joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E20 – Scoasa din ecuatie

În  acest nou episod din „The Good Wife” vedem că Alicia ia o nouă postură și anume cea a unei persone căreie îi place să flirteze. Făcea parte din juriu la procesul unui anume Daniel care era acuzat de comportament obscen în public. După ce aceasta i-a clipit de câteva ori acelui Daniel, vedem că este învoită de Cary și rugată să-și ia câteva zile libere. Ne ca dă de bănuit comportamentul șefei ei, dar ea știe cel mai bine de ce a luat acea decizie.
Cazul săptămânii acesteia este cel al unui nepot de-al lui Lyle Pollard, care fusese acuzat de trafic de droguri. Lyle era unul dintre clienții cei mai importanți ai companiei Lockhart/Gardner, iar Finn și încă trei ofițeri de poliție au venit pentru a expune această problemă avocaților companiei.
Întreaga chestiune era legată de o bandă numită Silk Road, un fel de amazon în lumea infractorilor – aceștia se ocupau cu traficul de marijuana, heroină și aveau și câteva crime comise până acum. Finn susținea că 39 de mii de dolari au fost alocați în contul lui Robbie, care aparent lucrează pentru Silk Road și încerca să facă o înțelegere cu acesta, în schimbul unor informații valoroase.
Deși Finn dorea să-l intorgheze pe acesta, Diane nu a fost tocmai de acord cu aceasta, fiindcă nu voia ca acesta să fie văzut la secție de către Louis Canning, avocatul lui Robbie. Finn susținea că are un martor care poate dovedi că Robbie lucrează pentru Silk Road. O anume Corsica l-a „turnat” pe acesta și a declarat că el ar fi înființat acea bandă și are 100 milione de dolari ascunși într-un alt cont. Robbie îi mărturisise unele dintre cele mai mari serete ale lui acesteia, pentru simplu fapt că era drăguță, iar aceasta a profitat acum de ocazie și a spus autorităților tot ce știa.
Autoritățile au pornit pe urmele lui Jeremy, pe care l-au localizat după IP, dar l-au găsit mort. După ce aceștia au găsit la locul crimei inscripția pe care Corsica o folosea pentru droguri, aceasta a spus că nu a fost niciodată intenția ei de a-i face probleme lui Jeremy. Acea crimă îi fusese înscenată Corsicei, drept răzbunare pentru faptul că dăduse informații autorităților despre Silk Road.
În scurt timp vedem că Diane se retrage din acel caz și-i spune lui Finn că va trebui să predea cazul familiei Pollard unei alte firme de avocatură. Acesta a luat legătura cu Alicia, fiind îngrijorat de comportamentul Dianei.
A doua zi vedem că Diane primește un buchet mare de trandafiri galbeni însoțit de un bilețel de la un anume Roger, în care-i mulțumea pentru decizia luată. Aceasta a devenit to mai confuz, fiindcă nu știa expeditorul acelui „pachet”.
Diane fiind foarte îngrijorată o roagă pe Kalinda să afle dacă au fost făcute ceva acuzații împotriva ei, fiindcă asistenta ei începuse să predea cazurile ei altor persoane. În cele din urmă David Lee îi mărturisește acesteia că intenționat i-a preluat clienții, fiindcă a văzut-o ușor distrasă, lipsind de la întâlniri și ne mai preluându-și apelurile telefonice și a fost îngrijorat pentru ea.
Mai târziu vedem că Diane îi cheamă pe David și Louis în biroul ei și îi roagă să nu-i mai preia clienții. Cu toate acestea vedem că David și Louis se întâlnesc de câteva ori înafara biroului, pentru a pune ceva la cale. Pentru a o liniști oarecum pe Diane, Louis i-a mărturisit acesteia că motivul pentru care îi preluase clienții a fost că este pe moarte. Deși aceasta nu era pe deplin convinsă de afirmația acestuia, a fost convinsă, după ce Kalinda a descoperit că acesta chiar era pe moarte.
În continuare vedem că Eli încerca să-l convingă pe Finn să dea un interviu presei despre azul la care lucra. Acesta a accepta propunere, în cele din urmă și am văzut că a făcut față cu bine întrebărilor puse de reporteri, deși unele dintre ele au fost puțin mai indiscrete și au vizat relația lui cu sora lui care murise din cauza unei supradoze.
După ce a fost dată afară din funcția de jurat și nu a mai fost primită la birou, Alicia și-a petrecut majoritatea timpului însoțită de mama ei, care încera să o ajute să treacă peste șocul care-i dăduse viața peste cap. În final vedem că aceasta își dă întâlnire cu tânărul Daniel, dar vedem că, chiar înainte de a intra în barul în care acesta o aștepta, se încheie episodul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu