marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×03 “The Rager”


Secret Circle nu mai e. Trebuia si fata asta sa aiba bani de-o paine…

Saptamana aceasta in Vampire Diaries:  Cum se face ca acesti copii nu au fost exmatriculati pana acum!?

Cand Stefan ajunge la liceu si-si trosneste manualul pe banca, ma bufneste rasul. Nu, serios, we’re still doing this? Inca ne mai prefacem ca liceul inseamna altceva in orasul asta decat un loc de dat petreceri cu multe holuri unde sa dai fata in vata cu un monstralau?
Hai sa fim seriosi, hai sa NU facem asta. Pentru ca ar insemna ca Mystic Falls High este cel mai liberal liceu din lume, mai ales cand vine vorba de absente si note. Nici macar nu am mai vazut vreun personaj care sa fie profesor de la Alaric incoace.
Moving on. Elena are in continuare probleme cu tranzitia, din punct de vedere al starilor emotionale. Stefan incearca sa o ajute cu asta si este chiar ironic sa-l vezi pe Baronul Broodingului AKA Stefan ca incearca sa convinga pe ORICINE sa se distreze. Pe de o parte inteleg ca vrea ca Elena sa aiba parte de o tranzitie oki, sa fie fericita, toate lucrurile bune. Si ma bucur ca am avut o scena cu Caroline si Stefan, pentru ca blonda este marele succes al lui Stefan in viata.
Conversatia lor a continut mult adevar, avand aproape o tenta meta. “Ai devenit cineva dupa ce ai devenit vampir”, a zis Stefan si parca vorbea cu vocea fanilor. Dar unde a deraiat nitel conversatia aceea este in tendinta lui Stefan de a prelua prea mult asupra umerilor sai. Acum ii este frica sa se simta bine, like at all, pentru ca daca se simte bine cat de cat atunci singur The Reaper va iesi la iveala. Credeam ca The Reaper este legat exclusiv de foamea de sange a lui Stefan, acum incepe sa sune mai mult a un blestem asemanator cu ce se intampla cu Angelus atunci cand simtea “un moment de fericire adevarata”.
Ah… good times.
A fost amuzant sa o vad pe Elena plina de furie ucigasa impotriva Rebekai. A da… s-au intors originalii in oras. Klaus dupa ce a auzit de atacul lui Tyler (apropo, super faina ideea cu furatul de venin, nu inteleg de nu a incercat sa-l omoare insa Connor, poate ca a inteles ca Tyler nu e asa rau). Rebekah s-a mutat in casa vreunui mort. Si avem si o noua fetiscana pe acolo, un imprumut mai mult sau mai putin permanent de la Secret Circle care a fost anulat.
Urasc ideea ca vom avea INCA un triunghi amoros, de data aceasta cu Tyler, Carolyne si fufa asta noua (care de fapt este un patrulater amoros daca il pui la socoteala si pe Klaus). In primul rand pentru ca trebuie… TREBUIE sa existe un alt mod de a tensiona o relatie in afara de a aduce o fata noua sau un baiat nou in peisaj. Come on people, traim in anul 2012. In plus, avand in vedere rata crimelor in serialul asta, oricum fata aia a fost adusa ca sa provoace belele si apoi sa moara. Decat sa o branduim de la inceput drept fufa varcolaca venita sa-l ispiteasca pe Tyler din bratele vampirului angelic, nu mai bine era sa-i stabilim o personalitate a ei de la inceput care sa nu fie legata de acest rol ingrat?
Zic asta pentru ca mie chiar mi-a placut de fetita aia in Secret Circle. Dar eu sunt cat de cat un shipper pentru Carolyne si Tyler si acum o urasc. De ce sa o urasc? Ce mi-a facut saraca fata? Faceti-o interesanta inainte sa o transformati in obiectul urii pentru milioane de fangirls.
MOVING ON!
Damon si Klaus au lucrat impreuna in episodul acesta si cred ca le-a stat bine. Din nou Connor ma impresioneaza prin abilitatea cu care navigheaza prin Mystic Falls. Pacat insa ca nu stie sa-si aleaga aliatii mai bine. Prezenta lui Connor si discutiile sale ma fac sa cred ca in universul Vampire Diaries, a fi vanator inseamna ca exista cel putin doua categorii pentru tine. Alaric facea parte din prima categorie: “vampirii mi-au ucis sotia/ prietena/ mama/ sora/ fratele/ tatal/ verisorul de gradul II pe care oricum nu-l suportam”.
Connor se pare ca face parte dintr-o cu totul alta categorie care recunoaste potentialul de a fi vanator in altii, precum in Jeremy. Sa inteleg oare ca a fi vanator este o mostenire ca in cazul Slayerilor? Avand in vedere ca Klaus i-a salvat viata si i-a spus ca face parte din cei cinci, ceva despre care Connor nu pare sa aiba habar, inseamna ca Klaus stie mai multe despre aceasta mostenire decat chiar mostenitorii. Connor stia ca cineva ii va lua locul, dar nu stia despre acesti misteriosi Cinci.
Oricum, sper ca Klaus nu se va domestici de tot cum s-a intamplat cu Damon dupa ce Katherine a iesit din peisaj. Ma bazez pe talentul scenaristilor Vampire Diaries de a-l pastra pe Klaus relevant dar si rau in acelasi timp. Klaus recunoaste ca he’s very very evil, si sper sa ramana asa, nevoit sa ajute din cand in cand, dar capabil sa-si urmareasca propriile planuri pana la capat si sa sacrifice iubite, surori si frati si un intreg oras daca are nevoie.
Rebekah is kinda sad. Dar si-a gasit o prietena! Bine ca are si fata aia April ceva de facut, sper sa nu devina eterna victima cum mi-a lasat impresia pana acum.
Vreau sa spun ca Vampire Diaries merge pana in panzele rosii cu sangele si cu scenele cu sange sezonul acesta. Niciodata nu le-a fost rusine cu putin gore, dar parca sezonul 4 este cel mai sangeros de pana acum. Cand Rebekah a manjit-o pe Elena cu sange pe fata… That’s some Carrie shit right there.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu