duminică, 31 august 2014

Suits – 2×08 “Rewind”

Shawormeria lui Borcea la care se mai duce si Iron Man din cand in cand
Daca saptamana trecuta s-a intrat in faza a doua a loviturii de stat, cum zicea un personaj de pe la noi, saptamana asta se ia o mica pauza si se aseaza piesele pentru the final showdown, incercand sa ne arate cine de unde a plecat si cum a ajuns aici.
Cel mai important fapt care reiese din episodul asta este ca toata lumea avea frizuri mult mai proaste acum 5 ani. Toti, cu exceptia lui Harvey, desigur :D.  Dar lasans gluma la o parte, acest fapt arata totusi, in mod indirect ca Harvey chiar nu s-a schimbat mai deloc in astia 5 ani. Ni se arata cum a pornit conflictul dintre Hardman si Jessica, cum a ajuns aceasta manager si cum a obtinut Harvey biroul in care lucreaza in prezent. Pe de alta parte vedem cum s-a apucat Mike de substituiri la teste importante si cum Jenny a ajuns cu Trevor in loc de Mike. Ce am inteles eu e ca atat in cazul cand Mike incepe sa faca mismasuri la examene cat si, mai recent, cand s-a bagat cu Trevor in afacerea cu produse naturale pentru cataracta, cauza tuturor relelor e bunica-sa. A dracu’ baba si bolili ei :D.
Boobieesss!!!!
Dar sa le luam pe rand. Mai intai vedem ce fel de persoana era Hardman, adica faptul ca acum 5 ani era un fel Louis in prezent, dar putin mai inteligent si mai  jegos. Apoi e interesant de remarcat ca Harvey si Louis se intelegeau chiar bine pe atunci, chiar daca primul a vrut, din greseala, sa il scoata delapidator pe al doilea. Ceea ce ma duce la nemultumirea fata de acest episod: oricat de multe origini s-au dezvaluit episodul asta, nu ni s-a aratat de ce au ajuns Harvey si Louis la cutite in prezent. Poate episodul viitor. Cu atat ai mult cu cat in episodul acesta s-au construit back-stories si pentru cateva personaje secundare spre episodice precum Monica, office slut sau Zoey, constiinta lui Harvey.
Sandra Izbasa a cazut la ultima diagonala?
Cat despre Harvey si Mike, vedem ca primul era condus de aceeasi ambitie de care e condus si acum iar al doilea era pe drumul cel bun catre prabusirea evitata pe ultimul moment doar pentru ca a avut norocul sa in sala de auditii a lui Harvey. Dar incep sa vad un pattern familiar, si totul a pornit de la devotiunea pe care Jessica o avea fata de Daniel, cand inca credea ca banii furati erau pentru cancerul lui nevasta-sa. Reiese practic o scara de mentor-protejat care se aseamana foarte mult relatia master – padawan: Hardman e Count Dooku, Jessica e Qui-Gon Jin, Harvey e Obi-Wan Kenobi iar Mike e Anakin (cel tanar, nu cel cu cascheta si cu Luke, I am your father!), asa incat Jessica nu putea sa isi tradeze mentorul decat dupa ce era sigura ca el era cuprins de the dark side. Ramane de descoperit cine e Yoda si Emperor Palpatine :D, iar daca intrebati cine ar putea fi Louis, nu pot sa ma gandesc decat la Jar Jar.
Intorcandu-ne in prezent, tot teatrul Mike si Monica, era destul de previzibil inca de cand Louis a zis ca el o sa vina la restaurantul in fiecare zi la ora 13.00, pentru tot restul vietii. Oricum ar fi s-au asezat piesele pentru ultimele doua episoade si urmeaza sa vedem cum se vor desfasura evenimentele. Ceea ce era de asteptat, e ca Donna se intoarce. In fond nu aveam cum sa nu se intoarca, in primul fiindca episodul asta a demonstrat inca odata ca ea e esentiala atat pentru Harvey, ca plot line, cat si pentru serial, aducand acel ceva fara de care Suits nu ar mai fi Suits.
Un episod foarte bun, rar imi este dat sa vad un episod cu flashback-uri atat de bun, de obicei acestea fiind de umplutura. In nici un moment nu am avut senzatia ca se bate pasul pe loc, ca anumite scene sunt puse doar pentru a ajunge la 42 de minute. Plot foarte bun, dialoguri amuzante si totusi serioase cand trebuiau sa fie, fara a se corupe o senzatie cu alta, unghiurile de filmare si tehnica in general, pe care de obicei nu o remarc nici in sens rau dar nici in sens bun, mi s-au parut ca au completat perfect senzatia episodului, si nu in ultimul rand executia actorilor, o mentiune speciala indreptandu-se catre Louis: pe cat de ciudat e personajul, pe atat de bun e actorul. In final nu pot spune decat ca a fost un episod foarte bune, poate cel mai bun al sezonului. Asa ca hai noroc!!!
Noroc!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu