marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 4×17 “Because the Night”

Punk Spike is not impressed.
Deci, stati asa sa analizam da? Damon in anii ‘70 era un punker mic care a stat sase luni intr-un club sa convinga o fata sa tina de el, pentru ca apoi sa-i franga inima si astfel sa demonstreze ca-i sade bine in postura de dobitoc fara emotii.
Spike in anii ‘70 a omorat un Slayer. Si i-a luat vreo 10 minute.
Diferenta dintre Vampire Diaries si Buffy The Vampire Slayer, asa pe scurt, pentru neinitiati. Si daca tot suntem la subiectul acesta, sincera sa fiu, nici Punk Bill nu cred ca este foarte impresionat.
Revenind la episod… a fost o iesire diferita pentru Vampire Diaries, care a combinat o mutare la New York, cu un flashback si cu revenirea in atentia lumii a lui Sylar. Da, cel despre care se cam uitase saptamana trecuta pentru ca lumea voia neaparat ca Elena sa se simta bine. Si Elena se simte bine si la New York, s-a tuns and everything.
A pornit in cautarea unei experiente hedoniste pentru ca fratele ei, singura ruda care i-a mai ramas, tocmai a murit asa ca la naiba, de ce nu? Saptamana trecuta se intorsese la scoala, acum fuge la New York. Mi se pare corect.
Damon a incercat pe Elena trucul lui Lexi, dar ar fi trebuit sa-si dea seama ca daca petrecerea este prea faina, de ce ar vrea Elena sa o opreasca pentru a jeli si a face fata sentimentelor sale? Trucul respectiv nu a functionat asupra lui Damon atunci cand Lexi l-a incercat. Ce-i drept, cantitatea de nesimtire pe care o poseda Damon depaseste cu mult nesimtirea Elenei, deci nu cred ca am cum sa dau vina pe Lexi pentru asta.
Damon a uitat si ca nu exista petrecere pe lumea aceasta la care Rebekah sa nu se auto-invite. Mi-ar fi placut mult interactiunea dintre ea si Elena, pentru ca in momentul de fata amandoua sunt badass bitches, daca nu ar fi fost un mic mic mic lucru sacaitor. Kol. Si faptul ca Elena l-a ucis cu sange rece, cand inca avea umanitatea ei pe deasupra (poate ca este totusi la fel de nesimtita ca Damon). De aceea cand Rebekah ii zice Elenei ca vrea leacul pentru a avea familia ei, eu m-am gandit: “Mda, am vazut ce mult tii tu la familie”, avand in vedere ca se distreaza in club cu persoana care a complotit si a dus la bun sfarsit UCIDEREA fratilor sai.
Dar desi mi s-a parut o dovada de mare ipocrizie din partea serialului sa-mi vare pe gat aceasta alianta pagana, recunosc ca mi-a placut sa o vad pe Elena spunandu-i originalei ca este prea emotionala si sensibila si nu are cum sa aiba incredere in ea. Damn Elena, that’s cold!
Desi povestea cu Lexi si Damon nu m-a convins, in sensul ca nu cred ca Lexi s-ar lasa inselata asa de usor (desi na, Damon is one hot mess), recunosc ca tranzitia dintre cele doua momente in timp a fost reusita. Ancorati de Damon si de localul acela dubios, am vazut cum se distrau vampirii in doua perioade distincte. Felul in care am alternat intre Rebekah/Damon/Elena in prezent si Damon/Lexi in trecut semana cu ceva scos din “Interviu cu un vampir”, una dintre experientele hedoniste promise. Pana si melodia “Psycho Killer” a fost perfect aleasa pentru momentul dezvaluirii lui Damon.
It’s all about timing in episodul acesta, timing-ul care merge si cel care nu merge. Mi-a parut bine sa o vad pe Lexi din nou, mai ales ca si-a tras o freza de Farah Fawecett de toata frumusetea, dar pana la urma nu stiai cum sa abordezi toata idila dintre cei doi pentru ca STIAI ca Damon ajunge sa o ucida. Faptul ca Lexi chiar tinea la el (sau tinuse) face moartea lui Lexi cu atat mai tragica si ne aduce aminte ce dobitoc era Damon la inceput (si poate implicit sa nu fim asa de critici cu Elena care vrea doar sa se distreze).
La sute de kilometri distanta unul de altul, fratii Salvatore tot reusesc sa-si faca harcea-parcea planurile. Damon esueaza in a o face pe Elena sa se razgandeasca in privinta recuperarii umanitatii sale, iar Stefan esueaza in a-l opri pe Silas, Marele Rau (care nu e asa de mare aparent pentru a avea propriul actor) sa mai faca un pas spre ZombieLand.
Deci I give up frate cu planul asta al lui Silas ca eu nu mai inteleg nimic. De ce are nevoie tot timpul de ALTCINEVA sa-i faca treburile murdare? What kind of villain is this? Incep sa cred ca este un fel de halucinatie colectiva sau ceva de genul. Este cu atat mai dubios cu cat actorul care interpreteaza cele doua roluri nu a schimbat nimic intre Shane si Silas. Nu stiu cum sa-l iau in serios pe Silas asta, din moment ce-l asociez cu Shane si stiu ca Shane a murit (off screen se pare).
Cum ziceam de plan, acum are nevoie si de 12 vrajitoare ucise, iar serialul i le ofera pe tava, pentru ca atunci cand ai de ales intre un actor principal si 12 actori secundari… hm, oare cine va supravietui la final. Nu ma asteptam sa fie Caroline cea care da lovitura decisiva si sa ucida vrajitoarea principala. Desi probabil din grupul respectiv (Stefan si Klaus), ea este cea mai emotiva si mai dispusa sa sacrifice bunul simt de dragul prietenilor.
Ce nu am inteles eu este de ce naiba nu a plesnit-o pe vrajitoare sa-si piarda cunostinta? De ce a trebuit sa o injunghie? Putea sa arunce cu o piatra nene, putea sa-i distraga atentia cu niste injuraturi rasiste… sa sari sa ucizi pe cineva cu sange rece, pentru o prietena (care oricum vrea sa comita un masacru, dupa cum a discutat ultima oara)… it’s a bit extreme, chiar si pentru Caroline. Si sper sa nu-i treaca prea repede remuscarea.
La final se dezvaluie (cred) ca Bonnie a fost mult mai spalata pe creier decat trebuia, ceea ce mie cel putin mi-a restabilit increderea in ea pentru ca nu puteam sa cred ca ar fi colaborat cu Silas, cel care l-a ucis pe Jeremy.
Nu am vorbit de Klaus in review, pentru ca the big bad nu prea a facut nimic in episodul acesta si a fost introdus doar pentru a prelungi agonia care poarta numele de Klaroline. Serios acum, ce a facut Klaus decat sa o bata la cap pe Caroline si vice-versa? Pana si Stefan cand l-a bagat in schema nu a avut niciun motiv mai relevant decat “E bine sa-l avem in preajma pentru ca e singurul cu accent britanic”. Oki, am adaugat eu ultima parte, dar ideea de baza este aceeasi. Stefan nu avea niciun motiv sa creada ca acest Klaus ar fi folositor impotriva lui Silas doar pentru ca “nu poate sa moara” avand in vedere ca nici Silas nu poate sa moara. Like, at all. Furthermore, Klaus este cel care l-a fortat pe Jeremy sa-si completeze tatuajul, prin urmare unul dintre cei direct responsabili de moartea lui Jeremy.
Si a ucis zeci de persoane printre care mama lui Tyler. Does nobody care about evil shit in this show any more!? Caroline este singura care pare sa tina minte lucrurile astea dar pana si personajul ei este scris in asa fel incat a fost adusa in pozitia de a empatiza cu el pentru ca acum si ea are niste pacate destul de sangeroase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu