marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×08 “We’ll Always Have Bourbon Street”

Frate, nu va enerveaza cand cineva isi baga nasul in treburile voastre?
Desi nu mi-a starnit aceleasi sentimente de frustrare precum ultimele episoade, “strada burbonului” a continut numeroase momente in care anumite personaje m-au calcat pe nervi. Mai ales cei care nu-si vedeau de treaba lor.
Back the fuck up and mind your own fucking business. Dar daca lumea ar face asta, daca si-ar vedea numai de treaba lor, atunci nu numai ca Vampire Diaries ar fi un serial in care nu se intampla nimic, dar oricum nu am sa vrea sa ne uitam la el pentru ca civilizatia umana ar atinge probabil urmatoarea etapa a evolutiei sale.
Dar Caroline si Stefan trebuie sa comploteze in continuare impotriva relatiei dintre Elena si Damon. Stefan trebuie sa se duca pana la Damon sa-i zica: “MEAH, nimeni nu te-ar iubi decat daca-i speli pe creier”. Lexi trebuie sa-i spuna lui Damon ca nu are ce sa caute pe langa frati-su pentru ca este mult prea fragil si-l va dezechilibra.
Care apropo… mie-mi place sincer de Lexi, dar este ceva incredibil de gresit cu ideea ca Stefan este atat de aproape de a se transforma din nou in the Ripper incat Damon nu poate sa petreaca timp cu el, dar Lexi este gata sa-l trimita pe baiat in armata unde va fi sofer de ambulanta si va fi pe langa soldati insangerati… tot timpul.
Inainte de asta insa, a trebuit sa facem fata unui alt sir de decizii foarte prost si motivatii dubioase. Dupa ce Elena se trezeste cu o foame de penis, iata ce se intampla…
Can you say, ew? Elena trebuie neaparat sa-si schimbe manichiurista.
Damon dupa ce are o discutie cu un Stefan foarte transparent (cel putin referitor la the whole sire-bond thing), baiatul are o reactie foarte rezonabila parerea mea. Nu mai este Damon cel din sezonul I care ar fi profitat nevoie mare de acest sire-bond. Damon este realmente socat si iritat ca s-a intamplat asta, parand dezmagit ca sentimentele Elenei s-ar putea sa fie false si nu va mai primi pussy oferit de buna voie si nesilit de nimeni.
Iar pentru Damon, este destul de important ca Elena sa-l alege din liber arbitru pe el, nu din vreun ritual stupid vampiric. Prin urmare, ROAD TRIP WITH THE SALVATORES in cel mai fals New Orleans pe care l-am vazut vreodata. De ce la New Orleans? Pentru ca resedinta de stat din Louisiana este centrul universului for all the fucked up shit in the universe, din punct de vedere mistic bineinteles. Vampiri, vrajitoare, margele… sunt toate acolo.
Intre timp, pentru ca Elena dupa cum am zis episodul trecut… nu rezista 24 de ore singura, are o petrecere de pijamale in noua sa casa cu vechile sale prietene. Petrecere de pijamale cu doua vampirite si o vrajitoare? Ce lipsea? Drogurile… Din pacate Bonnie s-a vazut nevoita sa aduca drogurile, demonstrand ca poate sa fie simpatica dar si in acelasi timp perpetuand stereotipul ca persoanele de culoare neagra… umbla cu droguri. Dar dintre blonda nevrotica si bruneta naiva… cine putea sa aduca droguri daca nu Bonnie?
Momentul de fete faciliteaza un nou schimb ipocrit intre Caroline si Elena de toata frumusetea. Din nou Elena are criza de nervi cand i se reproseaza ca s-a combinat cu un evil motherfucker si din nou Caroline nu. Stie. Sa-si. Argumenteze. Pozitia!
Carolina nu stie sa spuna mai mult decat “Damon, ew, este naspa” cand ar putea sa-i aduca aminte Elenei de atatea chestii machiavelice pe care le-a facut Damon. Elena chiar ii reaminteste lui Caroline cum s-a intretinut cu Damon la inceput, iar Caroline TOT nu ii zice: “Hello, I was mindfucked!”. Ce trebuie sa le facem acestor copile ca sa-si aduca aminte ca Damon este cel care a ucis-o pe Vicki, pe Lexi si a sechestrat-o pe Caroline. Cat de greu poate sa fie?
Apropo de aduceri aminte…va mai aduceti aminte de micuta Grace din Dadaca? Cine nu se uita la Californication, nu are cum sa stie ca Grace s-a facut mare (da mare, that’s a big girl, ca inaltime si statura, il cam depaseste pe Somerhalder) si acum se da la barbati mai batrani decat ea. Mult mai batrani in Vampire Diaries decat in Californication, daca este posibil asa ceva.
Madeline Zima interpreteaza o vampirita noua care a fost sired de Damon in urma cu multi ani, cand Kennedy era inca in viata si tinerel. Ea a avut o aparitie… interesanta sa zicem in episod, desi nu prea inteleg ce cauta Zima aici. Uneori mi s-a parut chiar ca ar fi un fel de parodie la adresa fetelor care-l iubesc pe Somerhalder atat de mult ca le vine cu lesin cand il vad. Oh da. Charlotte – total fangirl.
Damon si Stefan dau gres in New Orleans pentru ca aparent vraja de sire nu poate fi desfacuta de o vrajitoare,  to which I call bullshit pentru ca daca se pot face inele anti-soare, sigur se poate rezolva si o bagatela d-asta gen sire-bond care nici nu se intampla asa de des din cate am inteles eu. In lipsa unei solutii pe termen scurt magice, baietilor nu le ramane decat sa se intoarca in Mystic Falls asa cum au plecat. Cu mana in cur (un cur perfect sculptat la sala, sunt sigura).
Damon este batut la cap sa “do the right thing”. Dar eu ma intreb, ce este cu adevarat the right thing in aceasta situatie? Elena se larmureste rapid ca sire bond-ul nu influenteaza sentimentele, dar cred ca este diferit pentru cazurile de genul ei cand deja existau sentimente. Let’s put it this way, Elena ar putea sa fie cu Stefan cu tot cu sire-bond fata de Damon? Ca eu nu prea cred. Mai mult de atat, cum am zis, Damon vrea sa fie ales nu sa fie pus sa aleaga tot timpul pentru ea. Pe de alta parte, dupa cum am vazut si in episodul acesta cand s-a oferit drept sacrificiu in schimbul lui Caroline, Elena are tendinta sa fie crazy stupid uneori.
De cate ori Damon sau Stefan nu au fost nevoiti sa o salveze de propria prostie? De prea multe ori sunt sigura. Prin urmare,pana se lamureste treaba asta, mai bine decat toata melodrama cu Damon si Elena la sfarsit cu sentimentele lor sfasietoare, nu mai bine o lasi pe Elena unde este sa asculte de Damon ca poate ii zice sa nu se duca sa faca vreo prostie?
Sounds about right to me. Desi sincer m-a speriat felul in care a reactionat Elena. Prima ei grija nu a fost “oh fuck, asta inseamna ca nu mai am liber arbitru” ci “oh fuck, asta inseamna ca nu il iubesc sincer pe Damon?”.
Femeie! Este sclavie mentala! POTI SA FI ALTCEVA DECAT O CARPA TE ROG EU MULT MULT MUUUULT DE TOT!?
In alta ordine de idei, am aflat mai mutle despre Hailey care nu este evil dar nici din cale afara de buna nu este. Ea nu comploteaza cu profesorul Creepy-Pain-Shane ci este FOLOSITA de acesta pentru a face rost de 12 hibrizi unsired care sigur vor fi folositi pentru cine stie ce magie sau ritual.
Tyler a avut un moment de bad-assness in episodul acesta dar dupa cum ne-am obisnuit cu Vampire Diaries, personajele trebuie sa treaca prin mult boring crap pentru a avea 20 de secunde de awesomeness ceea ce este cam ce s-a intamplat aici. M-am bucurat ca Tyler a ajuns masculul Alpha dar pe de alta parte a fost asa de grabita toata faza si de previzibila, mi-ar fi placut sa fie putin mai originali acolo.
Dar Tyler is ok, Caroline is ok, mergem mai departe la flashback-uri. Am vorbit deja despre Lexi si despre cum m-a calcat pe nervi atacandu-l pe Damon in acele conditii ilare. “N-ai voie sa petreci timp cu fratele tau pentru ca blablabla”. Bitch, stay out of it, dar damnit daca Lexi nu arata grozav in era asta!
Dar te duce cu gandul cate a sacrificat Damon de-a lungul timpului pentru Stefan.
De cate ori nu a salvat-o Damon pe Elena de dragul lui Stefan. Acum mie mi-ar placea ca Elena sa aiba juma de creier si sa ramana cu unul sau cu altul, dar avand in vedere este o carpa, atunci in conditiile in care Damon a suferit destul pentru Stefan si in conditiile in care s-ar putea sa o pazeasca pe Elena de belele, nu pot fi lasati in pace sa screw their brains out? A venit randul lui Damon, atata zic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu