duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E21 – Berlin

După cum știm deja din episodul trecut din „The Blacklist”, Red este într-un foarte mare pericol, fiindcă era urmărit de câteva luni de un anume Berlin, care se pare că este o persoană, nu un loc, cum se credea și este și șeful lui Tom. Oare chiar îi va fi indiferent lui Liz dacă îl va ști pe Red în pericol atât de mare? Știm că la fel ca săptămâna trecută aceasta l-a tratat cu indiferență și îi repeta că a încheiat-o cu el definitiv pentru că-i omorâse tatăl adoptiv.
Episodul de săptămâna aceasta începe cu un bărbat angajat al unei bănci, care în timp ce vorbea de recitalul fiicei sale la care trebuia să ajungă în acea zi, a început să sângereze pe gură, apoi pe urechi și în cele din urmă a sunat la Salvare pentru a cere ajutor și fiindcă apelul era înregistrat acesta, prin intermediul lor, i-a lăsat și un mesaj soției lui, iar mai apoi a leșinat. Paramedicii odată ajunși la bancă au sesizat faptul că din cauza afecțiunii acestuia, întregul personal ar putea fi infectat, așa că i-a băgat pe toți în carantină. Toți erau foarte speriați, fiindcă nu știau ce se întâmplă și au intrat în panică.
Între timp la sediul FBI o vedem pe Liz mărturisidu-i lui Ressler, iar mai apoi întregului birou întreaga poveste a lui Tom, pe care o știa ea. În scurt timp vedem că Tom este și el urmărit, încă nu știm de către cine, dar Liz află de complicele soțului ei care a evadat din închisoare, așa că ar putea fi chiar el cel care era pe urmele lui Tom.
Mai târziu vedem că unul dintre oamenii lui Red este cel care-l urmărea sau cel puțin aceasta credea Tom, fiindcă îi trimisese un mesaj lui Red prin intermediul aceluia, după ce îl interoghează și nu reușește să scoată nicio informație de la el. Deși am văzut că Red îl considera pe Tom un om fără suflet, după modul în care omul lui a rezistat tuturor interogărilor acestuia, se pare că nici el nu era tocmai o persoană foarte slabă. Puternică sau slabă, tot ajunge să sfârșească tragic din mâinile lui Tom, fiindcă acesta nu stă mult pe gânduri și îl și omoară.
Liz era hotărâtă să renunțe la postul de agentă FBI, doar pentru a nu mai fi nevoită să lucreze cu Red, dar după ce acesta i-a prezentat noul caz, care avea de-a face cu Tom, aceasta a acceptat să mai lucreze la încă un caz împrună cu el. Red îi făcea lui Liz tot felul de favoruri, oferindu-i informații legate de soțul ei, numai pentru a o convinge că nu poate renunța la job-ul pe care-l are din cauza lui și că au în continuare nevoie unul de ajutorul celuilalt.
Red le spune celor de la FBI despre virusul Cullen – din cauza căruia a murit și acel bărbat la bancă și fuseseră inflectați mulți alții. Acesta era doar începutul războiului. Bărbatul care murise primise ordine directe să ajungă la Red și să-l infecteze, iar cel care dăduse ordinele nu avea de gând să se oprească, chiar dacă avea să facă victime, până când Red va fi una dintre acestea.
În scurt timp Ressler a aflat că prima victimă a virusului ar fi avut preparat și un fel de antivirus pentru acel virus prea mortal pentru a reuși să fie studiat. Din cauza acelui antidot murise acel bărbat, dar a preferat moartea decât să urmeze ordinele acelui psihopat.
Mai târziu vedem că Red și Liz merg în vizită la un anume Dr. Sanders, care deși era un pacient cu probleme mentale, era un om de știință farte bun, partenerul său era cel care inventase virusul, iar el era acela care încerca să găsească un antidot. Fiindcă acel doctor lua legătura doar cu Red, iar Liz avea nevoie de informații, aceasta a fost nevoită să apeleze din nou la Red, chiar dacă nu voia să fie nevoită să facă acest lucru vreodată.
După o altă întâlnire cu Dr. Sanders și o interogare a doctorului Vogel, Liz răsfoind carnețelul ei cu lista neagră, realizează că toate cazurile pe care le avusese până acum și toți cei trecuți pe acea listă aveau un punct comun- toți aveau o oareare legătură cu Berlin.
Făcând legăturile între cazuri, Liz a fugit repede la Red pentru a-l avertiza că FBI-ul va fi pe urmele lui, vor să-l aresteze și trebuie să plece. Acesta a refuzat să plece până nu avea să lămurească lucrurile cu Liz și îi spune acesteia că nu-i pasă dacă va fi arestat sau nu, pentru el contează doar să nu o piardă pe ea. În scurt timp FBI-ul a fost prezent și l-au arestat pe Red.
Între timp vedem că ajunge la aeroport avionul în care era Berlin, iar înainte ca acesta să coboare, vedem că au loc câteva schimburi de focuri, în care oamenii acestui infractor ies învingători, din nefericire. Pentru a scăpa de alte atacuri, avionul lui Berlin decolează din nou, dar de această dată este atacat în aer de alte avioane de armată și deși acesta încerca din răsputeri să sară din acel avion, vedem că în doar câteva minute avionul în care era el este cuprins de flăcări. Cum va scăpa Berlin din aeronavă (dacă va scăpa) și cum va scăpa Red din mâinile FBI-ului vom vedea în episodul viitor, care este și finalul primului sezon din „The Blacklist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu