joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E13 – Capcana

A fost o lungă și friguroasă vacanță de iarnă, iar acum, după ce Jocurile Olimpice de Iarna, Grammy-urile și Oscar-urile s-au încheiat, revine pe micile ecrane și serialul nostru „The Good Wife”, de care ne era așa de dor.
Pentru o companie proaspăt înființată, nu este nimic mai important decât veniturile și nimeni nu aduce mai mult câștig decât un traficant de droguri. Asta înseamnă că revine Lamond Bishop (Mike Colter), însoțit de avocatul lui, Charles Lester (Wallace Shawn). Când Bishop prezintă cazul clientului său care este acuzat de trafic de cocaină, Will și Diane i se alătură și se ocupă toți trei de cazul acestui mafiot.
Avocatul apărării, Asher, care reprezenta AUSA a adus la proces un martor care declarase că l-ar fi văzut pe Bishop și mai câțiva parteneri de-ai lui, transportând cocaină într-o clădire. Din nefericire, pentru apărare, data în care fusese declarată tranzacția a fost una greșită, fiindcă știm de la Bishop că tranzacția avusese loc cu o zi înainte de data declarată. Acuzare ori și-a luat țeapă de la vreun martor, ori pune ceva la cale.
Bishop și Lester sunt mai mult ca siguri că este un turnător înăuntrul companiei Florrick, Agos. După scurte investigații, au aflat că Alicia era de fapt informatoarea din firma lor, dar asta nu era tot, aceștia au mai aflat și că fuseseră ascultați în tot acest timp, dar nu știam încă de către cine.
Următoarea zi la proces, AUSA și cei de la DEA au declarat că nu puseseră microfoane pe nici un agent de-al lor, pentru a-i spiona pe aceștia, deși o făcuseră, iar aceasta era considerată o infracțiune foarte mare, mai ales fiindcă era o declarație făcută sub jurământ. Cu toate că încercau să convingă jurații și pe judecător că sunt nevinovați, cei de la F/A nu erau deloc convinși de nevinovăția lor.
Eli încerca să o convingă pe Marilyn să facă pace cu Peter, dar deși se străduia acesta să o ajute, aceasta nu voia să-i accepte sfatul. Mai târziu, Eli îi spune lui Marilyn că îl cercetează pe Peter pentru fraudă electorală, iar ea, din cauză că avea un rol important în acel caz, nu avea dreptul la un avocat. Dacă aceasta nu avea de gând să vorbească cu Peter, avea să sfârșească rău, la fel ca și el, dar cu toate acestea, tot nu declară nimic împotriva acestuia, ne voind să-l trădeze.
În scurt timp vedem că Asher renunță la caz și aceasta nu doar din cauza lui Bishop, ci și din cauza Departamentului de Justiție. După ce a renunțat la caz, Cary, Alicia și Lester au încercat să mai scoată informații de la Asher, dar aceasta a refuzat să le dea vreo informație despre cazul lui Bishop.
În final, vedem că deși s-a dovedit oarecum că Bishop făcse acea tranzacție cu cutiile de cocaină, din cauză că Asher a refuzat să declare la proces în potriva traficantului, acesta a scăpat de închisoare și de acestă dată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu