luni, 22 septembrie 2014

The Originals – S1E9 – Transfer de putere

Noul episod al seriei The Originals, “Reigning Pain in New Orleans”, vine cu noi alianțe. Cammie încearcă să afle sensul mesajelor criptice descoperite în episodul trecut, pătrunzând astfel în trecutul lui Klaus. O turnură surprinzătoare a evenimentelor determină o confruntare violentă, iar Hayley se îndreaptă către Elijah și Rebekah pentru ajutor. Eve le oferă informații care îi ghidează spre o descoperire șocantă.
Klaus propune un toast pentru imortalitatea împărtășită cu vampirii (la masă se află atât Marcel, cât și Hayley). Acesta adaugă că vampirii simt mai multe decât oamenii, că nevoia, durerea, înfrângerile și victoriile sunt trăite în profunzime. Marcel se gândește la conversația pe care o avusese cu Rebekah, ce-l îl sfătuise să creeze iluzia că îi este loial lui Klaus, dacă nu poate adopta această atitudine cu-adevărat. De asemenea, îi ceruse să-i promită că va face tot ce-i stă în putință pentru a rămâne în viață.
Klaus face toastul “în cinstea orașului său”, afirmând că speră ca sângele să nu înceteze să curgă vreodată. Marcel completează, zâmbind: “fie ca petrecerea să nu se mai încheie niciodată”, iar Diego îi apobă pe amândoi. Klaus îi încurajează să se bucure de o comunitate adevărată a vampirilor și menționează că Hayley îi poartă copilul în pântece, așadar aceștia trebuie să o trateze cu aceeași formă de respect.
Foarte important, Klaus îi asigură că nu se va folosi de sângele fătului pentru a crea hibrizi, iar Hayley îl susține, grăind: “tatăl anului”. Vampirii îi privesc cu scepticism, iar Klaus își dă seama că va mai dura ceva timp până le va câștiga încrederea și va elimina anxietatea lor în privința sa de la rădăcină. Îi transmite lui Cammie că are nevoie de ea pentru a-și încheia memoriile. Aceasta îi arată fotografia găsită în ziar (în episodul trecut), Klaus o privește în ochi și îi șterge din memorie aspectul descoperirii imaginii.
Marcel îl anunță pe Klaus că localnicii intenționează să convoace o întâlnire, astfel încât conducerea să fie stabilită politic, nemulțumiți de schimbările bruște. Klaus îi transmite că noaptea din anul 1919 cuprinsă în acel ziar a fost una nemaipomenită și că Thierry nu l-a trădat niciodată, iar Josh a fost instrumentul folosit.
Ajunsă acasă, Cammie găsește un bilet care o avertizează să nu creadă nimic din ce îi spune Klaus și să se uite în geantă, unde dă peste o înregistrare digitală ce cuprinde un fișier cu mărturisirile pe care Klaus i le-a făcut lui Marcel. Klaus și Marcel se află într-un bar, când primesc un apel de la gruparea oamenilor. Exact în acel moment o explozie izbuncnește în barul respectiv, iar câțiva vampiri sunt în flăcări. Marcel cade la pământ și Klaus are o figură epică de personaj căruia nu îi place deloc situația…
Klaus se gândește că tot ce s-a întâmplat are legătură cu el, iar Marcel îl sfătuiește să aibă grijă la modul în care conduce orașul și se gândește să-i organizeze mai bine pe oameni. Marcel propune ca toți să fie omorâți. Eve îi înștiințează că vor veni vârcolaci din afara statului, pentru a vedea copilul miraculos.
Davina îl caută pe Josh care este ascuns într-un garaj. Acesta îi mărturisește că se ascunde până la lăsarea întunericului și că i-a întins o capcană lui Klaus. Hayley își face apariția și le spune că și ea este prizonieră și nu ar accepta în rupul capului ideea de a-i fi soție lui Klaus. Consideră că toți trei ar putea avea grijă unul de altul.
Kieran este chemat de oameni, însă îi avertizează că faptele lor înseamnă pornirea unui conflict de război. Atât preotul, cât și șeful poliției afirmă că nu ei au convocat întâlnirea. Klaus intervine din umbră, anunțându-i că el a făcut asta. Îl cheamă pe Marcel, apoi îl înjunghie pe șeful poliției. Cei doi îi extermină pe toți, mai puțin pe Kieran care, pe lângă faptul că este unchiul lui Cammie, este și foarte deștept și ar putea fi un aliat de nădejde.
Klaus și Marcel împărtășesc un pahar de băutură, Klaus confesându-i că apreciază prietenia celuilalt. Marcel îl corectează, susținând că atunci când a ridicat moneda i-a jurat loialitate, nu prietenie, aceasta din urmă trebuie câștigată. Ba mai mult, spune un lucru foarte interesant, ca replică la admirația lui Klaus, cum că nu ar fi reușit construirea imperiului său fără ajutorul acestuia. Klaus își dă seama că nu va putea cuceri comunitatea vampirilor de unul singur, așadar îl roagă pe Marcel să i se alăture și să colaboreze ca entități egale, ca prieteni, ca frați. Amândoi zâmbesc.
Hayley ripostează, acuzându-l pe Klaus de uciderea familiei sale. Acesta se apără, pretinzând că este modul prin care o ține în siguranță, nu că Hayley ar aprecia eforutrile sale. Elijah este vădit nemulțumit că Hayley e ținută captivă de Klaus și îl culpabilizează. Cammie ascultă înregistrarea, când Klaus se duce la ea să o îndemne să părăsească orașul New Orleans. Aceasta îl provoacă să-i aducă la cunoștință povestea lui, iar Klaus își deschide mintea, pentru ca ea să aibă acces la parcursul său istoric. Cammie este șocată și afirmă că nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Klaus o imploră să plece și să uite tot ce are legătură cu el.
Marcel îi trasmite lui Rebekah promisiunea făcută față de Klaus, așadar nu se vor mai putea întâlni în secret. Aceasta îi reproșează că, încă o dată, îl alege pe Klaus în defavoarea ei. Elijah merge la Hayley, anunțând-o că totul este în siguranță. O sfătuiește să-și țină ascuns semnul din naștere. Hayley se apropie de el, intenționând să îl sărute, iar el pleacă?! Elijah își cere apoi scuze de la Klaus, care îl invită în casa familiei lor ori de câte ori va simți nevoia.
Cammie împachetează de plecare, când cineva bate la ușă. Este Davina, care îi cere ajutorul și o avertizează că nu mai pot avea încredere în Marcel. Cammie îi spune că nu știe despre cine vorbește, iar Davina face o magie asupra memoriei acesteia, Cammie scoate un țipăt puternic, de parcă totul s-ar întoarce înapoi în viteză…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu