marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 3×21 “Before Sunset”

Imi doream sa fiu in situatia de a iubi acest episod inca de acum multe saptamani cand am auzit cum este intitulat deoarece “Before Sunset” e unul dintre filmele mele preferate ever si orice mentiune a numelui sau imi trezeste pe loc sentimente pozitive. Din fericire, TVD, fara a avea nicio legatura cu filmul amintit, mi-a facut posibila dorinta ca acest episod sa fie o experienta placuta, reusind sa produca un episod bun, plin de actiune si care a oferit un deznodamant (cel putin temporar) luptei impotriva villain-ului principal al sezonului, Klaus.
Acest episod a avut cate ceva pentru fiecare segment care compune universul The Vampire Diaries: discutii despre triunghiul amoros, vampire-action, nelipsita parte de vrajitorie, relatia dintre Stefan si Damon, revenirea in prim-plan a Consiliului Anti-Vampiri, momente dedicate vietii de familie si prieteniilor, solutionarea obsedantei probleme numita Klaus, precum si ascensiunea noului super-villain din Mystic Falls, Vamp!Alaric.
Povestea se reia imediat a doua zi dupa Balul din episodul trecut cu Vamp!Alaric avand sediul stabilit in clasa unde obisnuia sa tina ore la liceul din Mystic Falls. E evident dupa expresia sa ca nu va pierde nici un minut in declansarea luptei impotriva vampirilor si deja are un plan in minte. In acest timp, Caroline si Rebekah fac curatenie de pe urma balului ceea ce e amuzant pentru ca ai crede ca ar fi putut sa foloseasca usor compelling-ul pentru a determina niste colegi sa se ocupe de aceasta corvoada. Cat de disperati pot fi acesti vampiri dupa micile experiente specifice unei existente umane! Exista si un mic moment dragut de “bonding” intre cele 2 rivale si recunosc ca m-ar interesa sa vad o relatie intre cele 2 ca frenemies, mai ales ca Rebekah seamana atat de mult cu persoana nesigura si disperata dupa afectiune care era Caroline in sezonul 1. Nu dureaza mult si cele doua au o ciocnire cu Vamp!Alaric pe care reusesc sa-l imobilizeze pe moment cu Tepusa Indestructibila care insa…surpriza-surpriza nu il omoara.
Wow, deci Esther s-a intrecut pe sine atunci cand l-a creat pe Vamp!Alaric daca l-a facut invulnerabil si in fata acestei tepuse care este letala Originalilor. Rebekah reuseste sa fuga, iar Caroline e si ea pe punctul de a scapa, dar Vamp!Alaric o prinde inainte de a urca in masina. Am vazut ca unii oameni se intreaba de ce a trebuit sa mearga Caroline la masina si nu si-a folosit in continuare doar viteza vampirica. Dincolo de faptul ca era o situatie de o tensiune extrema in care nu toate persoanele reactioneza in cel mai nimerit mod posibil, Caroline trecuse printr-o confruntare directa cu Vamp!Alaric si tocmai vazuse cat de puternic si de invulnerabil este acesta. In aceste conditii, probabil nu a avut timp sa ia in considerare posibilitatea ca Vamp!Alaric nu are capacitatea innascuta/un inel care sa-l poata face sa umble bine-mersi si ziua si s-a gandit ca daca fuge si el are acum viteza pe masura si o poate prinde. Oricum, de prins a prins-o si intr-o scena fantastica ce pare desprinsa dintr-un film cu psihopati, o taraste pe Caroline prin parcare in timp ce fata ii este ranita de razele soarelui. That was pretty awesome! Iar daca oamenii inca ii mai deplangeau soarta lui Alaric, lucrul asta tocmai a fost anulat spectaculos de catre show in primele 5 minute ale episodului in care a devenit clar ca el e acum Inamicul Public Nr. 1.
Rebekah merge direct sa-i spuna lui Klaus despre cat de puternic si periculos a devenit Vamp!Alaric cu ajutorul lui Esther, dorind ca ei sa plece cat mai curand din oras. Klaus care deja isi facea bagajele in acest scop vrea sa mearga sa o ia pe Elena invocand din nou motivul necesitatii hibrizilor pentru protectie. Ugh, de ce? Urasc chestia asta cu hibrizii si tot nu inteleg unde naiba sunt cei pe care i-a creat acum jumatate de sezon. Vreo 2-3 au fost omorati, dar in 3×09 s-a vazut ca avea vreo 2 duzini. Deci unde sunt acesti hibrizi de care se cramponeaza tot timpul acum cand Klaus si Rebekah ar avea nevoie de protectie? Pe buna dreptate, Rebekah ii reitereaza lui Klaus ca nu are nevoie de hibrizi si ca se vor proteja unul pe altul ca si pana acum, dar Klaus se incapataneaza in maniera frustranta sa mearga dupa Elena. Dezamagita, Rebekah se hotaraste sa plece singura. Smart girl!
In acest timp, la Casa Gilbert, Jeremy si Elena au trecut deja la renovarea (in scop terapeutic) fostei camere a lui Alaric, iar cand Stefan vine sa ia pulsul evenimentelor, Jeremy e nemultumit de prezenta lui, dorind sa aiba si el o zi fara vampiri. Oh, Jeremy, never gonna happen! Damon apare cu Bonnie si deja cei 2 plus Stefan au pus cap la cap ce s-a intamplat cu Alaric si pericolul in care acum se afla toti. Bonnie sugereaza ca trebuie sa existe o vraja prin care sa se rezolve problema cu Vamp!Alaric…No shit, Sherlock, bineinteles ca exista – this is TVD! Dar pentru a prelungi suspansul, ea pretinde ca inca nu stie care ar fi aceasta vraja. In timp ce ei discuta, Elena primeste un telefon de la Vamp!Alaric pentru a se prezenta singura si fara a anunta pe nimeni (amenintarea tipica a villain-ilor de pretutindeni) la scoala unde Caroline va fi omorata daca ea nu se va supune acestei cerinte.
Klaus se prezinta la Casa Gilbert pentru a o lua pe Elena, dar nu poate intra pentru ca nu are invitatie (da, si Originalii au nevoie de invitatie!). De aceea Klaus trebuie sa devina creativ si sa gaseasca un mod de a patrunde in casa. Si pentru ca e Klaus, implicit acest mod va trebui sa-i provoace si ceva distractie. Pentru inceput, le sparge geamurile cu un ziar rulat, dupa care, le distruge usa de la intrare cu o minge de fotbal gasita pe peluza unor vecini. Apoi incepe sa-i asedieze cu bucati de lemn smulse din gardul acelorasi vecini si intentionand sa termine incendiind casa pentru a-i scoate afara pe toti cei aflati in casa. Mie scena mi-a palcut foarte tare pentru ca a fost classic TVD fun (=vampire fun).
Bineinteles, s-a adus in discutie si comparatia cu Elijah si felul diferit de abordare a problemei. Dar Klaus nu e Elijah, nu a fost si nici nu a pretins ca ar fi si nici nu inteleg de ce ar trebui sa fie. Elijah a distrus usor si calm geamurile cofetariei pentru ca erau doar geamuri, dar casa Elenei e mult mai solida si nu putea fi atacata in acelasi mod. Klaus e foarte temperamental, de multe ori imatur si mult mai jucaus ca Elijah, iar actiunile sale vor fi in consecinta. Si faptul ca a ales fara nici o rezerva acest mod de actiune vizibil super-violent ziua in amiaza mare intr-un cartier linistit a facut ca totul sa fie si mai Klaus-style. In plus, Klaus e pe jumatate werewolf, iar aceasta latura animalica trebuie sa se manifeste intr-un fel. De fapt, inainte sa arunce cu ziarul, cand dadea tarcoale casei mi s-a parut ca se misca exact ca un caine/lup si , de aceea, mi-a placut si mai tare toata scena.
In timpul asediului, Stefan primeste un telefon de la Vamp!Alaric care solicita predarea lui Klaus in schimbul lui Caroline si Elena. Stefan ii explica situatia lui Klaus si propune un armistitiu care sa permita o conlucrare intre el si fratii Salvatore pentru eliminarea lui Vamp!Alaric si salvarea celor 2 fete. Bonnie propune sa foloseasca vraja care a fost folosita de mama ei impotriva lui Mikael, amintindu-si, in mod convenabil, exact acum aceasta posibilitate care ar fi putut fi incercata impotriva lui Klaus inca din momentul cand Abby a mentionat-o. Prin intermediul lui Jamie, Bonnie reuseste sa o faca pe Abby sa se intoarca in oras sa-i ajute.
La scoala, Vamp!Alaric o tortureaza pe Caroline (una dintre constantele enervante ale acestui show e torturarea lui Caroline. Just stop it!). Cand apare si Elena, Alaric incepe sa-i tina discursuri anti-vampirice, incercand sa o convinga pe Elena ca trebuie sa ia pozitie impotriva acestora. Oh, Alaric, in teorie tu ai dreptate si oamenii ar trebui sa se uneasca si sa lupte pentru eradicarea vampirilor, dar show-ul asta e The VAMPIRE Diaries si nu numai Elena, dar majoritatea covarsitoare a audientei nu e de partea ta in aceasta lupta. As spune ca prin felul in care continui sa o torturezi pe Caroline si planuiesti eliminarea tuturor prietenilor nostri cu colti, cam toata lumea vrea sa mori chiar acum.
Iar Bonnie, Abby si Damon tocmai despre asta discuta. Abby nu e de acord ca Bonnie sa faca aceasta vraja prin care Vamp!Alaric va fi “uscat” si inima-i va fi oprita pentru ca riscurile sunt mari. Asa ar si trebui…de asemenea, ar trebui si niste consecinte serioase la genul asta de treaba (cam cum au fost cele care au determinat ca Abby sa-si piarda puterile timp de 15 ani dupa ce l-a “uscat” pe Mikael). Mai mult, pentru reusita acestei vraji este necesar ca sa fie oprita si o inima de om.
Stefan si Klaus merg la scoala pentru ca e nevoie si de cat mai multa prezenta vampirica pentru a completa vraja facuta de Bonnie. In timp ce ii asteapta pe ceilalti participanti Klaus ii comunica lui Stefan ca, daca planul de salvare va reusi, el o va lua pe Elena cu el la plecarea din oras, dar Stefan ii raspunde surprinzator ca ii va insoti si el pentru a se convinge ca Elena va fi in siguranta. Klaus e in totalitate Team Stefan in ce priveste dilema Stefan vs Damon drept pereche a Elenei si incearca sa-l intoarca pe Stefan impotriva lui Damon folosindu-se de aceasta situatie, dar Stefan pretinde ca el si Damon sunt mai uniti ca niciodata. Poate ca asa e, dar am indoielile mele ca aceasta reuniune care a fost determinata de lupta impotriva unui inamic comun va putea fi la fel de puternica din momentul in care Elena va face efectiv la o alegere. E putin spus ca situatia va fi nu numai ciudata, dar si incordata, mai ales daca il va alege pe Damon. Ce mi s-a parut interesant la aceasta scena e ca mi-a dat impresia ca l-a facut pe Klaus sa reflecteze ceva mai mult in privinta legaturii de familie, mai ales avand in vedere ultimele lui certuri si neintelegeri cu Rebekah. Si ca din aceasta cauza Klaus spune ce spune despre familie ceva mai tarziu in episod.
Echipa se reuneste pentru coordonarea ultimelor detalii in privinta planului. Damon vrea sa-l determine pe Jeremy sa renunte la Inelul Anti-Fiinte Supranaturale, dar baiatul se impotriveste. Eu nu inteleg de ce se agata Jeremy atat de tare de acest Inel in conditiile in care este atat de periculos si nici asa mare protectie nu ofera in conditiile in care s-a aratat de multe ori in trecut cat de usor ii poate lua un vampir acest inel de pe deget si sa-i faca rau cu usurinta dupa aceea. Oricum, Jeremy va fi cel a carui inima va fi oprita in desfasurarea vrajii, iar Stefan, Damon si Klaus beau din sangele lui Bonnie pentru ca toti sa fie conectati, urmand sa se faca si o conexiune cu sangele lui Vamp!Alaric in momentul in care va fi in mainile lor.
Klaus profita de moment pentru a se asigura ca nu va fi tradat de aliatii sai de conjunctura si ii anunta ca el e cel care sta la originea liniei de sange a fratilor Salvatore&co si ca moartea lui ii va elimina si pe ei. A mintit sau n-a mintit, asta-i intrebarea. Eu cred ca a mintit (desi, de obicei nu prea minte), dar evident ar fi super-fain sa nu fi mintit – numai pentru a-l vedea pe Damon cum pocneste de nervi la aflarea acestui lucru  In acest timp, in scoala Alaric vrea ca Elena sa o omoare pe Caroline. Pai cum vine asta Vamp!Alaric?! Nu ai spus ca oferi cele 2 fete in schimbul lui Klaus?! Noroc ca Elena e in unul dintre rarele momente cand e smart si bad-ass si il ataca pe Alaric turnandu-i un pahar cu verbina pe fata si oferindu-i timp lui Caroline sa iasa din sala de clasa ca sa caute ajutor.
Caroline e putin dezorientata si sfarseste in mainile lui Klaus care o linisteste spunandu-i ca Elena va fi salvata si cerandu-i sa plece din aceasta situatie mega-periculoasa si sa mearga sa se baricadeze acasa. E foarte dragut pentru ca se vede clar ca lui Klaus ii pasa de ea (he totally has his human face!) si vrea sa o stie in siguranta si totodata exista un adio mut in felul intens in care el o priveste pentru ca, fiind hotarat sa plece din oras, stie ca e ultima data cand o vede. Stiu ca m-am plans in recenzia trecuta ca mai bine nu vad deloc scene intre Klaus si Caroline daca ele nu vor duce nicaieri, dar ma bucur ca am avut aceste 20 de secunde pentru ca OMG, HOLY CHEMISTRY! Asta e, nu ma incanta perspectiva ca toata povestea asta va fi foarte probabil irosita dar…I take what I can 
Stefan si Damon il ataca pe Vamp!Alaric care era pe punctul de a o sugruma pe Elena, dar care dintr-un motiv necunoscut s-a oprit. In mai putin de 3 secunde fratii Salvatore sunt la pamant cu gatul/sira spinarii rupt(a) si in acel moment Klaus il ataca pe Alaric tinandu-i mana pe inima pentru a-i permite lui Bonnie sa faca vraja. Dar Vamp!Aalric e mult prea puternic si reusete sa se desprinda si il ataca pe Klaus cu Tepusa Indestructibila. Vraja e intrerupta, iar Klaus e pe punctul de a fi invins cand Elena intervine amenintand ca isi va taia gatul daca Vamp!Alaric nu se potoleste pentru ca atunci cand acesta nu a omorat-o, fata si-a dat seama ca vraja prin care Esther l-a creat pe Vamp!Alaric i-a legat viata acestuia de viata Elenei si in cazul in care ea va muri si el o va urma, nereusind sa indeplineasca misiunea pentru care a fost creat. Cand Vamp!Alaric da inapoi Klaus reuseste sa o ia pe Elena de acolo.
Problema e ca discursul prin care Elena a revelat legatura dintre viata ei si a lui Vamp!Alaric a fost auzit si de Klaus care a inteles ca daca o va omori pe fata dispare si problema acestui super-vanator de vampiri care e pe urmele lui. Asa ca, inainte de a o omori, Klaus o tine prizoniera pe Elena si vrea sa o goleasca de sange pentru a avea o rezerva in cazul in care va avea nevoie de hibrizi pe care insa in acest moment nu-i mai percepe ca fiind chiar foarte necesari din moment ce ii are inca pe fratii sai. Ar fi trebuit sa realizezi chestia asta mai demult, Klaus. Biata Rebekah tot incearca sa intregeasca familia si sa vindece ranile din relatia lor disfunctionala, dar Klaus, fiind maniacul care e, trebuie sa invete lectia pe calea cea dura.
Dupa un schimb de “amabilitati” in care Elena ii spune lui Klaus ca familia lui nu va mai avea niciodata incredere in el, iar Klaus ii aminteste Elenei ca ea va fi cea care ii va desparti pe fratii Salvatore, Klaus paraseste incaperea si Tyler care nu mai e sub influenta legaturii de sire, o dezleaga pe Elena pentru a incerca sa o salveze. Klaus ii suprinde si intelege ca aceasta legatura s-a dus, iar in zapaceala care urmeaza Elena cade si se loveste cu capul de o masa in conditiile in care deja ii fusera scoase din corp 2 pungi cu sange. Klaus vrea sa-l omoare pe Tyler, dar, evident, in loc de a-i zbura instantaneu capul, intarzie indeajuns incat sa-i permita lui Tyler sa riposteze, chiar dovedindu-se mai puternic decat Klaus (ugh, no, you just had to, TVD…). Imediat apar si Damon si Stefan (care fusesera anuntati de Alaric asupra pericolului care plutea asupra vietii Elenei – si, implicit si asupra vietii lui) si impreuna cu Tyler il imobilizeaza si Stefan ii pune mana pe inima pentru a realiza procedeul prin care intentionasera sa-l elimine pe Alaric. Ei, Klaus, sa-ti fie invatatura de minte pentru toate datile in care ai fi putut sa-i omori cu usurinta si nu ai facut-o. Era normal ca aici se va ajunge.
Ok, e clar ca, intr-un fel sau altul, Klaus trebuia infrant pentru ca in caz contrar nu ar fi existat un pay-off pentru aproape un sezon intreg de planuri prin care Team Mystic Falls a incercat sa-l elimine pe acesta. Dincolo de faptul ca a parut oarecum prea usor si Klaus ar fi trebuit sa riposteze ceva mai serios (pentru ca nici Stefan, nici Damon, nici Tyler nu ar trebui sa fie atat de puternici, chiar si fiind impreuna, incat sa-l anihileze fara ca acesta sa faca nici o miscare), solutia aleasa a fost logica pentru ca, din nou, Klaus devenise un pericol iminent si oricum, din punct de vedere al povestii in general, la acest punct Team Mystic Falls nu putea sa-l omoare definitiv pe Klaus cu Tepusa Indestructibila (presupunand ca ar fi fost in posesia ei) pentru ca ei tot nu stiu sigur cine este stramosul lor si existau sanse destule sa moara odata cu el. Iar alta metoda nu era. Au prins o oportunitate si au folosit-o. Problema e ca, daca s-ar respecta regulile, in urma acestei vraji, Bonnie ar cam trebui sa-si piarda puterile pentru o anumita perioada macar. Iar ei au pe cap un alt pericol iminent in persoana lui Vamp!Alaric, o creatura care nu poate fi eliminata nici macar cu Tepusa Indestructibila si care vrea sa-i extermine pe toti.
Probabil, de fapt aproape sigur, Bonnie nu-si va pierde puterile, desi venele innegrite care i-au aparut pe fata cand l-a inviat pe Jeremy ar trebui sa insemne ceva. Mai ales ca s-a tot pomenit si de magia neagra. Am vazut ca multi oameni isi doresc ca Bonnie sa devina Dark si sa sucumbe practicilor magiei negre, devenind un nou villain. Dar la cata putere au deja vrajitoarele in universul TVD, chiar si fara magie neagra, ma intreb cine ar mai putea sa o opreasca intr-un asemenea scenariu. Ugh, nu vreau ca show-ul asta sa fie despre vrajitoare. Please! In plus, cine le va mai salva fundurile in toate situatiile posibile pentru ca totul a devenit atat de dependent de vraji in show-ul asta ca nici nu te mai poti gandi la alte solutii.
Oricum, Klaus e inabilitat pe moment (nu e mort oameni buni, am vazut un numar stupefiant de mare de oameni care cred ca e mort!) si va fi “trezit” la un moment dat mai devreme sau mai tarziu. Ma gandeam ce inseamna totusi faptul ca el nu este numai vampir cum a fost Mikael sau cum e Vamp!Alaric, ceilalti care au fost sau urmau sa fie victime ale acestei vraji. Klaus e si varcolac si ma intreb daca acest lucru va conta in momentul invierii sale. Imi pare rau ca nu pot comenta prea mult asupra scenei propriu-zise a “mortii” sale, dar nu am avut puterea sa o revad (de fapt, cu greu am urmarit-o initial). Oricum, din ce am perceput eu in acel momet, sunt cu cei care nu au vazut nici un fel de satisfactie pe fata lui Stefan in timp ce Klaus murea, ba chiar anumite emotii complet diferite pareau sa se succeada pe fata sa.
Stefan si Damon o conduc pe Elena acasa (cum de nu au dus-o la spital dupa ce s-a intamplat, nu inteleg. Sau macar sa-i dea niste sange de vampir sa se refaca). Ma rog, mai important era sa se discute destinul triunghiului amoros si intr-o conversatie cu un vibe foarte awkward (desi nici nu putea fi altfel), Elena recunoaste ca nu a ales intre cei doi de teama ca il va pierde pe celalalt din viata ei (duuuuhhhh!)si a pierdut deja prea mult. Well, asta e Elena, fiecare alegere aduce plusuri si minusuri, e mai greu sa ai totul, iar in situatia asta e si cam creepy sa ai “totul”. Stefan si Damon nu comentreaza nimic in afara de faptul ca pleaca amandoi intr-un road-trip pentru a-l arunca pe Klaus in Oceanul Atlantic [as if ;)]
Dupa plecarea fratilor Salvatore, are loc o petrecere ad-hoc pentru a celebra eliminarea lui Klaus si lumea (Elena, Bonnie, Jeremy, Matt, Caroline si Tyler) este ciudat de vesela in conditiile in care in oras e un vampir ucigas super-puternic si aproape imposibil de ucis care ii are pe ei ca prime tinte. Ca sa nu mai spunem ca cel a carui “moarte” o sarbatoresc are niste frati foarte puternici care s-ar putea trezi cu fata la cearsaf a doua zi si sa vina dupa ei sa-i faca bucati pentru ca in final sangele apa nu se face si a mai existat si o mica promisiune acolo de“Always and forever”. Just sayin’! Nu stiu, inteleg oarecum ideea lor, dar momentul ales mi s-a parut super-aiurea si toata adunarea lor mi s-a parut off.
In acest timp Vamp!Alaric a convocat Consiliu Anti-Vampiri din oras si da pe fata faptul ca d-na primar si d-na serif sunt de partea supranaturalilor pentru ca insisi copiii lor sunt vampir, respectiv hibrid. Sincer, nu vad ce mare branza poate sa faca acest Consiliu care si-a dovedit inutilitatea si impotenta de atatea ori in trecut. Presupun ca, din moment ce Alaric nu poate iesi decat noaptea, Consiliul va fi delegat sa-i hartuiasca pe timpul zilei. Nu inteleg de ce au fost demascati doar Caroline si Tyler si nu si fratii Salvatore. Dar probabil ca actiunea Oamenilor va fi de amploare, in genul evenimentelor de la 1864 si va fi vizata toata populatia supra-naturala. Oare o vor arde pe Bonnie pe rug?! 
Pe final, Stefan si Damon au parte de ceva bonding pe drumul spre Ocean. Adevarul e ca nu m-am putut concentra deloc la discutia lor cand am urmarit episodul pentru ca ma asteptam tot timpul sa le sara cineva in fata masinii si sa-i opreasca. Probabil ca era wishful thinking! Anyway, si ei sarbatoresc prematur (ca si restul echipei din MF) victoria, dar discutia aluneca inevitabil spre subiectul Elena. Cei 2 fac un pact prin care cel care nu va fi ales va pleca din oras si fratii se vor revedea dupa 60 de ani si isi vor relua relatia. Peste 60 de ani?! Se refera la durata potentiala a vietii Elenei si ar veni cam pana cand implineste Elena vreo 80 de ani…Scuzati-ma, dar aproape am cazut de pe scaun razand cu lacrimi la imaginea lui Damon/Stefan alaturi de o Elena de 70 de ani. Mystic Falls va fi redenumit oficial Cougar Town. Ca oricum si aici toata lumea bea de dimineata pana seara, iar in loc de darts la Mystic Grill se va juca Penny Can… Da, da , stiu ca trivializez o problema atat de importanta cum e marea alegere a Elenei si mai ales impactul acestei alegeri asupra relatiei dintre Stefan si Damon, dar in fapt a trebuit sa glumesc pentru ca m-a cam intristat faptul ca, acum ca relatia fratilor a inceput sa se repare, cei doi prefera o relatie cu Elena in schimbul ei.
Dar, hei, avem si o scena care mi-a placut foarte mult cu Jeremy si Elena in care Elena recunoaste ca teoretic ar trebui sa fie indiscutabil in Team Human, dar faptul ca in concret este foarte atasata de persoane ca Stefan, Damon sau Caroline este dispusa sa incalce principiile de morala ale oamenilor si sa fie de partea vampirilor. Practic admite ca in aceste conditii nu o deranjeaza sa fie The Bad Guy si e un pas important pentru cineva atat de ipocrit si plin de standarde duble cum e Elena. Si, surprinzator sau nu, Jeremy, care, evident, nu e un fan al vampirilor, se declara si el pe aceeasi pozitie pentru ca, in cazul in care Vamp!Alaric si-ar indeplini obiectivele de matrasire a rasei vampiresti, isi va pune capat existentei si e posibil ca, asa cum moartea Elenei o provoaca imediat si pe a lui, acest lucru sa fie valabil si in sens invers. Si iata cum iubirea fata de anumite persoane altereaza notiunile clasice de Bine si Rau si creeaza atat de interesantele Zone Gri.
Dupa discutia cu Jeremy, Elena ramane singura si in timp ce vopseste gemurile din fosta camera a lui Alaric cade brusc din picioare si ii da sange pe nas. La cat sange a pierdut plus lovitura la cap plus ceva bautura cu prietenii…era de asteptat. Evident, Elena nu a murit si e probabil un pretext pentru a primi sange de vampir in sistem pentru vindecare, de unde si speculatia ca va fi tansformata in vampir in finalul sezonului. De fapt, aceasta speculatie exista de foarte multe saptamani in discutiile din fandom si a ajuns sa fie atat de comuna incat, desi eram si eu initial de aceeasi parere, am ajuns sa ma indoiesc acum pentru ca parca pare prea evident. Pe de alta parte, TVD si-a cam pierdut mojo-ul in ce priveste evenimentele soc in ultimul timp si a produs multe momente previzibile in acest sezon asa ca ar putea sa se intample.
Explicatia e simpla: nu au nici o metoda de a-l omori pe Vamp!Alaric si acesta clar va merge pana in panzele albe in misiunea sa de exterminare a vampirilor. Nu cred ca vor repeta faza prin care l-au neutralizat pe Klaus pentru ca ar fi si mai previzibil. Deci ar ramane sa moara Elena pentru a muri si Vamp!Alaric si a se salva vietile tuturor pentru ca nici intr-un caz nu vor fi exterminati toti vampirii. Si, desi Elena nu va muri efectiv, ea va muri ca OM in momentul in care ar fi transformata in vampir. Si au spus clar (din cate am retinut eu) ca existenta lui Vamp!Alaric e legata de existenta unui Om, nu de o existenta in general (care poate include si existenta ca vampir, hibrid etc). De asta probabil se discuta acum atat de mult acum despre aceasta posibilitate. Bine ca totul va fi probabil mult mai complicat si intortocheat si cu diverse alte implicatii fata de ce am spus eu acum.
In ceea ce-l priveste pe Klaus, nici nu stiu daca vreau sau nu sa se trezeasca mai devreme decat mai tarziu pentru ca mi-e teama ca daca se va trezi prea repede il vor omori definitiv in masacrul care probabil va fi declansat de Vamp!Alaric. Stiu ca nu trecusera nici 24 de ore de la difuzarea episodului si #Klaus please wake up era trend mondial pe Twitter, dar acum sunt mai ingrijorata decat am fost cand l-am urmarit “murind” in episod pentru ca nu urasc nimic mai mult decat situatiile cand imi sunt create anumite sperante care se dovedesc ulterior false. Si la momentul actual, sperantele pe care mi le-au creat sunt ca nu-l vor omori definitiv. Asa ca daca va avea loc vreun masacru l-as prefera dormind linistit in sicriul lui pana se dezamorseaza situatia. Idk, ideea e ca nu vreau sa-l vad omorat definitiv si asta e – asa cum am stabilit fiecare are motivele lui pentru care se uita la show, iar eu sunt Team Originals 4evah! [sa fie pastrati si Elijah si Rebekah (poate chiar si Kol), bineinteles]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu