duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E15 – Identitatea lui Tom este dezvaluita

The  Blacklist” revine și săptămâna aceasta pe micile ecrane cu „The Judge” care ne arată că și cei de pe lista neagră au o viață destul de gri, că Cooper poate fi și un personaj negativ și ni se mai prezintă și adevărata identitate a lui Tom. 
Episodul începe cu un bărbat cu un aspect neîngrijit care mergea pe o stradă înzăpezită, având în mână o pungă de hărtie. La început a ignorat mașinile din jurul lui, dar mai apoi am văzut că a ieșit un bărbat dintr-o mașină și s-a apropiat de el. Acestuia îi scapă punga din mână și din ea cade un poftofel. Bărbatul privește speriat către acel domn pe a cărui ecuson scria Asistent de Procuror, iar mai apoi o întâlnește pe o doamnă numită Donna, care îl strigă pe nume, Mark. Se pare că acesta dispăruse de vreo 12 ani de zile.
La scurt timp după aceasta Red îi spune lui Liz de un anume Mark Hastings, despre care se credea că este ținut captiv și îi mai menționează și faptul că Judecătorul chiar există. Judecătorul era acea persoană la care apelai în ultimă instanță, după ce făcusei deja recurs la proces și ai pierdut. Acesta era capabil de a te scăpa de orice vină, dar îi rămâneai dator și erai nevoit să lucrezi pentru el.
Liz și Ressler au plecat să-l interogheze pe un anume Frank Gordon cu privire la niște recursuri ale unor procese, dar nu au reușit să vorbească cu el, fiindcă acesta fugise de ei. În casa acestuia, cei doi detectivi au găsit câteva pledoarii primite de la Judecător.
Câteva dintre acele pledoarii erau pe numele de Rifkin, alături de care era implicat în caz și Cooper. Liz merge să vorbească cu acest Rifkin, dar acesta le-a spus că nu a apelat la Judecător, iar mai apoi a menționat și faptul că a fost bătut de către Cooper, din ordinele lui Tom Connelly.
Vedem mai târziu că Rifkin al nostru este acuzat foarte grav și urma să fie executat. Chiar dacă Liz a încercat să-l salveze pe acesta din mâinile lui Cooper și Connely, tot nu a reușit să-i împiedice să-l omoare. Aceasta s-a simțit foarte vinovată pentru moartea acestuia, dar a aflat mai târziu că decedatul nu era tocmai nevinovat, ci comisese și el niște infracțiuni destul de grave, poate nu chiar atât de grave încât să fie nevoit să moară, dar merita să fie pedepsit.
Cooper, Connelly și Kipling au fost singurii prezenți la eecutarea lui Rifkin, iar după ce „ritualul” a luat sfârșit, fiecare a recunoscut toate infracțiunile comise și au fost mai apoi pedepsiți, fiindcă se pare că Kiplin era Judecătorul și urma să-i facă să plătească pentru tot ce au făcut – urmau să fie executați la fel ca și Rifkin.
După ce Red încearcă să o convingă pe Kiplin să se predea și să-i elibereze pe cei doi, fiindcă trebuie să facă dreptate doar, nu să se răzbune, aceasta se predă.
Mai târziu îl vedem pe Red că îi cere unui detectiv particular să o găsească pe o anume Jolene Parker, dându-i și o posibilă adresă la care ar putea să o găsească. Se pare că cei doi avuseseră antecedente în trecut și nu unele tocmai plăcute, de aceea acesta și-a încenat chiar și propria-i moarte doar pentru a scăpa de el. Întâmplarea face ca aceasta să fie chiar noua iubită a lui Tom.
Detectivul îl anunță pe Red, după câteva investigații făcute, că aceasta pune ceva foarte mare la cale, urmărește o persoană foarte importantă, persoană care în cele din urmă rezultă a fi chiar Red. De ce nu mă miră aceasta deloc? Fiindcă acesta pare să aibă o mulțime de dușmani și majoritatea îl vor mort.
Tom se întâlnește cu Jolene în camera de hotel și îi spune că nu mai poate continua relația dintre ei, fiindcă își iubește mult prea mult soția și atunci are loc un eveniment foarte neplăcut – aceasta explodează și îi spune foarte nervoasă și pornită că Liz nu este de fapt soția lui, ci ținta lui. Trebuie să recunosc că la aceasta chiar nu m-am așteptat și sunt convinsă că va fi un șoc și pentru Liz când va aflat.
Acum încep să se lege multe, acum am înțeles și eu de ce Red îi tot spunea să se ferească de el – era printre singurii care știau adevărul despre Tom, dar a încercat să o îndepărteze de el fără a fi nevoit să-i spună adevărul. Mai multe despre Tom vom afla în următorl episod, nu îl ratați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu