marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 2×22 “As I Lay Dying” final de sezon

Saptamana aceasta in Vampire Diaries: Damon gets really sweaty. And not in a good way. Stai asa, vampirii din serialul asta transpira!?
Da, un mod silly de a incepe recenzia dar in fata tragediei uneori reactionezi cu umor. Da. Deci am senzatia ca finala sezonului doi din Vampire Diaries a fost impartita in doua episoade. Unul a fost cu actiune. Iar acesta din urma… a fost cam schmoooooopy. As I lay dying a schimbat total situatia pe front Damon – Elena – Stefan. Ceea ce mi se pare normal pentru ca in ciuda povestilor anexe si a mitologiei vampirice din spate, Vampire Diaries is still all about the melodrama.
Din pacate eu nu sunt o fana a melodramei.
Deci, Damon. Joker in filmul The Dark Knight spunea ca atunci cand cineva se afla la pragul mortii, iti dezvaluie adevarata sa natura. Damon in pragul mortii s-a transformat in Stefan. Ii parea rau pentru toate prostiile pe care le-a facut si implora iertare de la toti cei care, in ciuda tuturor prostiilor facute, tot mai tineau la el. Este tot ce voiau fanele Damon sa auda intr-un singur episod. Dar pentru mine…. Sa zicem doar ca nu-l voi mai lua in serios pe Damon niciodata pe post de personaj negativ. Nu este genul care sa aiba motivatii complexe. Dincolo de bullshit-uri, de intentii criminale si de atitudinea de rebel, este la fel de sentimental si needy precum frati-su. De aceea cand Katherine ii spune Elenei: “It’s okey to love them both, I did” intelegem perfect la ce se refera. In momentul de fata, sunt acelasi arhetip romantic in doua corpuri foarte sexy.
Cu ocazia tragediei care se desfasoara, o vedem pe Elena pentru prima data ca raspunde sentimentelor lui Damon si il pupa Dar nu este sarutul plin de pasiune la care m-as fi asteptat. E aproape cast, un pupic intre doi verisori. Si da, mi-am dat seama de saptamana trecuta ca sangele lui Klaus trebuie sa fie antidotul. Cand Rose a murit, Klaus nu se hibridizase, deci Jules a avut dreptate cand i-a spus lui Stefan ca nu exista nici un leac.
Cat despre Stefan, ce s-a intamplat aici este ca he basically pulled an Elijah. Cand Elena era in pericol, Stefan a ales sa-I respecte deciziile, chiar daca exista riscul cat de mic ca s-ar putea sa o piarda. Cand e vorba de Damon insa la naiba cu principiile si onoarea, that fucker is staying alive. Ceea ce, indiferent cat de ciudat suna asta, demonstreaza ca Stefan are mai multa nevoie sa-l tina pe Damon in viata decat pe Elena. Poate chiar dupa discutia pe care au avut-o in episodul The Last Day, Stefan isi da seama ca nu poate sa-I dea Elenei viata pe care aceasta si-o doreste cu tot cu plozi si seri linistite in care se uita familia la CSI.
Deci Stefan face tot ce ii sta in putere pentru a-si salva ruda, pentru ca la urma urmei, familia este cea mai importanta. Cat de mult s-a transformat Stefan in Stefangelus? Sau Stefanus? Sau Stefan the Spikey? E prea devreme ca sa ne dam seama Eu aleg sa cred ca Stefan isi da seama ca 1. Klaus are ceva de care el are nevoie si 2. Klaus trebuie omorat. Cel mai interesant lucru la Klaus momentan este ca e unkillable. Acum daca Stefan e baiat destept, isi da seama ca daca sta pe langa Klaus mai devreme sau mai tarziu trebuie sa afle ceva despre el, o slabiciune pe undeva, sau cel putin se va afla in pozitia sa-I saboteze planurile. Buba este sa poata sa-si controleze propriile porniri pentru a gandi in continuare logic si sa nu uite ca he’s got a job to do. Momentan se afla pe marginea prapastiei.
In afara misculatiilor romantice, episodul mai rezolva problema dintre Caroline si maica-sa si pregateste niste povesti pentru sezonul urmator. A fost nevoie de o resurectie pentru ca seriful Lockwood sa o accepte pe fiica ei. Sincer, Caroline a evoluat foarte mult in sezonul asta, deci ma bucur pentru ea ca seriful a acceptat-o. Si va fi interesant de vazut pe viitor autoritatile locale sa COLABOREZE cu elementele supranaturale prietenoase, in loc sa le priveasca mereu cu suspiciune.
Sincer as vrea sa vad si Consiliul Orasului sa fie implicat mai mult in povesti pe viitor. Imi place ideea unei ligi de oameni bogati si extraordinari care lucreaz aimpreuna sa se apere sau sa profite de supranatural. Sper ca toata povestea cu masacrul vampirilor din episodul trecut sa nu fie singurul fir narativ la care s-au gandit scenaristii pentru a implica orasul.
Jeremy iar a murit episodul asta. Deci stai asa, sa ma gandesc. O data s-a sinucis ca sa devina vampir, alta data l-a omorat Damon si l-a adus inapoi inelul, iar acum Bonnie a calcat pe nervi intreaga natura ca sa-l reinvie. Si asta e doar ce imi amintesc eu. Baiatul asta se dovedeste a fi foarte greu de ucis. Klaus are de la cine sa invete. Cand se intoarce insa, e intampinat de gagicile lui moarte.
Dead ex girlfriends. Never a good sign. Din pacate asta inseamna in acelasi timp ca Jeremy nu mai este “doar” un om si acum are propriul sau talent supranatural. Va fi oarecum emotional daca incepe sa o vada si pe Jenna, sau pe Mason, sau pe Rose. Asa cum am mai zis, Vampire Diaries aproape ca a umplut un cimitir cu toate personajele secundare care si-au luat-o in doar doua sezoane. Deci Jeremy are cu cine sa stea de vorba in sezonul urmator.
In sezonul trei probabil ii vom vedea pe Damon si Elena lucrand impreuna ca sa-l recupereze pe Stefan, iar acesta o sa fie nevoie sa faca tot felul de chestii scarboase ca sa nu se dea de gol. Ceea ce pe Elena o va pune pe ganduri privind cine este mai potrivit pentru ea.
Raspunsul evident este nici unul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu