joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E15 – O pierdere dureroasa

De  obicei când se anunță că va urma un episod incendiar, sunt doar vorbe, dar de data aceasta în „The Good Wife” chiar avem parte de o surprinză șocantă și dureroasă, care va provoca o răsturnare serioasă de situație, schimbând într-u totul structura serialului.
Am vrut să încep acest recap făcând o mică glumă pe seama Aliciei, care mi se pare că este o persoană obișnuită, ca mine și ca voi, nu are nimic special, dar după ce am urmărit episodul nu prea mi-a mai venit să râd și nu am mai avut nici chef de glume. De ce? În cele ce urmează vă voi prezenta evenimentele esențiale care au avut loc în acest episod și impactul pe care le-au avut în viața noastră.
Vedem că Nelson Dubeck revin în acest show și întrerupe conversația pe care o purtau Cary și Alicia, spunându-i acesteia de pe urmă că iese cu Kalinda. Alicia nu mai putea sta prea mult de vorbă cu acesta, fiindcă era așteptată la Unitatea de Integritate Publică penttru a da o declarație. Dacă nu avea să meargă să dea acea declarație, mergea Will în locul ei și era tocmai plăcut.
Ce-mi place cel mai mult la „The Good Wife” este că, cazurile lor durează mai mult de un episod, durează chiar câțiva ani. Săptămâna aceasta vedem cum se revine la cazul lui Jeffrey Grant, clientul Lockhart-Gardner acuzat de asasinarea unui student.
Will se întâlnește cu un acuzator, pe care el cel puțin nu-mi amintesc să-l fi văzut până acum, numit Finn Polmar. Pe Jeffrey îl vedem într-o stare foarte proastă și tot vânăt pe față, fiindcă fusese bătut de ceilalți deținuți. Cazul lui a început să se complice tot mai mult, fiindcă s-a găsit sub unghile victimei lui, Dani, ADN-ul lui. Chiar dacă era clar vinovat, Will încă lupta pentru a demonstra nevinovăția clientului său.
Deși Jeffrey și victima lui făceau parte din acelați club, acesta susținea că nu a mai întâlnit-o până atunci și în nici un caz nu a fos el cel care a omorât-o. Singura dovadă pe care o avea Will în favoarea clientului său era faptul că acesta a fi putut-o întâlni pe Dani chiar în ziua în care aceasta fusese omorâtă și ar fi putut face schimb de ADN printr-o simplă atingere sau prin îmrumutarea unui pix sau a unui alt obiect.
După ce au văzut că toate probele găsite doar îl acuză pe Jeffrey, părinții acestuia au început să se îndoiască de Will și au rugat-o pe Alicia să își dea și ea cu părerea despre acest caz, dar aceasta a refuzat, asigurându-i că Will este un avocat foarte bun și nu vrea să-i preia ea cazul.
Pentru a se asigura că Will este stăpân pe situație, Alicia a fost în sala de judecată în momentul în care acesta își susținea pledoaria. Când a văzut-o acolo, Will a întrebat-o de ce a venit, iar aceasta i-a spus de îngrijorarea părinților lui Jeffrey și i-a mai precizat faptul că deși mai au ei neînțelegeri, tot el este avocatul cel mai bun. Afirmația aceasta a fost însoțită de un zâmbet, iar mai apoi de câteva momente plăcute între cei doi, care au avut grijă să-i apară în minte acesteia întreaga zi.
Kalinda a fost rugată de Will să investigheze moarte lui Dani și să găsească legătura dintre cei doi. Din fericire, pentru Jeffrey, aceasta a aflat că cei doi fuseseră internați în spital în aceeași noapte și au fost duși pe aceeași targă. Momentul exact în care a fost transmis ADN-ul acestuia fetei, încă nu a fost în totalitate dezvăluit, dar Kalinda avea o teorie.
Mai târziu, la proces vedem că Will și celălalt avocat, Polmar cer a vorbi în privat cu judecătorul, în camera din spate. După câteva minute se aud câteva împușcături consecutive din acea cameră. După ce Kalinda speriată a sunat la poliție, s-au mai auzit alte câteva împușcături și nu putea intra nimeni să vadă ce s-a întâmplat.
Kalinda a reușit să se strecoare printre lumea aflată acolo și intră în acea încăpere și îl găsește pe Jeffrey pregătit să se sinucidă, după ce i-a împușcat pe Will și Polmar. Cel care era cel mai grav rănit era Will.
A sosit imediat ambulanța și Will a fost transportat de urgență la spital și internat la Terapie Intensivă. Diane și Kalinda au mers și ele la spital pentru a afla câte ceva despre starea prietenului lor și după câteva minute de așteptare, Kalinda a reușit să intre la acesta în salon și a văzut că murise. Da, este într-adevăr o veste extrem de șocantă! Diane a aflat și ea în scurt timp că prietenul lor încetase din viață și urma să o anunțe și pe Alicia.
Într-un al serial, cum ar fi „Scandal” m-as putea aștepta la o așa o pierdere, dar nu și la „The Good Wife”. De ce a trebuit să se încheie relația dintre Alicia și Will într-un mod atât de tragic? Sincer, nu mă șteptam la așa ceva, am fost chiar șocată când am văzut ce s-a întâmplat. Mi-a plăcut că deși în acest episod s-a încheiat relația dintre cei doi, măcar am văzut că cei doi au devenit din nou prieteni. Ne vei lipsi mult, Will Gardner!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu