marți, 26 august 2014

The Vampire Diaries – 2×15 “The Dinner Party”

Saptamana aceasta in Vampire Diaries: Elijah is having one of those days. Stii genul de zi cand parca toata lumea vrea sa-ti ia gatul? Numai ca in cazul lui, they do. Intre timp, Elena si Stefan sunt tot in cabana si se plimba pe calea amintirilor din copilarie. Tatal lui Luca ii fura lui Bonnie puterile dar avand in vedere ca asta inseamna ca NU mai poate fi folosita pentru ruperea blestemului, pana la urma cred ca i-a facut o favoare.
A fost o petrecere intr-adevar. O petrecere de comploturi! Damon a complotat sa-l omoare pe Elijah. John a complotat sa-l omoare pe Damon. Katherine a complotat sa-l foloseasca pe Damon. Iar Alaric… oh doamne, a facut si Alaric ceva. Oh happy day. Cat despre Elijah, imi pare rau pentru tine sincer. Au reusit sa te omoare nu o data, nu de doua, ci de trei ori pana acum. Cand o sa invete baiatul asta ca nu are rost sa aiba incredere in oameni? Prea multa onoare si respect si uite ce se intampla. Pe de alta parte, un vampir batran de cateva secole, poate chiar un mileniu, nu are nici o scuza ca sa fie asa de prost. Sa va explic…
Deci presupunand ca Elijah credea ca Damon si restul nu au nici cea mai vaga idee cum sa omoare un original, a acceptat sa participe la cina. Tot mi se pare ca este un risc ca mare de asumat dar totusi, Elijah avea mare incredere in abilitatile sale. Si intr-adevar era perfect capabil sa omoare pe toata lumea din casa aia la primul semn de probleme. Ceea ce si trebuia sa se intample o data ce a scapat prima data dupa ce Alaric l-a transformat in frigaruie de vampir.
Bine ca am avut stramosului Gilbert ca sa aflam ce si cum. Dar ce nu inteleg este de ce John ar fi lasat acel jurnal la indemana Elenei ca sa-l gaseasca daca stia ce scrie pe acolo, pentru ca ma gandesc ca John nu avea de unde altundeva sa afle decat din jurnalele stramosilor sai. Poate i-a spus Isabel, dar tot nu cred ca John nu ar fi citit niciodata acele jurnale. In fine… Ne intoarcem la lectura Elenei care este prilejul perfect sa mai sondam trecutul fratilor Salvatore. Nu cred ca aflam nimic cu adevarat nou despre Stefan sau Damon, dar poate ceva despre Lexie. M-am bucurat sa o vad din nou, mai ales pentru ca a starnit anumite sentimente mai navalnice atat in Stefan cat si in Damon. “Yeah, you remember her” ii zice Stefan lui frati-su si a apoi lasa tacerea sa vorbeasca de la sine.
Dar in alta ordine de idei privind flashback-urile, cred ca stiam cu totii ca Stefan la inceput era mult mai dus cu capul decat Damon. Doar el este cel care l-a ucis pe tatal baietilor. Dar spre deosebire de Damon care a ales sa-si ingroape demonul pentru ca apoi sa devina un demon, Stefan si-a facut de cap cat a putut, ca un hippie care s-a drogat cu tot ce se putea in anii ’60, pentru ca in anii 80′s sa se aseze la casa lui si sa devina yuppie. Been there, done that.
Intorcandu-ne in prezent, Elijah da dovada ca alea cateva secole in plus de viata nu inseamna nimic in materie de intelepciune. Cand viata Elenei este in pericol, este punct de IQ cu punct de IQ la fel de DUMB ca orice alt personaj din serialul asta. Pentru ca Elijah odata scapat pentru ca i-au scos cutitul din vintre.. putea sa bage un compel pe Damon/Caroline, putea sa omoare niste oameni, putea sa-l rapeasca pe Jeremy si sa ameninte ca-i rupe gatul daca Elena nu iese imediat din casa aia. Si alte cate si mai cate. What does this genius do? Se duce singur cuc dupa Elena, fara nici macar un vrajitor cu el pe post de back-up, stiind ca oamenii astia vor sa-l omoare si au si posibilitatea sa faca asta.  Si mai vine si cu piatra lunii la el!
Now that’s just stupid. Imi pare rau Elijah, imi placea de tine, dar ti-ai cam meritat soarta. In plus daca pe acesti copii ii duce capul, si pare-se ca asa ar fi, daca vor sa-si recupereze cutitul o sa-ti lase corpul afara in soare sa se perpeleasca. Pentru ca din cate stiu eu, nici originalii nu rezista la lumina soarelui.
Jeremy a fost foarte cute in episodul asta, pentru ca-si da seama ca intr-0 lume normala, nu ar avea nici o sansa cu Bonnie. Dar inspiratia scenaristilor fiind cea care este… El si Bonnie sunt afectati de acel ceva misterios numit jungle fever…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu