miercuri, 27 august 2014

Revenge – 1×15 “Chaos”

Previously on Revenge : „ Where the hell is my son?”.    (Victoria Grayson)
Un cadavru pe plaja. O petrecere eleganta. O tanara dornica de razbunare.  Cine, ce, de ce si cum? Dar sa nu ne grabim. In cel mai important episod al sezonului – cel mai important pana acum, cel putin –   Revenge cu al sau ”Chaos” raspunde la intrebarile deschise de episodul pilot, insa nu uita sa lase loc pentru mai multe. Din punctul meu de vedere, Mike Kelly a deschis strategic usa larg pentru a doua doza de ‘’razbunare”, cu un episode puzzle, in care am fost lasati sa vedem doar o parte dintre eventimentele petrecute in acea noapte.
Exista cateva elemente care m-au intrigat si pe care, personal, le-am explicat prin faptul ca ni se pregatesc alte “lovituri de teatru” in episoadele ce vor urma asa ca incerc sa pun cap la cap ce ni s-a oferit pana in acest moment.
Daniel si secventele din teaser. Imi e  greu sa cred ca a fost o greseala de montaj. There is something more to it. Stiu ca initial Mike Kelly a scris episodul pilot cu ideea in minte sa-l sacrifice pe Daniel Grayson. Au si filmat acest lucru. Dar apoi tot acelasi Mike Kelly s-a razgandit si a invaluit treaba in mister, asteptand sa vada cum vor functiona personajele si mai ales cum vor prinde la public. Very clever!
La fel ca in episodul pilot, suntem purtati cu 24 de ore inaintea evenimentului care va schimba lumea celor bogati. Adica moartea lui Tyler. ( Na’ c-am zis-o). Dar hai sa o luam ca la emisiunea 24 hours. Tyler a fost foarte ocupat pana in ultima clipa . Avem asa:
A rapit-o pe Amanda pe care a luminat-o in privinta lui Emily ( bad, bad, bad). A santajat-o pe Emily ( si i-a transmit salutary si lui Nolan, ce dragut :).)  S-a intalnit cu Emily, care i-a adus banii ceruti, si aproape a  patit-o,  insa a fost salvat de falsa Amanda. Apoi  ca si cum n-ar fi avut parte de suficiente emotii,  s-a autoinvitat la petrecerea de logodna a lui Daniel ( true love never dies) , insa a fost batut de recenta lui tovarasa, Amanda si a fost nevoit sa mearga solo.  L-a gasit pe Daniel.
De aici incolo, povestea nu mai e cunoscuta. Singurul lucru pe care il mai stim e ca Taylor a fost gasit pe plaja impuscat.
  1. Daniel?
  2. Faux Amanda?
  3. Papa Grayson?
  4. Ashley?
  5. Grandpa’ Grayson?
  6. Nolan?
  7. Emily?
  8. Victoria?
  9. Mr. Takeda?
La REVENGADA trece intr-o noua etapa. Who’s done it?
Intr-o alta linie a episodului, personajele principale isi rateaza din nou sansa de a fi fericiti. Daniel decide sa zboare la Paris si sa lase in urma numele Grayson, dar se intalneste de refuzul lui Emily si de asprele cuvinte ale mamei lui. “I was once like her, you’re headed for disappointment”.
Jack pierde si el barca catre alte orizonturi care probabil i-ar aduce mai multe satisfactii decat realitatea lui din Southamptons, iar Emily se incapataneaza sa creada ca totul e legat de planul ei de razbunare ( Daniel) si de a-l proteja pe Jack.
Nolan ca intotdeauna stie ce sa spuna:
..dar e prea tarziu.
Stiu ca e un soap, dar Revenge are grija sa sublinieze foarte frumos ca uneori lasam sa ne scape fericirea printre degete. La fel si iubirea. *sigh*
Paradoxal, intr-un fel sau altul cred ca am asistat la moartea lui Daniel in acest episod.
Am senzatia ca de acum inainte o sa fie o alta persoana si sincer nu pot decat sa regret. E un personaj frumos, atipic pentru peisajul asta de televiziune unde “normal is boring”. Isi iubeste logodnica si e fidel. Ce  rau in asta? Cred ca Victoria a avut dreptate. “”Don’t say a word”
S: Nu e Madeleine Stowe absolute minunata? Eu zic ca da.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu