marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×16 “Bring It On”

 Elena fara emotii este o scorpie.

Si cred ca ne asteptam la asta nu? Interesant este ca reuseste sa fie o scorpie fara a semana prea mult cu Katherine, pentru ca domnisoara Pierce se apropie mai mult de tiparul de “evil bitch” unde Elena este mai mult “bratty bitch”. Un fel de copil mic si rautacios care se razbuna pe cei care nu-i fac pe plac (in acest caz, Caroline).
Mie personal, nu-mi place sa o vad pe Elena fiind o scorpie. Pentru ca in general nu-mi place sa ma uit la seriale despre oameni naspa si in al doilea rand pentru ca este si mai neinteligibil pentru mine de ce oamenii fac atatea scuze pentru Elena, chiar si atunci cand evident, nu mai merita sa fie protejata.
Unor oameni s-ar putea sa le placa aceasta schimbare, pentru ca Elena nu-si mai plange de mila. Pe de alta parte, mi se pare interesant ca desi acum Elena opereaza pe principiul ratiunii pure, nu gandeste foarte limpede. Se pune atat pe sine cat si pe altii in pericol. She doesn’t care, iar acum dupa cate au facut pentru ea, prietenii ei sunt imbogatiti cu responsabilitatea de a le pasa… pentru Elena.
Ceea ce mi se pare ironic pentru ca am realizat ceva. Stefan si Damon i-au complicat viata de vampir intr-un mod iremediabil. Din cauza lor, vampirismul este foarte naspa pentru Elena. Damon este cel care a impus sirebondul (pe care ar putea sa-l desfiinteze dar nu vrea), Damon si Stefan au insistat sa caute un leac ceea ce a dus intr-un final la moartea lui Jeremy si bineinteles Damon i-a oprit umanitatea Elenei.
They are the ones fucking up everything si tare mi-ar fi placut ca fara povara emotiilor care o leaga de ei ca Elena sa-si fi dat seama de chestia asta si sa fi zis fuck all y’all in loc sa flirteze lasciv cu Stefan si cu Damon. Caroline nu a trebuit sa-si opreasca umanitatea desi i-a murit tatal si Tyler a parasit-o, deci nu poti sa zici ca nu sufera. Prin urmare, este perfect posibil pentru un vampir sa treaca peste anumite tragedii FARA sa-si opreasca emotiile. Dar Damon si Stefan nu vor s-o lase pe Elena sa treaca peste ele, vor sa o tina la stadiul de “copil rautacios”. And that’s just sad.
Dar cum sa realizezi chestii si sa faci legaturi cand toata lumea insista sa se “distreze”, inclusiv Caroline. Asa un accent a fos tpus pe distractie si pe ignorarea problemelor in episodul acesta, nevermind ca Bonnie este pe undeva cu Silas planuind un nou genocid. Yeah, remember that people?
Chiar si Klaus a uitat de niste probleme, cum ar fi ca Hayley este cea care a planuit masacrarea hibrizilor, de dragul de a se distra cu ea pe mobila. Nu inteleg de ce Tyler care a avut un motiv rezonabil sa-l urasca pe Klaus trebuie sa traiasca in frica, separat de Caroline toata viata, iar Hayley care a facut la fel de multe daca nu MAI MULTE impotriva lui Klaus este scuzata si beneficiaza de protectia si de p**a lui? How is that fair?
Dar cred ca ar trebui sa stiu mai bine decat sa cer corectitudine de la Vampire Diaries. Mai ales ca stiu ca Hayley va migra spre New Orleans si spre serialul The Originals. dar daca acesta este inceputul unei relatii intre ea si Klaus, atunci este un inceput foarte foarte prost dupa parerea mea.
Sincera sa fiu insa, imi place mai mult ideea de Hayley si Klaus, pentru ca niciodata nu am crezut ca Klaus ar merita-o pe Caroline. Dar as fi vrut ca aceasta relatie sa porneasca altfel. Oricum altcumva, dar nu asa de… awkward.
Si de ce dintr-o data Klaus are tatauaje? Ultima data cand l-am vazut fara camasa nu le avea. Like wtf!?
Damon si Rebekah au fost mai scumpi la vedere episodul asta, din moment ce au plecat in cautare de indicii pentru a gasi leacul pentru Elena/Rebekah sau cine va apuca sa-l foloseasca. Rebekah insa a fost destul de amuzanta, mi-a placut replica ei cu “Sherlock Holmes cu traume cerebrale”.
Sfarsitul a fost unul trist dar si putin ridicol. Deci Tyler i-a lasat ditamai casoiul lui Matt. Pe de o parte ma bucur ca Matt are parte de bafta macar o data in viata, pe de alta parte… ce o sa faca el cu o casa asa de mare. De unde sunt toate palatele astea in Mystic Falls, gata sa fie date la fitecine. Cum o sa-si permite Matt sa intretina ditamai casoiul. Sper ca Tyler s-a gandit la asta ca altfel nu cred ca un salariu de chelner cum are Matt ar putea acoperi macar curatarea toaletelor in casa aia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu