duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E4 – 109 victime

Liz continuă investigația despre soțul ei și depune mărturie împotriva traficantului de droguri Hector Lorca (guest star Clifton Collins Jr.). Ulterior, un alt martor este răpit, după ce este obligat să facă același lucru. Red intervine, atenționându-i pe cei din echipa FBI că The Stewmaker era bărbatul responsabil pentru dispariția a sute de oameni, care se presupune că ar fi morți.
Episodul începe cu un bărbat însoțit de un câine, luându-și servieta din mașină. Acesta își dă jos hainele, dinții falși, ochelarii și peruca. E chel. După ce se rade complet, acoperă pereții, patul și sursele de lumină cu celofan.
Elizabeth descoperă o cutie cu inscripția Angel Station, care are legătură cu Tom. În timp ce își notează acest nume, Ressler intră în birou și îi spune că o să fie și el la tribunal și că-l vrea pe Lorca îngropat pentru totdeauna.
Red e impresionat de Liz, dar o anunță că recentul caz la care lucrează o să facă victime colaterale. Oamenii lui Lorca l-au găsit pe Reddington, iar solicitarea lor prezintă un interes major, fiindcă are legătură cu Lizzie. Lorca își dorește o nouă identitate, gândindu-se că va fi un om liber. Liz îl informează că are deja un martor, dar acesta o descurajează, transmițându-i că nu va avea o zi prea bună.
La tribunal, avocatul prezintă toate victimele, 109, în mai bine de șase ani. Martorul îl identifică pe fiul său printre victime, susținând că știe cine l-a omorât, apoi cade la pământ. Judecătorul cere ca toată lumea să iasă, Liz ia martorul și îl lasă în grija altcuiva. Află că unul dintre jurați fusese otrăvit. Elizabeth se întoarce după martor, dar acesta deja dispăruse.
Red, aflat în Haiti, primește un apel de la Liz. Îl anunță că martorul dispăruse, iar el o sfătuiește să meargă să bea ceva și să meargă mai departe, probabil e deja mort. Îl urmărim apoi pe Stewmaker (bărbatul chel din scena de început), care toarnă acid pe corpul martorului, dar, înainte de asta, face o poză.
Lizzie nu-și poate scoate din cap acea etichetă, Angel Station, așadar caută informații pe Google, dar Tom intră și se oprește. El îi spune că știe când soția sa îl minte, așa că nu are de ce să se ascundă. Se uită amândoi peste pozele din Boston, iar Tom pleacă avertizând-o pe Elizabeth că e ca o carte deschisă, că știe ce gândește la fiecare pas.
Liz primește un apel de la Red, care afirmă că nu a găsit nimic la locul crimei. Agenta se deplasează într-acolo. Miroase substanța chimică, iar Reddington adaugă că ucigașul e un colecționar, așadar sigur a păstrat ceva din victimă, pentru a-și aminti de fapta comisă. Stewmaker este răspunsul pentru atâtea crime! Lorca trebuie să știe unde se află Stwemaker, consideră Liz, Red o aprobă, dar trebuie să acționeze rapid.
Malik și Lizzie discută cu Lorca, care susține că nu știe unde este cel pe care-l caută. Îi avertizează că e mult mai periculos decât cred ei. Când Lorca e pe cale să intre într-un elicopter, acesta explodează. Împușcături, Lorca scapă, iar Elizabeth e răpită.
Ressler îl amenință pe Red, aflând că Liz fusese luată. Red dorește să se întâlnească singur cu Lorca, pentru a negocia eliberarea agentei. Acceptă, până la urmă, ca Ressler să-l însoțească. Cei doi intră într-un bar, sunt percheziționați, după care merg la bucătătrie să vorbească cu Lorca. Ressler e doborât și i se pune cuțitul la gât. Lorca îi ordonă omului său să-i taie gâtul lui Ressler, dar acesta din urmă reacționează cu rapiditate, îl atacă pe bărbat și aruncă cuțitul. Red îi înmânează lui Lorca toate documentele cerute și îl anunță că urmează să plece în Venezuela de dimineață. Acesta se opune, cerând să plece imediat, însă Red îl asigură că e mai bine astfel, fiindcă FBI-ul e cîn căutarea agentului răpit. Lorca adaugă că agenta Keen va dispărea în curând, este prețul pe care trebuie să îl plătească. Red vrea să știe cine a răpit-o, iar Lorca afirmă că habar nu are cine este acea persoană care nici măcar nu are nume sau motive.
The Stewmaker are un nume, Stanley Cornish.
Red îi sună pe cei de la Protecția Animalelor, pretinde că este Stanley Cornish și că și-a pierdut câinele. Lizzie se află într-un scaun, legată. Stanley vorbește cu ea, în sfârșit. Elizabeth îi transmite că toată lumea știe cum i se spune și de ce: datorită modului în care se descotorosește de cadavre. Stanley susține că face parte din natura umană și că aceste “spălări” se fac rapid și fără urme.
Ressler merge acasă la Cornish, nevasta acestuia fiind deranjată și vrând să știe ce vor de la soțul ei. Liz îl întreabă pe Stanley despre fiul său, care are 11 ani. Acesta adaugă și că s-a căsătorit târziu, iar soția lui nu-i o femeie prea drăguță. Liz discută cu el despre faptul că munca ei presupune să citească oamenii, iar în el nu vede un criminal. Stewmaker ia o tijă din metal, o înfige în gâtul ei, iar Elizabteh țipă puternic.
Lizzie află că subsanța ce-i fusese inserată urma să-i cauzeze paralizia. Scapă din scaun, îl lovește pe Stanley, iese și fuge cât poate de repede. Ressler e aproape de locul lui Cornish.
Cu ajutorul câinelui, Stanley o găsește pe Elizabeth, o lovește în maxilar și îi trage corpul înapoi, în baracă. Îi face o poză. Dintr-o dată, apare Red, care îl lovește pe Stewmaker, iar Lizzie este eliberată. Câinele vine cu carnea primită de la Red. O trezește pe Elizabeth, asigurând-o că efectul substanței va dispărea și că va fi bine.
După ce îl acuză pe Stanley de toate faptele comise, Red îi pune corpul în cadă, pentru a fi recompensat așa cum merită, să simtă pe pielea lui ce ar fi simțit Liz și toate victimele anterioare.
Ressler și echipa ajung, într-un final. Red îi anunță că totul s-a terminat, își pune jacheta și se uită la albumul cu victime. Face o poză. Ressler o scoate pe Lizzie, care e pe cale să cadă din picioare. O îmbrățișează, în timp ce agenta plânge.
Red îi dă albunul lui Lizzie, care afirmă că nici el nu e mai breaz decît Stanley, că și el este un monstru. E de acord. Elizabeth vrea să știe cum de poate trăi cu această povară, iar Red are ca motivație faptul că i-a salvat viața.
Lorca a scăpat, așa-i în “afaceri”. Lizzie e acasă, iar Tom o surprinde oferindu-i o vacanță, cu promisiunea că va fi distractiv. Elizabeth se uită pe broșură, Angel Station Hotel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu