marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×05 “The Killer”

 Elena omoara pe cineva si chiar omoara pe cineva, adica nu-l bate la cap pana cand se hotaraste sa-si ia propria viata.

Vampire Diaries a avut o portie zdravana de sange si mate in episodul acesta, la cat de sec a fost saptamana trecuta (cand ni s-a oferit in schimb cam tot trecutul vanatorilor).
Cat de tipic pentru Vampire Diaries sa ia un personaj, sa-l faca super tare in scurt timp si apoi sa-l ucida cand ti-e lumea mai draga.  Pentru ca, acum sincer, Connor chiar isi facea treaba. L-a ciopartit in ultimul hal pe cel mai ghinionist hibrid din cati au existat vreodata. Iar faptul ca s-a folosit o melodie populara pe fundal cand Connor a lasat ditamai gaura in saracul baiat, a facut scena sa lucreze cu atat mai eficient. Era ceva comun si totusi total iesit din comun in tot peisajul.
Deci da, scena mea preferata, Connor being badass.
Din pacate pentru el, a fost mai mult bad, decat ass pentru ca altfel supravietuia. Vanatorul de vampiri a amenintat prea multi apropiati ai Elenei pentru a trai prea mult, avand in vedere ca fata nici nu mai are asa de multi apropiati. Mi-a placut ideea ca in loc sa paleasca iubirea Elenei pentru Jeremy este cu atat mai puternica. Desi sunt inruditi, pana la urma sunt in lumi total diferite acum.
Iar acele lumi se vor departa cu atat mai mult daca se adevereste ca Jeremy este vanator. Klaus fara indoiala il va pune pe Jeremy la treaba sa ucida vampiri daca este asa, dar ma intreb ce parere va avea Stefan despre asta. Evident Elena nu va fi dispusa sa ia niciun leac care-l transforma pe fratele sau in ucigas cu sange rece.
Pe de alta parte, Jeremy de ceva vreme pare sa fie ispitit de ideea de a scapa de vampiri (mai ales ca si el a pierdut la fel de multi, daca nu mai multi prieteni decat Elena acestui flagel al vampirismului). Deci s-ar putea ca Elena sa nu aiba de ales decat sa-l lase sa-si faca damblaua.
Connor a stat putin de vorba cu profesorul Creepy la inceputul episodului si marturisesc ca mi s-a parut cam creepy baiatul de saptamana trecuta din simplul motiv ca UN BARBAT DE 30 DE ANI NU ARE CE VORBI CU O FATA DE 17. That shit is just wrong. Da, acum bineinteles ca un barbat de 170 de ani sau cat au baietii Salvatore nu au nici cei de ce sa vorbeasca cu o fata de 17. Dar oricum stim de mult ca sunt creepy amandoi si it’s one of the things we love about them.
Dar proful este un nou fel de creepy. Old creepy = sexy si cool. New creepy = just plain creepy.
Stefan s-a purtat ca the bad guy in episodul acesta, pentru ca din nou se poarta ca lacheul lui Klaus pentru a obtine ceea ce doreste. Uneori chiar imi doresc ca Stefan sa gandeasca mai mult ca Damon. Doar pentru ca Klaus iti spune ceva, NU INSEAMNA CA TREBUIE SA ASCULTI DE EL. Daca Klaus iti spune sa nu mai vorbesti cu nimeni de leacul ala mirific, ar trebui sa suni la toate posturile de stiri din tara. Pentru ca he is a bad guy, si la urma urmei chiar Klaus ii zice lui Stefan sa nu aiba incredere in absolut nimeni. Newsflash: nimeni-ul ala il include si pe Klaus.
Zic asta doar ca pe viitor poate Stefan vrea sa evite o mana in piept, frati mai mici raniti si explozii la Mystic Grill (cum o fi curatat Zach zona btw… aoleu saracul Zach…. a ajuns sa faca curat dupa vampiri, Doamne Doamne saracutul de el).
Deci Elena ajuns sa ucida pe cineva si mi s-a parut putin cam ciudat ca un vanator cu atata experienta si atat talent, a reusit sa rateze un vampir la distanta atat de mica. Adica Rambo ar rata un headshot de la juma de metru? Pe de alta parte, tocmai fusese muscat… sa zicem ca poate i-a afectat performanta.
Este total devastata de acest eveniment la care eu ii spun…. look dude, si mie-mi place de Connor, DAR… Ca-l prindea Stefan, sau ca nu-l prindea, la urma urmei… Oricum nu s-ar fi bagat vanatorul nostru de vampiri intr-o situatie cu luare de ostatici daca avea de gand sa lase pe cineva in viata. Ceea ce ma indoiesc sincer ca ar fi facut. Si ca atare, era un criminal cu sange rece (a zis clar ca ar ucide-o pe Bonnie).
Prin urmare, inteleg ca acum trebuie sa aiba scenele de conflict interior nuclear, dar nu merita sa… BLEAH… sa-ti opresti umanitatea din atata lucru. Pentru ca oricum Connor was a bad man si oricum Damon si Stefan au ucis zeci daca nu sute de oameni in viata lor, multi dintre ei inocenti. Daca pe ei poate sa-i ierte Elena, pe ea de ce nu s-ar ierta?
Caroline, Tyler si Hayley au aparut foarte putin in serial dar tot ce au facut mi-a placut mai ales ca NU au incercat sa transforme povestea lor intr-un triunghi romantic penibil. Cel putin deocamdata o sa aleg sa-l cred pe Tyler cand ii spune lui Caroline motivul pentru care l-a lasat pe Klaus sa banuiasca cine stie ce. Are sens, este o turnura neasteptata si in plus, il arata pe Tyler intr-o postura de semi-lider, which is always nice to see avand in vedere cat de douche-bag poate sa fie scris uneori (chiar si acum).
Bonnie a stat prea mult timp cu profesorul creepy si oare April va fi victima perpetua in sezonul acesta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu