joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E17 – Decizii pripite

Deși cu toții încercau să-și păstreze calmul după pierderea lui Will, vedem că Alicia nu reușește să o facă și ia decizii foarte pripite care îi afectează foarte tare căsnicia. Will a murit și nu va fi uitat niciodată, dar viața merge înainte, sunt o mulțime de noi cazuri de rezolvat, facturi de plătit, oponenți de confruntat și mai ales mai sunt multe vieți de reabilitat.
Știu că toți fanii ar fi dorit să vadă înmormântarea lui Will, dar se pare că acțiunea din acest episod este plasată chiar după ceremonie, când se întâlnește Alicia cu Diane pentru a bea în cinstea prietenului lor preaiubit pe care îl pierduseră și căruia îi vor duce dorul. După câteva pahare cele două încep să depăneze amintiri și să dezvăluie secrete. Diana a spus că a dezamăgit-o pe mama ei, fiindcă aceasta dorea să devină asistentă medicală și să se căsătorească. Și Alicia a zis că și-a dezamăgit mama, fiindcă acesta își dorea să o știe mai ușuratică și să facă mai mult sex.
Dacă tot vine vorba de dezamăgiri, vedem că avem doi clienți foarte dezamăgiți unul de celălalt care urmau să divorțeze. Pe Carol Mercer (soția) o reprezenta Cary, iar pe Asher Mercer (soțul) îl reprezenta David Lee. La acel caz a mers și Alicia să-l ajute pe Cary, deși era mult prea devreme pentru ea să se întarcă la lucru, având în vedere cât a fost de afectată din cauza pierderii lui Will.
Se pare că motivul divorțului lor era faptul că, Asher era îndrăgostit de asistenta lui medicală (era infirm, în cărucior cu rotile) și își dorea ca soția lui să-i dea divorțul pentru a se putea căsători de îndată. Carol era în avantaj, fiindcă în Illinois legea îi dădea dreptul de a amâna sentința divorțului timp de șase luni de zile sau mai mult. După o scurtă vizită de-a Dianei pe la biroul lui David, acesta a acceptat stabilirea unei înțelegeri amiabile pentru a încheia cât mai repede procedurile divorțului.
După rezolvarea cazului Diane i-a spus lui David de decizia pe care ea și Alicia o luaseră – voiau să se împace cu firma oponentă și cel mai probabil să fie doar una singura, din nou. Acesta nu a fost de acord cu decizia aceasta, spunându-i că nu ar trebui să ia decizii pripite, mai ales acum când sunt atât de rănite după moarte lui Will.
Mai târziu vedem că Alicia află că tatăl lui Jeffrey Grant s-a întâlnit cu Cary pentru a discuta posibilitatea de a-și scoate fiul din închisoare, acuzându-i pe judecători cum că l-ar fi judecat greșit. În alte cuvinte Dl. Grant încerca să acuze pe cineva pentru comportamentul violent al fiului lui. Auzind toate acestea Alicia s-a speriat detul de tare și s-a temut că cel pe care avea să pice vina ar fi fost chiar Finn Polmar, cel în ale cărui brațe s-a stins Will.
Fiindcă îl știa nevinovat și el fusese cel care-l apărase pe Will înainte să moară, Alicia i-a făcut o vizită acestui Finn avertizându-l ce va urma și oferindu-i ajutorul și sprijinul. Deși inițial acesta nu îl credea în stare pe Castro, prietenul lui foarte bun să îl areunce în gura lupului, vedem că realizeză mai apoi cât este de gravă problemă și apelează la Alicia.
Dacă până acum a fost liniște și pace în familia Aliciei, vedem că în această săptămână au loc furtuni și plouă cu cuvinte grele. După pierderii prietenului său, Alicia nu mai era același om, începea să-și neglijeze familia. Revoltat fiind pe comportamentul ei, soțul ei, Peter i-a spus că o înțelege că suferă după prietenul ei, dar nu este cazul să uite de familie din cauza aceasta, fiindcă așa își va putea pierde și soțul și copiii.
Explodând, Alicia i-a spus acestuia că și-a pierdut soțul cu mult timp în urmă, când acesta o înșelase. Pentru a se scuza, acesta i-a spus că nu a simțit nimic pentru acea femeie cu care o înșelase, dar replica devastatoare pentru Peter a fost aceea în care Alicia i-a zis că ea îl iubea pe cel cu care l-a înșelat. Chiar și după această afirmație Peter i-a spus să încerce să nu destrame familia pe care o aveau de dragul amintirii unui prieten pentru care nici măcar nu era sigură ce simte. Dar aceasta se pare că preferă o dulce amintire în schimbul unei casnicii si familii și chiar dacaă nu dorește să divorțeze, îi dă voie să iese și cu alte femei. Oare chiar nu va trece peste pierderea lui Will niciodată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu