duminică, 14 septembrie 2014

Cei mai buni manipulatori din seriale

Cu  toții suntem impresionați de metodele folosite de cei mai buni actori din serialele actuale pentru a se transforma în personaje pasibile de a-i manipula pe cei din jur spre a-și atinge scopurile. Așadar, m-am decis să fac o listă cu cele mai pricepute personaje în ale manipulării prezente pe ecranele producțiilor actuale.
Raymond „Red” Reddington – „The Blacklist”
Red este un infractor cu o minte strălucită și folosește tot felul de metode pentru a-și atinge scopurile, chiar și șantaj, tortură și crimă. Cea mai mare manipulare făcută de el a fost când s-a predat FBI-ului, s-a folosit de ei în scopuri personale, iar mai apoi a scăpat din mâinile lor basma curată.

Hannibal Lecter – „Hannibal”
Acesta acționează foarte diplomat – este un criminal în serie, dar se folosește și de poziția lui de doctor, pentru a-și transforma și pacienții în criminali.

Francis Gibson – „Crisis”
Acesta este geniul ascuns în spatele răpirii unui grup de elevi, fii ai celor mai potenți personalități din oraș. Face pe victima, pentru a nu crea suspiciuni, dar în același timp îi manipulează pe părinții copiilor, pentru simplul fapt de a expune un program secret al CIA-ului.

Patrick Jane – „The Mentalist”
Se folosește de abilitățile sale de observație și intuiție foarte dezvoltate, pentru a manipula diverse persoane, astfel dezvăluind adevărul din spatele multor infracțiuni – crime în serie, răpiri etc.

Shawn Spencer – „Psych”
La fel ca Patrick Jane, Shawn se folosește de intuiția și atenția lui la detalii foarte bine dezvoltate și lucrează în colaborare cu poliția pentru a rezolva cazuri și a-i prinde pe infractori.

The Governor – „The Walking Dead”
Acestaare  întreg orașul Woodbury la picioarele sale. Cetățenii orașului nu aveau nici idee de omul și liderul care era el de fapt. A câștigat suportul și conducerea lor în urma unor crime comise chiar de el. A devenit și liderul unui grup după ce le-a ucis liderul, iar aceștia îi urmau orbește ordinele, ajungând astfel la închisoare, unde s-au și stins.

Elizabeth și Philip Jenning – „The Americans”
Șoții Jenning sunt agenți secreți KGB și locuiesc în America. Sunt niște manipulatori grozavi amândoi, dar și niște maiestrii în ale deghizării. Modul de acționare a lui Elizabeth este de a-și seduce inamicul și de a-l întoarce împotriva țării lui. Philip a convins-o pe Martha că o iubește și a ajuns să se căsătorească cu ea. Nu exista persoană cu care aveau de-a face pe care să nu o poată manipula într-un mod sau altul.

Olenna Tyrell – „Game of Thrones”
Maiestra manipulării în cazul acesta este nimeni alta decât Lady Olenna Tyler. Ea le-a dat putere celor din familia ei. Margaery, nepoata ei a ajuns să se căsătorească cu Regele Joffrey, datorită ei. După ce cei doi s-au căsătorit Olenna a avut grijă să-i însceneze moartea acestuia, aranjând lucrurile în așa fel încât vina să cadă pe altă persoană.

Frank Underwood – „House of Cards”
Frank este de departe cel mai bun manipulator politic. Acțiunile sale au depășit orice limită și l-au făcut să ajungă într-o poziție foarte înaltă în America. Pentru el nu există limite legale sau morale pe care să nu le depășească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu