marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×18 “American Gothic”

bscap0022
Elijah phone porn.
Karma is a bitch.
Episodul de saptamana aceasta s-a impartit intre aventurile dintr-un orasel anonim unde Katherine a spalat pe creier toata populatia si tragedia cu alt creier spalat din Casa di Klaus. Klaus si Katherine au fost pusi amandoi in situatii dramatice pentru a initia procesul de pocaire si de schimbare. Pe deasupra, am avut parte de revenirea lui Elijah care a fost perfect cu exceptia unui lucru sacaitor..
Deja am mentionat saptamana trecuta ca am o problema cu faptul ca Rebekah s-ar alia atat de usor cu Elena, cea care i-a ucis fratele. Am fost cu atat mai frapata de faptul ca in discutia sa cu Elena, Elijah nu a mentionat macar numele fratelui sau, in plus, parea mai afectat de faptul ca Jeremy Gilbert a murit ucis de Katherine, decat ca Elen i-a ucis fratele.
Chiar am o problema cu treaba asta si as vrea sa spun ca Elijah a auvt parte de o revenire 100% perfecta, cu costum scump si vorbit la telefon sexy, dar nu pot sa zic treaba asta pentru ca mi se pare anormal pentru cineva care se jura pe coafura de GQ ca familia este cel mai important lucru pentru el ca poate sa treaca cu nonsalanta peste moartea a doi frati, amandoi ucisi de acelasi grup de oameni.
Pe de alta parte, cred ca m-am resemnat cu faptul ca Elena este o gaura neagra a bunului simt. Pur si simplu il suge din oameni, care nu au de ales decat sa-i uite toate greselile si transgresiunile indiferent cat de grave ar fi. Sa luam de exemplu sfarsitul episodului in care Elena ucide o chelnerita cu sange rece doar ca sa demonstreze cat de dusa cu pluta a ajuns de fapt. In momentul acela, fratii trebuiau sa o verbineasca bine, sa o incuie undeva, sa astepte ca verbina sa-i iasa din sistem si sa puna unul dintre originali sa-i reactiveze umanitatea.
Conform preview-ului pentru episodul de pe 18 aprilie, se pare ca vor aborda o tactica diferita: o scot la bal.
Elena brings out the worst in characters, prin simpla virtute de a exista. Personajele devin incosecvente, ipocrite si ignorante in preajma ei, si nici macar Elijah nu este imun acestor influente negative. Dar macar pot sa ma resemnez ca Elijah si Originalii vor scapa de influenta Elenei in propriul serial. Stefan, Damon si restul vor ramane in Mystic falls, sa fie aceiasi idioti dintotdeauna. Pentru ca desi mi-a placut mult ca Stefan s-a prins in sfarsit ca are nevoie de o viata a lui departe de Elena, sunt sigura ca nu se va tine de promisiunea sa.
Cat despre Damon, chiar a inceput sa ma sacaie cum toata lumea in serialul acesta incearca sa-l citeasca si sa-i vare pe gat ca el de fapt o vrea pe Elena in ipostaza in care se afla acum. Lasati baiatul sa faca ce trebuie sa faca si nu il mai psihanalizati atat. Daca Damon aude de prea multe ori ca-i place ca Elena is a cold-hearted bitch atunci chiar s-ar putea sa inceapa sa creada bazaconia asta.
Fetele (Rebekah, Elena si Katerine) au fost bitchy impreuna, dar amuzante. Rebekah are cateva replici geniale, un umor rafinat cultivat in vreo 10 secole. Desigur cea mai amuzanta reactie a fost cea in care Katherine a scapat bomba ca Elijah o bombardeaza on a regular basis.
Desi nu inteleg de unde vine socul acesta. He’s hot, she’s hot, se stiu de pe vremea lui Horia Closca si Crisan. Why WOULDN’T they fuck?
Vorbind despre Katherine si Elijah, ce mi s-a parut super ironic este ca in episodul acesta, Katherine s-a purtat mai mult ca the old Elena decat Elena. Lasand la o parte faptul ca jumatate de episod Katherine a fost o victima si o prizoniera, situatii destul de familiare pentru Elena, mai este si faptul ca a invatat o lectie reala de umilinta. Nu cred ca am vazut-o vreodata pe Katherine sa fie cu adevarat umila, si atunci cand era prinsa in the Batcave sau ce naibii era, avea un simt de sfidare.
As vrea sa cred ca la sfarsitul episodului cand i-a dat leacul lui Elijah aceasta era sincera, dar numai timpul ne va dezvalui asta. Mi-a placut si faptul ca Elijah s-a implicat in tot dezastrul acesta de dragul lui Klaus, dar a gasit timp pe margine si pentru activitati extracuriculare cu Katerina lui. dar atunci cand a simtit ca fata l-a dezamagit, nu a avut nicio tragere de inima sa se indeparteze de situatie cu totul. Daca l-a mintit Katerina, atunci putea foarte bine sa o forteze sa-i dea leacul (ca doar erau doi originali in oras). In schimb a abandonat-o cu totul, iar Katherine e obisnuita cu violenta si cu fortarea, dar nu e obisnuita sa fie cineva dezamagita de ea.
De aici faptul ca s-a increzut in Elijah to do the right thing. Sau poate aberez eu si de fapt il manipuleaza cum a mai facut de atatea ori pana acum,
Cu Klaus au stat alftel lucrurile. Daca la Katherine ai nevoie de subtilitati, la Klaus trebuie sa aplici tough love de o natura… mai tough: tortura fizica si mentala. Daca scopul episodului a fost sa ma faca sa-mi para rau pentru Klaus, in cazul meu cel putin, nu prea a mers.
Pentru ca in a-ti parea rau pentru cineva si a fi mila sunt doua lucruri diferite. Mi-a fost mila de Klaus dar nu mi-a parut rau pentru ca a suferit. La fel cum de exemplu, mi-ar fi mila de Hitler ca nu a intrat la facultatea de Arte cum voia, da nu-mi pare rau ca dobitocul a murit. O dup-amiaza de durere nu se compara cu suferintele pe care le-a provocat Klaus. And on top of that, mi s-a parut jalnic rau de tot ca baiatul nostru NU are pe cine sa sune decat pe Caroline. Nici macar nu trebuie sa suni pe nimeni, spala pe creier pe cineva de pe strada sa te duca la spital unde mai speli pe creier alti oameni.
Joseph Morgan a jucat bine, Candice Accola a jucat bine. Nu am avut nicio problema sa cred ca Klaus sufera si ca blonda vrea sa profite de situatia asta pentru a-l aduce inapoi pe Klaus, dar toata situatia mi s-a parut o incercare fortata de a-l face pe Klaus mai sympathetic. Desi Vampire Diaries insista sa stearga cu buretele anumite chestii, eu nu pot. Nu zic ca Niklaus nu poate sa se schimbe (pentru ca obligat-fortat, se va schimba), dar putina durere acolo este doar inceputul.
For the shit that he has done.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu