns la concluzia că Damon trebuia să-și fi dat seama că ea nu era ea în urmă cu 3 săptămâni, fapt  pe care i-l și reproșează și pentru care îl învinuiește pentru tot ce s-a întâmplat. Ca să spun drept, în mod normal, are dreptate (mai puțin la partea cu învinuitul). Când iubești un om, îl recunoști dintr-o mie de chipuri identice. Prin gesturi, prin mimică, prin felul de a vorbi sau de a privi, prin chestiile de detaliu pe care le știi atunci când cunoști foarte bine o persoană; iar Katherine s-a văzut că nu a intrat atât de bine în pielea Elenei. Pe de altă parte, să fim serioși…de câte secole o cunoștea Damon pe Kat? De suficiente încât să o recunoască imediat sub orice deghizare! Dar aici nimic nu este normal, ei nu sunt oameni, iar noi cerem prea multe. 
Bun. Astfel, cei doi realizează din nou că relația lor este toxică și că atunci când sunt împreună le lipsește controlul. Dar cum chimia e chimie, ajung destul de repede la orizontală, iar Damon se ține de promisiunea pe care i-o făcuse Elenei, ceva mai devreme, la telefon – citez “I’m gonna hunt you down and give you the most mind blowing night of your life!”. Cu siguranță așa a fost! Damon se ține întotdeauna de promisiuni! :))
4
 În urma acestui episod rămân noi semne de întrebare, câteva personaje noi și multe neclarități. Așadar, nu ne rămâne decât să așteptăm.


5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu