marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 5×18 “Resident Evil”

tvd1
“I think you can either be friend with someone or in love with them. I don’t think you can be both.”
În episodul acesta, Elena încearcă să fie prietenă. Cu Damon, fostul iubit de care s-a despărțit de curând, dar pe care îl vrea în continuare în viața sa în calitate de prieten și cu Stefan, celălalt fost iubit, pe care aparent îl va iubi pentru totdeauna deși nu mai formează demult un cuplu, dar cu care crede ea că poate fi în continuare prietenă. Hotărăște-te odată femeie! Toată aiureala asta ne scoate din minți, you bitch! Dar de data asta frații Salvatore nu s-au mai lăsat duși de calitatea Elenei de victimă (care este) și, i-au explicat pe rând, fiecare în felul său, că nu se poate și și. Vorba aia, ori la bal, ori la spital! Așa că Elena rămâne cu buza umflată din ambele părți. Pe meritate, evident! 
După cele câteva viziuni pe care Stefan și Elena le au despre o altă viață pe care ar fi putut să o aibă împreună, o viață perfectă, unde cei doi erau oameni, cu toate rudele în viață, întemeiind o familie unită și fericită, aceștia descoperă unde este ascuns Markos.
tvd2
Știți voi, noul villain care a tulburat apele în ambele lumi. Astfel că Damon și Enzo pornesc în căutarea lui doar ca să o scape pe biata Elena de viziunile “enervante”. Zis și făcut. Cei doi îl găsesc pe misteriosul lider al călătorilor, cerându-i explicații. Așadar, Markos le mărturisește că toată treaba cu dublurile nu este o profeție, ci o vrajă pe care acesta a făcut-o în urmă cu 1500 de ani, pentru a le readuce împreună.
tvd3
“I had no idea where they were, and it turns out the best way to get people to go searching for each other is the promise of true love.”
Între timp, Bonnie este avertizată de bunica sa că după “evadarea” lui Markos din cealaltă parte nimic numai este așa cum ar trebui să fie și că acolo se petrec lucruri ciudate, care le înspăimântă chiar și pe vrăjitoare.
Cealaltă echipă formată din cei doi frați vrăjitori și trio-ul Jeremy-Matt-Tyler se străduiesc de asemenea să descopere intențiile călătorilor și chiar izbutesc să facă asta, bineînțeles, nu fără o victimă colaterală. Se pare că acești călători vor să pună stăpânire pe Mystic Falls și cea mai eficientă metodă pentru a face asta este să intre în corpurile celor care fac legea în oraș. Căutând-o pe mama lui Caroline, Matt este omorît chiar de către călătorul care pusese deja stăpânire pe corpul acesteia.
Trecând în cealaltă parte, Matt se întâlnește cu nimeni altul decât vampirul original Kol, cu care are o discuție destul de amicală, apoi se întâlnește pentru scurt timp cu sora sa Vicky, care este “absorbită” spre nicăieri, cam cum a fost și Katherine, de o forță supranaturală foarte puternică.  Aici intervine iarăși Kol, care îl grăbește puțin pe Matt să revină în corpul său pentru a-i avertiza pe ceilalți de pericolul care îi pândește.
tvd4
În altă ordine de idei, în acest episod am aflat care sunt intențiile călătorilor, descoperind totodată că sunt destul de numeroși și de puternici și că nu se dau în laturi de la nimic pentru a-și atinge scopul. L-am aplaudat pe Damon pentru că i-a tăiat macaroana Elenei, ne-a plăcut de Stefan atât pentru calitățile sale de regizor, cât și pentru înțelepciunea personajului său și am înjurat-o în barbă pe Elena pentru haosul pe care l-a creat în viețile celor doi bărbați  care o iubesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu