joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E3 – Cu Diane pana la capat

În cazul din această săptămână se discută o problemă deja foarte controversată: anume avortul. Kathy (Janel Moloney din The West Wing) și soțul său, Brian, o angajează pe Tara ca surogat pentru copilul lor. Astfel că Alicia este co-optată pentru a apăra interesele Tarei în momentul încheierii contractului dintre părți. Dar atunci când Dr. Tuft (Jordan Lage) îi informează pe cei trei că bebelușul are 85% șanse de a dezvolta sindromul Patau, care este de fapt o anomalie la nivel cromozomial, lucrurile se complică. Tara se afla în cel de-al doilea trimestru al sarcinii, deci avortul încă mai putea fi considerat o soluție posibilă și era în același timp decizia pentru care Kathy și Brian au vrut să opteze.
Dar atunci când Tara nu s-a prezentat la programarea medicală pentru a-și duce la capăt avortul, Alicia a fost atrasă în conflict. Tara n-a vrut să accepte întreruperea sarcinii pentru că simțea că diagnosticul medicului este greșit. Dar Carter Schmidt, avocatul lui Kathy și-al lui Brian a avertizat că insistența unui refuz o va pune în situația de încălcare a contractului de surogat, care stipula că sarcina trebuie încheiată dacă există dubii vis-a-vis de sănătatea copilului. Odată cu concluderea clauzelor contractuale, nu a mai fost nevoie de intervenția Aliciei pentru a o reprezenta pe Tara. Kathy și Brian însă, decid s-o dea în judecată pe Tara în speranța că o pot devasta economic, ceea ce nu era exclus dacă Alicia nu accepta s-o reprezinte pro bono. Alicia însă o sprijină fără discuții, iar David Lee chiar i se alătură.
Principala problemă pusă în discuție a fost, desigur, dacă sau nu fetusul era într-o stare de sănătate bună. Alicia l-a dus în instanță pe obstetricianul Tarei pentru a mărturisi că fetusul este sănătos, astfel încât declarațiile lui Tuft să fie contrazise. Având în vedere că declarațiile celor doi doctori se contraziceau reciproc, judecătorul a declarat fetusul nesănătos și va rămâne cu acest status pentru următoarele 40 de ore. Între timp, Alicia și Carter se înfruntau în continuu în sala de judecată. Kathy a luat cuvantul pentru a depune mărturie în favoarea avortului și a ales să vorbească despre primul ei bebeluș care a fost diagnosticat cu o boală de inimă și a murit la șase luni. Acela a fost momentul în care ea a decis că nu vrea să mai aducă un copil pe lume pentru a suferi: ”Aș vrea ca eu însămi să fiu însărcinată. Dar nu sunt. Însă este copilul nostru, alegerea noastră. Nimeni nu ar trebui să ne ia acest drept.”
Judecătorul a decis în cele din urmă că dreptul la control asupra propriului corp este un dat absolut. A adăugat că cuplul nu poate forța avortul dar a acceptat trecerea unei moțiuni declarative, ceea ce înseamnă că Tara încă putea fi găsită ca fiind în încălcarea prevederilor contractului.
În orice caz, totul și-a pierdut relevanța atunci când s-a descoperit că medicii au calculat greșit momentul sarcinii și că de fapt Tara nu se afla în cel de-al doilea trimestru, ci în cel de-al treilea. Acum, nimic nu o mai putea forța de Tara să avorteze împotriva voinței proprii. Aceste vești au condus la o confruntare între Kathy și Tara, în care aceasta din urmă a continuat să susțină că face ceea ce trebuie. Fără îndoială că acesta a fost încă un succes pentru firma Lockhart/Gardner și probabil ultimul în care va mai participa și Alicia.
Între timp, ne sunt prezentate ramificațiile ulterioare ale interviului oferit de Diane pentru Mandy Post. Ea află prea târziu că nu este obligată să-l ofere și decide să-l avertizeze pe Will despre această confuzie. Fără îndoială, Will s-a simțit trădat și a decis să convoce o ședință a tuturor partenerilor (cu excepția lui Diane) în scopul de a stabili un exit package pe numele acesteia. Membrii întrunirii votează în favoarea procedurilor pentru excluderea lui Diane, însă aceasta protestează, spunând că singurul mod prin care ea va părăsi firma este dacă o vor scoate portarii afară cu forța.
Will și Diane au în cele din urmă o conversație relativ privată în legătura cu părăsirea firmei, în sensul că și Alicia este invitată să asiste. Will vrea să știe ce vrea Diane să primească pentru a pleca: în principiu, aprecierea care i se cuvine și o mărire a ofertei cu 20% . Cât despre Eli și Peter, ei voiau acum ca Marylin să-și reia poziția veche de șefă a Departmaentului de Etică. Ea spune însă că va lua acest lucru în considerare numai dacă va avea acces nelimitat în afacerile firmei și dacă va putea locui în Chicago. Deci în principiu, revenirea la status quo-ul inițial pe care Peter l-a acceptat în trecut și probabil îl va accepta din nou.
În încheiere, momentul dintre Alicia și Cam a fost foarte simpatic! După ce găsește poza lui Grace într-un top al Celor Mai Sexi 10 Fiice de Politicieni, Alicia are toate motivele să fie îngrijorată de compania de care Grace se înconjura. Așa că atunci când un tip călare pe-un motor (Cam) îi bate la ușă întrebând de Grace, Alicia se înfurie și-i cere să nu se mai înctoarcă la casa ei niciodată. În realitate însă, Cam era pastorul lui Grace și nu vrusese decât să-și recupereze niște lecturi. După această scenă, cele două au parte de un moment mamă-fiică emoționant, în care Grace mărturisește că nu vrea decât să se simtă frumoasă.
Într-o altă ordine de idei, abia aștept să aflu dacă Diane și Alicia vor merge până la capăt cu deschiderea propriei lor firme de avocatură. Will știa că Diane intenționează să plece așa că episoadele următoare vor fi foarte intense, iar noi vom fi cu ochii pe ele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu