duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E6 – Gina Zanetakos

Acțiunea episodului ”Gina Zanetakos” ia întorsătură după întorsătură, toate evenimentele ducându-ne la următoarea concluzie: Red a mințit-o pe Elizabeth pe toată durata serialului cu privire la secretele soțului ei, sau cel puțin asta ne face să credem.
Aflăm că Tom nu este niciun James Bond, Red îi înscenase totul, dar motivele sunt încă necunoscute. Red continuă să insiste asupra faptului că Liz refuză să vadă anumite lucruri referitoare la Tom. Orice fărâmă de încredere ce a existat până acum, a fost distrusă.
Episodul se concentrează asupra prinderii Ginei Zanetakos, care intenționa să detoneze ”o bombă murdară” în 36 de ore. Misiunea e clară, dar totul se complică din pricina problemelor dintre Tom și Liz, care se ceartă din cauza cutiei care conține pașapoarte, bani și o armă. Tom susține că nu știe de existența acestei cutii, dar Liz nu îl crede, iar cearta ajunge în punctul în care Tom o acuză pe Liz că este cauza tuturor răutăților din viețile lor.
Liz îl aduce pe Tom la FBI pentru a fi interogat, fiind conștientă de faptul că va fi și ea interogată pentru că a ținut ascunsă această investigație.
Directorul FBI, Cooper, suspicios că Liz ar mai putea ascunde și altceva, o trimite în concediu. Simțindu-se pierdută, Liz se întâlnește cu Red, care o asigură că poate avea încredere în el.
În ceea ce privește cazul Gina Zanetakos, FBI este deja în întârziere, așa că Red îi mai dă un indiciu lui Liz. Îi spune că Gina este amanta lui Tom. Este greu de depistat intenția lui Red, mai ales dacă ne raportăm și la o altă scenă din acest episod. Red îl amenință pe Cooper că va face public trecutul său din Kuweit.
Pe măsură ce investigația se desfășoară, Liz începe să creadă în nevinovăția lui Tom și să o suspecteze pe Gina de comiterea crimei de la Angel Station pentru că și ea fusese acolo în acel weekend.
FBI reușește cu ajutorul lui Red să ajungă pe urmele Ginei, iar cea care o înfruntă este chiar Liz. Avem parte de o scenă de acțiune, de luptă, în care Liz se rănește grav la mână, dar Ressler ajunge exact la timp pentru a o împușca pe Gina. Dar Ressler nu a făcut neapărat un lucru bun pentru că singura persoană care știe locația bombei este posibil să fie moartă.
Gina este dusă la spital pentru a-i fi salvată viața, dar în cele din urmă ajutor ei nu mai este necesar. Liz și Red descoperiseră că bomba este în portul Houston. Planul Ginei era să blocheze portul pentru ca o companie ce controlează porturile din New Orleans, să aibe acces la resurse și să facă profit.
Trebuie să felicităm serialul pentru că deși subiectul cu bomba care e pe cale să explodeze este comun, episodul nu s-a încheiat cu tăierea cu succes a firelor potrivite. Agenții descoperă bomba într-o mașină, dar se pare că aceasta nu poate fi dezamorsată. Ressler duce mașina în apă, sărind din mașină exact înainte de explozie.
Pe patul de spital, Gina recunoaște că l-a ucis pe acel spion rus la Angel Station, mărturisind că Red a fost cel care o angajase. Gina mai spune că nu știe cum a ajuns poza lui Tom la ea în apartament pentru că nu îl cunoaște.
Tom este absolvit de orice vină și este eliberat. În drumul lui prin ”blacksite”, observă o poză cu un cunoscut. Era vorba de directorul unei școli unde fusese la un interviu în acel weekend în Boston. Cine este cel din poză? Nimeni altul decât mâna dreaptă a lui Red, Grey.
Liz îi reproșează toate aceste lucruri lui Red și îi spune că nu mai vrea să audă de el, dar Red insistă că Tom nu este nevinovat. Da! Chiar mai sunt lucruri pe care Liz nu le știe, cum ar fi misteriosul om care i-a împânzit casa cu camere de luat vederi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu