joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E2 – Lipsa stirilor rele nu-i o veste buna!

Alicia & Co. lucrează cu Neil Gross la un caz care implică NSA-ul. Guvernul îi ceruse lui Chumhum de nenumărate ori să îi furnizeze informații despre utilizatorii site-urilor companiei. Gross și Chumhum refuză și îi asigură pe utilizatori că nu vor ceda. Dar ordinul guvernului face imposibil acest lucru. Lockhart/Gardner vine cu un plan prin care să dea în judecată NSA pentru restricție prealabilă.
Tyler și Jeff se întreabă dacă mandatul îi restricționează sau nu de la a monitoriza o firmă aflată în plin proces de litigiu cu NSA. Lockhart/Grdner trebuie să modifice abordarea pledoariei lui Chumhum, din moment ce restricția prealabilă nu este adecvată. De această dată, acuză curtea pentru aplicare selectivă a ordinelor. În acest scop, se folosesc de mărturia lui Patric Edelstein, drept probă. Așadar, NSA apelează la SCIF ( Sensitive Compartmented Information Facility), discutând cu judecătorul informații secrete. Nu am avut acces, ca telespectatori, la întâlnire, dar orice s-ar fi spus în spatele ușilor închise, era de ajuns să-l convingă pe Kluger, pentru o deliberare în favoarea guvernului.
Ultima lor opțiune era să îi dea în judecată pentru bani. Aceștia susțin că asocierea forțată dintre Chumhum și NSA a produs o pagubă materială de 3 milioane de dolari companiei. Kalinda, însă, scoate la iveală relația dintre Chumhum și North Korean Freedom Fighters. The North Koreans renunțaseră la înțelegere, ceea ce i-a creat lui Chumhum un prejudiciu de 14000 de dolari. Mai puțin decât cele 3 milioane invocate, desigur. Neil Gross profită de toți termenii invocați, spunându-le user-ilor că a câștigat o victorie foarte importantă în acest proces. Nu putea dezbate toate detaliile deciziei, dar erau încântați de rezultat.
Peter și Eli încearcă să-l convingă pe justițiarul Ryvlan să susțină instituirea în funcție a lui Diane la Illinois Supreme Court. Întâlnirea dintre cei doi, Eli nu reușește să găsească ciocănelul inscripționat primit de Peter. Se presupune că un fost angajat l-ar fi furat și ar fi încercat să îl comercializeze online. Dar în momentul în care Eli stabilește o întâlnire cu vânzătorul, acesta se dovedește a fi vechea iubită al lui Zach, Becca. Toată această dramă este pusă în așteptare, astfel încât Eli să o convingă pe Diane să participe la interviul cu reporterul Mandy Post. Spera ca aceasta să poată lasa în urmă trecutul- mai ales aspectele refeiroare la Will- și să vorbească despre comportamentul pe care Will îl avea. Eli o înștiințează că e singura variantă de a obține susținerea lui Ryvlan. Dar, în timpul interviului, Diane nu dorește să îl trădeze pe Will, ba chiar vorbește despre meritele acestuia în ajutorul acordat firmei pentru a nu falimenta. Lui Eli nu-i prea place ideea.
Culmea, Diane este sunată de Eli, care dorește să îi spună că e în regulă dacă nu va susține interviul, tocmai când… răspunde secretara, Diane fiind în toiul întâlnirii cu Mandy Post. În alt plan, Veronica o ajută pe fiica sa, Alicia, cu împrumutul necesar în vederea securizării noii locații cu birouri. Din nefericire, Alicia nu se gândește că David Lee ar putea fi alarmat în privința sumei mari de bani împrumutate de Veronica.
Tyler și Jeff descoperă cele 12 apeluri primite de Alicia de la un număr al unui simpatizant Hamas, chiar la ea acasă. Astfel, fac legătura dintre firmă și terorism, cred ei. Doar că totul este doar o interpretare greșită, fiindcă toate acele apeluri și mesaje duc către Nisa, o tipă cu inima frântă. Totuși, constituie un motiv suficient pentru NSA să asculte convorbirile în continuare și să nu înceteze monitorizarea.
Una dintre replicile memorabile ale episodului: “Lipsa știrilor rele nu-i o veste bună!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu