marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 2×13 “Daddy Issues”

Saptamana aceasta: Damon face dus. The End.
Glumesc, glumesc. Pai trebuie sa gasesc ceva exciting in serialul asta, care dupa pauza s-a intors, dar parca nu mai e asa de bun ca inainte. Acum doua episoade nu semnaleaza o problema, nu sunt chiar atat de rea. Dar mi se pare ca am mai avut exact aceleasi idei si in True Blood de anul trecut. Varcolacii, vai de ei. E nevoie de niste numere echitabile gen 20 la 2 ca sa aiba vreo sansa contra vampirilor (cand nu e luna plina). Call me crazy dar, si un om bun poate sa bata un vampir daca stie ce face.
Si apropo de oameni buni. Cat timp o sa mai fie Alaric curva Jennei si a lui Damon. Come on man, ai si tu o personalitate, un scop in viata, fa ceva. Cand Damon si Stefan au plecat sa o recupereze pe Caroline, de ce nu l-au luat si pe Alaric? De ce nu l-au luat cu ei de cate ori a avut loc o confruntare sezonul asta. Apar si Jeremy si Bonnie scurt in episod ca sa tinem minte ca mai sunt si ei pe acolo. Dar ce-I drept, deocamdata nu prea ai ce sa le dai sa faci. Damon si Stefan puteau sa o ia cu ei, dar nu cred ca mai au destula incredere in ea.
Pana la momentul culminant there was a lot of talky talky. Lumea, inclusiv John, care ii spune Elenei ca vrea sa o protejeze, Elena care le spune “fuck off” (in termeni mult mai politicosi ce-I drept), Stefan care se duce la Tyler cu o metaforica ramura de maslin.
Din pacate fix oamenii pe care voiam sa-I vad vorbindu-si, Caroline si Tyler, nu au avut ocazia sa faca asta. Vad ca Tyler isi ia multe bobarnace in cap pentru ca a indraznit sa se intoarca impotriva lui Caroline, dar sa o zicem p-aia dreapta. Baiatul si-a pierdut tatal, si-a pierdut unchiul, si a trecut prin cea mai oribila, dureroasa experienta din viata sa. Toata lumea I s-a intors cu susul in jos si singura persoana pe care simtea ca se poate baza este Caroline. And the bitch lied to him.
Inteleg de unde vin furia lui Tyler si cred ca singurul lucru pe care i-l datora lui Caroline, in calitate de prieten, era o sansa sa explice. Ceea ce i-a acordat mai mult sau mai putin cand a trecut pe la ea in prima parte a episodului. Acum eu nu incerc sa-I gasesc scuze baiatului. I’m just saying, he’s pretty fucked up. Si daca putem sa-l scuzam pe Damon pentru toate tampeniile pe care le face, pentru ca-I sufera sufletul de singuratate si prea mult gel de par, atunci hai totusi sa-I acordam si lui Tyler aceleasi drepturi.
Si oricum cred ca Tyler la final s-a alaturat varcolacilor pentru a fii cu ochii pe ei. Evident simte ca se apropie furtuna si nu vrea sa ramana pe afara. Daca vampirii l-au dat afara ca e un dobitoc, atunci ii raman doar varcolacii. Alina B. totusi atrage atentia ca in jurnalul lui Mason, nu aparea vreo referire la codul asta de onoare al varcolacilor, cum ca ar trebui sa aiba grija unii de altii. That’s a good point. E posibil insa ca jurnalul a fost scris inainte ca Mason sa se intalneasca cu prietenii lui blanosi. Totusi, ai crede ca ar fi fost ceva destul de important.
Si daca tot am adus vorba de Damon, uite ca al doilea criminal in serie al nostru preferat*, si-a mai gasit o victima. Mi-a placut mai mult scena asta decat cea de la finalul episodului trecut pentru ca Damon nu a fost atat de torturat de ce avea sa faca. Chiar mi-a parut ca-I place, ceea ce este problema. He likes to kill people! Ceea ce este un defect de caracter destul de mare. Unde mai pui ca mai si face baie cu spuma cu victima sa inainte sa ii aplice lovitura de gratie.
What an asshole. Pardon, he’s not an asshole. E doar… complecs.
*Dupa Dexter, evident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu