marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×22 “The Walking Dead”

kol
 Avem un spin-off intre TVD si TWD. Just kidding. Dar este frumos sa ne imaginam ce prapad ar face Daryl Dixon in Mystic Falls nu?
Sa vorbim putin despre relatii si nu ma refer la relatiile care se transforma intr-un nume dragut de cuplu si o gramada de melodrama. Relatiile non-romantice sunt unul dintre cele mai bune aspecte ale serialului. Ma refer la legaturi cum ar fi cea de prietenie dintre Alaric si Damon, Stefan si Caroline, familia Originalilor… Atunci cand nu trebuie sa urmeze o traiectorie romantica, personajele acestea stralucesc.
Iar de aceea episodul acesta a fost unul dintre cele mai bune ale sezonului, pentru ca multe dintre relatiile acestea au revenit in centrul atentiei.
Damon si Alaric s-au imbratisat si au baut impreuna, Kol s-a intors suparat ca nimeni nu l-a jelit cum trebuie, Bonnie a reluat legatura cu matusa ei, Jeremy a salvat-o pe Elena (cum a facut de multe ori) si asa mai departe. Nu a fost nevoie de foarte mult, Lexi s-a intors pentru putin timp abia la final, dar a fost de ajuns pentru un suflet cinic ca al meu. Fanii au avut ocazia sa se bucure pentru ca-si vad din nou preferatii si in plus personajele acestea au avut si el acolo o portie mititica de fericire si de closure, pentru ca apoi sa ne intoarcem la tristete si distrugere.
Pana sa ajungem la centrul dulce si emotional al episodului, a trebuit sa constatam cu stupoare ca pana si cu emotii, Elena is still a bitch. Si in aceste conditii, chiar nu cred ca merita sa aiba parte de Jeremy la final, pentru ca nu sunt sigura ca merita. Elena si-a calcat in picioare prietenii pentru o sansa de a o lovi pe Katherine, in conditiile in care de cand a devenit vampir oricum nu este capabila sa se apere singura. Jeremy a trebuit sa revina din morti si Stefan a primit un power boost (daca tot s-a furisat langa un original), totul doar ca sa o poata salva pe Elena, cand at this point as vrea sa fie in stare sa se salveze singura.
Rebekah tot incearca sa-l convinga pe Matt ca poate sa fie o fata buna si are o reactie foarte ciudata cand se intoarce fratele ei, in ideea ca o amenintare la adresa Elenei este destul pentru ca Rebekah sa uite de faptul ca sunt frati si sa-l trimita la dracu (in conditiile in care si Rebekah este cea care a ucis-o pe Elena in the first place).
Ce repede uitam…
Katherine nu a fost in episod prea mult, decat ca sa o atraga pe Elena in “capcana” scrisului prost. Desi apare destul de mult in prima parte a episodului, Katherine la un moment dat dispare si soarta ei este efectiv in aer, avand in vedere ca moartea lui Bonnie ar fi trebuit sa insemne si moartea ei.
Pentru ca da, Bonnie a murit, insa daca nu era clar pana acum… moartea in Vampire Diaries inseamna cu totul altceva decat in oricare alt serial. Basically, daca esti un personaj supranatural (adica 99% din distributie) atunci cand mori, devii invizibil si incepi sa te plimbi printre cei vii si sa-i stalkeresti. Moartea este un fel de “treci la colt” cosmic in Vampire Diaries. Ideea ca Alaric ar putea sa-l spioneze pe Damon in timp ce si-o trage cu Elena… it’s a little bit creepy, sau sexy… in functie de cat de kinky esti draga cititorule.
Bonnie a avut un sezon ciudat, osciland intre vrajitoare badass si dobitoaca. Tot sezonul s-a luptat contra dorintelor lui Silas de a cobori valul, pana la urma face asta din propriu acord si apoi moare ca sa-l tina picat. Silas in schimb s-a dovedit a fi cel mai dezamagitor villain din istoria serialului. Povestea cu Silas a fost incredibil de complicata, imbarligata, intortocheata si indesata la maxim cu tragedie si macel… iar in cele din urma ce a trebuit sa se intample ca sa fie doborat? Bonnie s-a concentrat. Si gata.
Silas a fost transformat in piatra, si daca Bonnie nu lasa puerea sa i se urce la cap nici nu trebuia sa moara. Dar sa nu indrazneasca sa-mi spuna cineva ca Silas nu a fost o dezamagire. Dupa ce tot sezonul s-a plimbat prin oras making everybody feel bad, a fost eliminat ca un luzar cu mai multa magie decat in mod obisnuit.
Ceea ce inseamna ca finala de saptamana viitoare se va concentra nu in jurul lui Silas (slava Domnului) ci in jurul unui val care este tot picat si a unei trupe de vanatori de vampiri care sunt destul de pissed off.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu