duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E14 – Red face noi dezvaluiri

Episodul de săptămâna aceasta din „The Blacklist” se numește „Madeline Pratt” și ne face până în ultimul moment să credem că vom afla mai multe detalii despre eventuala legătură între Red și Liz. Cei doi încep să facă dezvăluiri cu privire la trecutul lor, dar înainte de a dezvălui tot, se abat de la subiect și ne lasă pe toți în ceață, ne mai știind daca au spus sau nu adevărul când au făcut acele afirmații. Având în vedere faptul că sunt niște detectivi atât de buni amândoi, sunt foarte mari șansele să fie și niște actori foarte buni.
Episodul începe cu o văduvă care deschide o cutie de valori în Istambul, pe care era inscripționat numele de Reddington. După ce a plecat de acolo și era deja pe stradă, a început și alarma băncii să sune. În scurt timp Red află căfusese golită cutia sa de valori și singurul locru ce l-a mai găsit în acea cutie era un bilețel în care îi scria să se întâlnească cu „M”. Oare cea care îl jefuise fusese soția lui?
Red o aduce pe Madeline Pratt și îi atrage atenția lui Liz imediat. Acesta îi spune lui Liz că Madeline Pratt dorește să-l ajute să pregătească un atac cu ajutorul căruia să facă rost de alte șase nume de pe lista neagră, pe care avea să le fure de la niște spioni ruși.
Red a vorbit cu echipa de la FBI, punându-i la curent cu atacul pe care îl plănuia, dar le-a spus că are nevoie de Lizzie, pentru a fi ea cea care fură acele nume de la spionii ruși. Deși inițial refuză, acceptă să-l ajute în cele din urmă.
Lizzie și Red merg să se întâlnească cu Pratt, mai târziu, iar acesta o sfătuiește să vorbească despre Frank și despre Omaha, pentru a se face mai credibilă în fața acelei femei misterioase. Aceasta a început să-i povestească femeii câte infracțiuni comisese ea și Frank în tinerețe și câte spargeri a dat. Nu știm dacă ce i-a spus lui Patt a fost sau nu adevărat, cert este că a fost angajată pentru acel atac.
În drum spre ambasada unde avea să aibă loc furtul acelui document, Liz i-a spus lui Red că povestea cu Omaha fusese inventată și că ea de fapt nu a fost infractoare la viața ei. În cele din urmă cei doi află că planul inițial al lui Patt era de a fura acea listă de la ei, deși ea îi angajase în acea misiune. La ambasadă, în timp ce Red dansa cu Pratt, Liz a declanșat alarma pentru a evacua clădirea, acesta a plecat în ajutorul ei, iar Pratt a furat lista și a plecat. Madeline le-a dat d înțeles că făcut acest gest pentru a se răzbuna pe el fiindcă o lăsase baltă în Florența.
După ce FBI-ul face câteva investigații referitoare la acea Madeline, află că lista pe care o furase nu era o listă cu șase persoane, ci o lista cu cordonatele a șase bombe nucleare care erau ascunse în Statele Unite încă din timpul Războiului Rece.
Red a căutat-o pe Pratt pentru a-i da înapoi lista cu coordonatele sau măcar câteva informații referitoare la acele bombe, dar până să afle prea multe de la ea amândoi au fost răpiți și duși într-o celulă.
Acolo aceasta l-a întrebat ce s-a întâmplat cu câțiva ani în urmă, de ce nu a apărut la întâlnirea pe care și-o dăsuseră în Florența, iar acesta i-a povestit de momentul șocant din Ajunul Crăciunului când a fost așteptat acasă de familia lui. Ajunsese prea târziu din cauză că rămăsese fără combustibil la mașină și a plecat pe jos câțiva kilometri, iar odată ajuns, a găsit casa plină de sânge.
După ce i-a spus această poveste, au intrat câțiva oameni după el în celulă pentru a-l lua de acolo și a-l omorî, dar Pratt, fiindcă încă șinea la el i-a rugat pe aceia să-l elibereze, iar ea în schimb le va da lista cu coordonatele bombelor. Se pare că la fel cum îi înscenase ea lui Red acea misiune, la fel i-a înscenat și el ei acea răpire, doar pentru a obține ce și-a dorit.
Când agenții au despăturat respectiva listă, a curs din ea doar nisip și nu scria nimic. Red îi păcălise și pe ei – el îi furase lui Madaline coordonatele într-un moment de slăbiciune și le-a propus agenșiilor FBI că dacă îi acceptă propunerea, le va da coordonatele.
Între timp se pare că lucrurile devin tot mai tensionate între Liz și Tom, dar pentru a le rezolva cei doi se hotărăsc să plece într-o excursie în Orlando, doar ei doi. Nu ajung să plece în acea exursie fiindcă ajung să se certe din nou, iar Tom pleacă de acasă, spunându-i că au nevoie de o pauză.
Liz se întoarce a doua zi de la lucru, acasă, singură și își mângâie sonograma bebelușului, în timp ce soțul ei era în Florida cu noua lui iubită.
Simt și eu că „The Blacklist” începe să ne facă dezvăluiri relevante, în sfârșit, dar încă nu știm dacă tot ce am aflat este sau nu adevărat. Nu avem decât să așteptăm și să vedem ce se întâmplă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu