miercuri, 27 august 2014

Revenge – 1×07 “Charade”

Doamne, ce intorsatura ia serialul asta, unde ma gandeam ca va fi foarte previzibil si liniar, episodul asta m-a dat peste cap. Nu stiu de unde sa incep si ce sa scriu ca sa nu stric prea mult armonia dezarmoniei din episod si ce speculatii sa fac pe seama personajelor.
Cred ca mai bine iau fiecare personaj in parte. Si incep cu Emily si Amanda. Fete bune dar releeeee! Si ce capete in gura si-au dat ele una alteia, ziceai ca suntem in vreo inchisoare de adulti, violenta se pare ca se invata mai bine in adolescenta. Frank, saracul Frank, da peste adevarata Emily, personaj foarte intunecat si careia ii place la nebunie sa traiasca in scursura societatii. Nu inteleg totusi cum Amanda si-a schimbat identitatea cu o persoana in viata, cel mai bine era sa preia identitatea unei persoane decedate, nu ar mai fi aparut atatea incurcaturi dar vorbim de seriale si normal ca totul trebuie sa fie foarte intortocheat. Nu inteleg de ce fetele nu s-au mai vazut atat de multi ani si de ce Emily i-a ramas fidela Amandei dupa tot atatia ani… another gay plot? Treaba e incurcata rau de tot! Si schimbarea Amandei din fata aceea violenta in fata asta atat de rafinata cand s-a produs? Ce scoala de bune maniere a urmat? Sau razbunarea e principala cauza a schimbarii ei? Motivatia este puternica si putem crede ca de aici a pornit totul, nu? Si care e treaba cu directoarea casei de corectie?
Oh Nolan! Am citit pe undeva ca te banuiesc astia ca esti bisexual! Really? De ce bisexual si nu doar gay? Ca eu feelingul asta l-am avut din primul episod cand avea un sacou (sau pantaloni?) albi cu buline rosii… si dorinta lui sincera de a-l cupla pe Jack si Amanda iar ma arunca in acest gand ca Nolan nu a fost niciodata bisexual  Cu toate astea, asa vede el sa il tina pe loc pe Tyler? Adica daca tot a iesit la suprafata ca Leslie e un el si nu e ea, ca Tyler este bun de amant altfel nu ar fi fost intretinut si este si oarecum dragalas, de ce trebuie ca Nolan sa se cupleze in cearceafuri cu el? Asta e misiunea lui solo fata de Amanda? Ah, da, daca se cupla cu orice baiat dragalas si neveninos, as fi fost fericita dar Nolan traieste periculos dar cu bodyguard la usa… hmm, nu distrugeti caracterul acestui personaj, imi place atat de mult!
Tyler e o cocota periculoasa. Asta da, ar putea trece drept bisexual si incearca sa isi agate o avere de gat prin orice mijloc, Nolan, Ashley, Leslie, orice barbat sau femeie care il pot scoate din gaura financiara in care e bagat, sunt buni pentru el. Si atunci sentimentele lui pentru Daniel sunt false sau isi doreste si averea si printul? Tyler este personajul negativ cel mai detestat de mine pana acum.
Ce sa mai zic de baietii Porter? Jack se pare ca vrea sa uite de Emily iar Declan se comporta ca un adevarat baiat de baiat la cina Grayson. Nu inteleg de ce trebuia ca Declan sa se bage in treburile fratelui sau? Exact la masa de fata cu toti? Probabil ca a trebuit ca Daniel sa auda ca Jack simte mai mult decat pare vis-à-vis de Emily si sa se nasca astfel o rivalitate intre ei. Si apoi sa isi dea seama ca daca nu pune repede mana pe Emily, o poate pierde, cred ca o sa vedem inelul cat de curand.
Am lasat-o la final pe Victoria. Victoria ma face sa am sentimente contradictorii pentru ea, ba o compatimesc, ba o urasc. Oricum destinul ei a fost sinuos, a inceput prin a destrama casnicia lui Conrad desi nu il iubea, deci urmarea partea materiala, apoi se indragosteste de Clarke si se uita la el asa cum niciodata nu si-a privit sotul ca apoi sa accepte sa il bage in inchisoare si sa arunce un copil intr-o institutie ca sa se salveze dar banuiesc ca in principal ca sa nu il piarda pe Daniel. Si Daniel a fost cat se poate de aproape de ea in momentul ei de disperare, cand rememorarea celor 25 de ani s-a finalizat cu lacrimi si cu un sot care paraseste domiciului. Pana la urma, faptul ca l-a ales pe Daniel si a renuntat la Clarke, ba chiar a participat activ la acuzarea lui, demonstreaza ca este o mama buna. Facand insa media, Victoria pica cu brio examenul de moralitate. Si ma mai bate inca un gand, la momentul acuzarii lui Clarke, Charlotte nu era in peisaj, exista riscul sa ne trezim la un moment dat ca fata este sora Amandei? Hai ca deja dau in telenovela 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu