joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E4 – Linistea de ‘naintea furtunii

Scenariștii au evitat răspunsul când au fost întrebați de ce Alicia a părăsit Lockhart/Gardner. Eu una mă așteptam la așa ceva și a fost chiar dezamăgitor când secvențele de săptămânile trecute ne indicau faptul că va trebui să așteptăm două săptămâni până să apară următorul episod.
În episodul „Outside the Bubble” a ieșit foarte tare în evidență Elsbeth și a dat culoare show-ului îndepărtându-se de orice ar putea fi dramatic. Și următorul episod va fi absolut minunat. Va fi vorba de Chrissy Quinn, asistent juridic al fimei Lockhart/Gardner. Aceasta a angajat-o pe Viola Walsh să o reprezinte într-un caz de hărțuire sexuală împotriva firmei. Viola chiar voia să se răzbune pe Diane, deoarece erau într-o continua rivalitate încă de la facultate.
Câteva dintre plângerile lui Chrissy ar fost următoarele: Diane a pus-o să se prostitueze pentru un client, Cary i-a arătat cum se marturbează el în birou ,Alicia a întrebat-o cum și-a pierdut virginitatea, Howard Lyman a încercat să o violeze, iar Will întreținea relații sexuale cu multe angajate, la el în birou. Lockhart/Gardner a căzut de acord să-i dea 2 milioane de dolari, iar asigurarea va acoperii 40%, dar dacă vor face aceasta vor pierde din clienți, așa că se răzgândesc și continuă procesul.
Cea care-i va reprezenta la proces va fi, bineînțeles, Elsbeth Tascioni. A fost uimitoare și l-a câștigat pe David Lee. Nu e de mirare că a câștigat un premiu Emmy pentru rolul interpretat. A anulat acuzațiile referitoare la Cary și Alicia, dar a lăsat-o pe cea împotriva lui Howard. Chrissy spunea de el că mereu se dezbrăca în fața ei. Când Elsbeth și Kalinda am mers la el să vorbească despre cele întâmplate, au avut parte de o surpriză – Howard era dezbracat pe canapea și trăgea un pui de somn.
S-a aflat mai apoi că nu Haward o chemase pe Chrissy în birou, ci Cary, iar Carey i-a luat locul aceluia. Știau ce obicei avea el la prânz și au dat mail la toată lumea pentru a-l vedea în toată splendoarea lui.
Cu ajutorul lui Kalinda, Elsbeth a eliminat și problema cu Howard Lyman. Astfel, Chrissy nu mai avea nici un motiv să-i dea în judecată. Acum Elsbeth trebuia să-și ceară scuze de la Diane și Will, dar înainte de a face aceasta mai trebuia să rezolve încă o problemă legată de Howard – fusese filmat în timp ce era dezbrăcat și flirtase cu o asistentă juridică – iar acum acea casetă trebuia distrusă.
Cazul împotriva lui Diane a fost mult mai ușor de rezolvat, deoarece nu erau acuzațiile prea fondate. Diane îi spusese să aprecieze complimentele clientului, ceea ce lui Chrissy i s-a părut a fi prostituție.
Chrissy era pe punctul de a pierde cazut, când cineva de la firmă a dat Violei video-ul cu Howard Lyman, care în cele din urmă nu a prea contat. Procesul se mai ține într-un singur fir și acela era mărturia lui Kalinda. Chrissy dăduse pe mulți în judecată doar pentru că nu se înțelegea ea bine cu Kalinda. Ne având dovezi fondate, a pierdut procesul.
Întoarcerea Dianei la birou nu a fost atât de ciudată cum mă așteptam să fie. Întâlnirea ei cu Will nu a fost dejoc stânjenitoare. Aceasta-i spusese lui Will că va accepta oferta lor dacă o vor lăsa să-și încheie câteva cazuri începute de ea.
Cei de la birou nu reușeau să scoată din arhiva fiemei niște cazuri, deoarece nu puteau trece de firewall. Alicia a fost salvarea lor, au rugat-o să acceseze acele fișiere, lucru ce era ilegal. După o scurtă ezitare, a acceptat. În timp ce Diane încerca să descarce cazul lui Sonya Rucker a realizat că și Alicia făcea același lucru. Aceasta din urmă și-a cerut scuze Dianei, spunându-i că fusese o simplă greșeală, dar Diane știa că nu fusese așa.
Diane s-a dus în biroul lui Will pentru a-i da nefericita veste: Alicia avea de gând să părăsească firma, luând cu ea cei mai de top clienți.
Mai apoi a plecat să ia prânzul cu iubitul ei, Kurt, întâlnirea acestora fiind întreruptă de doi foști colegi de facultate – Francesca și Lyle. Lor nu le plăcea deloc de Kurt și nu erau de acord cu relația lor. Au vizitat-o mai apoi și acasă pe Diane, încercând să o convingă că nu este potrivit pentru ea. Fran i-a spus că trebuie să se asigure că iubirea dintre ei va fi la fel în orice împrejurare, nu doar când sunt numai ei doi.
Diane le-a apreciat îngrijorarea și dorința de a o ajuta, dar le-a spus să nu se mai amestece în viața ei personală. Deși conversația cu cei doi îi lăsase oarecum o urmă de îndoială în suflet, tot nu a dat înapoi și i-a spus lui Kurt că dorește să-i cunoască prietenii. Prietenele acestuia erau în jur de 20-20 și ceva de ani și arătau foarte bine. Nu prea fusese atât de încântată când le-a văzut, dar a trecut cu vedere.
Episodul se încheie cu marea decizie pe care trebuia Diane să o ia: să se mai căsătorească sau nu cu Kurt? În cele din urmă au făcut cununia civilă și au devenit soț și soție, în ciudat tuturor diferențelor dintre ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu