duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E16 – Mako Tanida

După cum ne sugerează și titlul, în acest episod este vorba despre un criminal numit Mako Tanida, care tocmai a evadat din închisoare și le făcea zile negre tuturor.
Deși săptămâna trecută episodul s-a încheiat cu Tom și Lucy și ne așteptam ca tot cu ei să și continue, se pare că ne-am înșelat și vedem că episodul acesta a început cu un agent FBI din Japonia, care avea soție și copii, dar și foarte multe facturi neplătite, fiindcă FBI-ul deja nu îl mai plătea bine. În scurt timp vedem că apare un japonez în apartamentul acestuia, îl scoate afară cu o sabie la gât, amenințându-l că dacă nu se va sinucide (fiindcă el fusese unul dintre agenții care îl băgase pe japonez la închisoare, pe când îl vânau pe Red), respectând ritualul seppuku, îi va omorâ întreaga familie, pentru a-l face să plătească pentru răul pe care i-l făcuse. Numele acelui japonez era de fapt Mako Tanida.
Acasă la Liz, vedem că apare și Jolene/Lucy, dându-se drept altcineva și spunându-i că ar dori să cumpere o casă în acel cartier și ar vrea să știe dacă nu cumva este ea la curent cu casele care sunt de vânzare în ace zonă. Când Tom o zărește pe aceasta, devine foarte agitat și nu este deloc încântat că aceasta se amestecă în misiunile lui.
La înmormântarea acelui agent FBI, Ressler se întâlnește cu foștii lui colegi cu care lucrase în perioada în care îl vânau pe Red și le-a spus că oricine ar fi cel care le-a omorât colegul era acum și pe urmele lor. Cu toții se aflau acum într-un foarte mare pericol, din cauză că acela căuta să se răzbune pe întreaga echipă.
Toți membrii echipei îl considerau pe Red principalul suspect în acea crimă, așa că Russel s-a întâlnit cu el pentru a lămuri situația. Red i-a spus că el nu are nici o intenție să omoare vreun agent FBI, ci cel pe care ar trebui să-l caute este chiar Mako Tanida, care tocmai evadase din închisoare.
Căutând tot mai multe informații despre acel infractor, Russel și colegii lui au aflat că cel care îi preluase afacerile lui Mako după ce fusese arestat, era chiar fratele lui, Iko, care era mult mai crud și fără suflet decât acesta.
Revenind la Tom și Lucy, vedem că acesta se întâlnește cu ea într-un apartament secret și o trage la răspundere pentru faptele comise, iar mai apoi îi spune să nu se mai implice în afacerile lui.
Între timp, vedem că Ressler voia să-i protejeze pe toți cei apropiați lui, pentru a nu cădea în mâinile acelul asasin, așa că merge la fosta lui iubită, Audrey și vrea să o ducă întro ascunzătoare pentru a fi în siguranță. Nu reușește să facă aceasta, fiindcă intervin oamenii lui Mako și o omoară pe Audrey, chiar în brațele lui Russel. Acum agentul FBI era mai pornit ca niciodată pe urmele acelui infractor, fiindcă voia să-i răzbune moartea iubitei lui.
Fiindcă Red nu avea deloc încredere în Lucy, presupusa viitoare vecină a lui Liz, acesta l-a pus pe Cowboy să o urmărească și să i-o aducă, pentru a vorbi cu ea. Cowboy și-a început misiunea, dar nu și-a putut-o aduce până la sfârșit, fiindcă a fost împiedicat de Tom, care i-a sărit în ajutor acestuia. Fiind foarte revoltat pe ea, Tom i-a zis să o sune pe Liv și să-i spună că va pleca din oraș. După ce a îndeplinit ordinele acestuia, vedem că Lucy este omorâtă de el, prin sufocare, iar mai apoi îl vedem pe Tom că îl împușcă și pe Cowboy în cap. Asta nu a fost mișcarea cea mai bună, fiindcă Cowboy era omul lui Red.
Știind că șeful echipei din care făcuse parte Russel și acel agent ucis de Mako, este chiar prietenul acestuia, Bobby. Când Russel și Bobby se întâlnesc cu Mako, agentul nostru află că de fapt Bobby îi omorâse familia lui Mako și i-a distrus afacerea, iar acum japonezul voia să se răzbune. Pentru a nu da mai multe detalii despre faptele indignante pe care le făcuse, Bobby îl împușcă pe Mako și acesta nu moare, ci reușește mai târziu să fugă.
După ce FBI-ul îl arestează pe Bobby pentru asasinarea lui Mako, acesta îl imploră pe Ressel să-l omoare, fiindcă nu voia să ajungă la închisoare. După ce a tras câteva focuri pe lângă capul acestuia, Ressel a plecat, iar Bobby a luat un cuțit seppuku și s-a sinucis.
Ressel era foarte trist, mai ales că după ce a ajuns în apartamentul fostei sale iubite a găsit un test de sarcină de-a acesteia, care îi dădea de înțeles că urma să-i dăruiascu un copil, dar acum a pierdut și copilul și pe ea.
Pentru a-l consola și mai tare, Red i-a trimis acestuia un cadou – capul lui Mako. Puțin cam dur, Red al nostru, dar măcar le este alături mereu prietenilor lui și îi ajută mereu, având cela mai bune intenții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu