marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 5×15 “Gone Girl”

1
Ei bine, iată cel mai mare avantaj al faptului că trăiești sute de ani – ajungi să cunoști extrem de bine o persoană cu care ai de-a face timp de multe vieți încoace!

Se pare că scenariștii nu au lungit prea mult șederea Katherinei în corpul Elenei, și, așa cum era de așteptat, plecarea ei a fost tipică ei. Doar nu era să plece Miss Pierce așa, pur și simplu, fără să lase o amintire pe viață la purtător – dar, ajungem și acolo!
Flashback-urile Nadiei nu mi s-au părut atât de relevante, însă moartea ei a fost un moment cheie, schimbând radical cursul evenimentelor. Instinctul matern al lui Katherine tinde spre deloc. Personal, nu cred că s-a întors înapoi din prea multă iubire pentru fiica sa. În definitiv, așa cum i-a spus chiar Nadia, orgoliul său a fost încă o dată mult mai mare decât dorința ei de a-și salva unica fiică. Spre deosebire de Nadia, care a căutat-o timp de sute de ani și era dispusă să facă orice pentru ca mama ei să trăiască, Kat, nu a fost dispusă să facă sacrificiul suprem -€“ acela de a risca să mergă la Klaus pentru antidot. S-a întors în schimb, pentru a le distruge încă o dată viețile celor din jur, ghidată de ideea ei obsesivă că Stefan nu poate fi decât al ei sau al nimănui.
Noua vrăjitoare nu îmi inspiră mai nimic, dar e bună la casa omului. Cu ajutorul ei, eroii noștri află unde se ascunde Kitty Kat, și reușesc în cele din urmă să o prindă în capcană. Exceptând tristețea momentului în care Nadia își dă ultima suflare, scena “intervenției” a fost una amuzantă. Discursul lui Kat pentru fiecare în parte, scurt și la obiect mi-a plăcut la nebunie! Ăsta da rămas bun. 
2
Cred că ne așteptam cu toții ca asta să nu fi fost chiar tot. Kat să îi părăsească corpul Elenei și să treacă fain frumos în partea cealaltă.  Era prea simplu, prea banal. Așa cum spuneam și la începutul recenziei, ea nu putea să plece fără să lase o amintire de neuitat, așa că o infectează pe Elena cu acel virus, ca să se asigure că mult prea iubitul ei Stefan nu va fi niciodată al altcuiva, decât al ei.
Apoi urmează scena cea mai amuzantă. Diavolul în persoană a venit după Katerina Petrova! :)) Lăsând gluma la o parte, rămâne de văzut ce s-a întâmplat de fapt în acea biserică, ce nu a mai funcționat la Bonnie și cum va controla Elena ceea ce se va întâmplă cu ea.
3


Mi-a plăcut acest episod și mi-a plăcut și atitudinea lui Caroline de “I’m done feeling guilty.” Mă gândeam, în timp ce îi ascultam discursul adresat lui Tyler cât de mult s-a schimbat personajul ei de-a lungul timpului, cât de mult s-a maturizat ca om vampir, ca femeie. Da, chiar mi-a plăcut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu