duminică, 31 august 2014

Suits – 1×11 “Rules Of The Game”

The Young and The Restless Harvey Specter
Bad day. Bad week, de fapt. Se mai intampla. Nu se poate tot timpul numai succesuri…aaa…succese. Astfel ca Harvey ne arata ca se si implica in unele cazuri, ca exista unele limite pe care nu le intrece si ca se si enerveaza din cand in cand, iar Mike dovedeste ca totusi Louis nu e degeaba un fel de sefut pe acolo.
Harvey face orice sa castige un caz. Harvey face orice pentru a castiga un caz, dar fara a incalca legea. Desi pare ca ar apela la orice truc pentru a a avea castig de cauza, in acest episod , dovedeste ca are anumite principii ferme, in care crede cu adevarat, printre care si faptul ca nu ii place sa triseze. Nu ii place si nu accepta sa calce cu cate un pas din cand in cand dincolo de linia de demarcatie dintre legal si mai putin legal, spre ilicit.  Si asta desi are acel killer instinct, acea nevoie, dependenta, de a castiga, mai ales cand acest lucru insemna un criminal periculos dupa gratii. Problema aici este ca nu toata lumea are acelasi respect fata de lege, fata de reguli. Pe principiul scopul scuza mijloacele, Harvey realizeaza ca totusi poate nu a fost atat de tare pe cat credea, si ca unele cazuri le-a castigat cu putin “ajutor” mai putin legal. Si ca in in general asa era practica la procuratura condusa de fostul sau mentor. Iar cand latul se strange in jurul acestuia, e nevoie de interventia noului mentor pentru ca Harvey sa nu cada tap ispasitor si in acelasi timp sa nu isi incalce principiile.
Blonde…
Cat despre Mike, el e lasat sa se ocupe de un caz in timp ce Harvey isi cerceteaza vechile de dosare pentru…. impuritati, in opozitie cu Louis. Si desi toti ne asteptam ca Louis sa piarda in fata lui Mike, din nou, sceneta de la copiator a fost mai mult decat evidenta, chiar si pentru Lousi, si era oarecum de asteptat ca acesta sa castige, mai ales ca era mai interesant in acest fel, daca el castiga pariul si Mike trebuia sa lucreze pentru el o saptamana. Dar nu s-a abtinut sa nu fie Louis si a trebuit sa fie cocos si sa il si umileasca, astfel incat l-a refuzat chiar daca l-a castigat, motivand ca nu vrea un loser.
… brunette…
Cat despre telenovela, nu vreau sa intru prea mult in amanunte, voi zice doar ceea ce am zis si data trecuta: trebuie sa aleaga. Si nu, acum nu a ales, desi asa a parut. Acum a cedat unui ultimatum de la Jenny si incercat sa sa o rupa cu  Rachel. Insa la prima interactie mai intensa, va avea loc urmatorul sarut. Iar lipsa de profesionalism ma uimeste. Inteleg ca se intampla lucruri pe plan personal, dar sa ii zici sa nu mai apeleze la tine, fiindca nu te-a ales pe tine, ci a ales blonda, mi se pare sub standardul de la firma respectiva. Oricum ar fi, nu imi place.
… or redhead? :D
Poate ca a parut un episod mai slab, insa asta probabil doar fiinsca lucrurile nu au mers prea bine pentru Harvey si Mike. Insa cred totusi ca este nevoie si de un astfel de episod din cand in cand pentru a arata ca nu intotdeauna lucurile merg cum trebuie. Ramanem cu concluzia ca exista motive intemeiate pentru care nu poti incalca regulile pentru a atinge un scop, indiferent cat de nobil ar fi acesta, pentru ca automat se produc si abuzuri. Iar in episoadele viitoare vom vedea cum va incerca Harvey sa corecteze un astfel de abuz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu