joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E6 – Jocul a inceput!

Dacă vă temeați că The Good Wife nu va putea menține ștacheta calității atât de ridicată pe cum episodul trecut o cerea, ei bine, v-ați înșelat! Week-endul acesta, serialul a reușit să demonstreze că acțiunea poate merge foarte bine înainte cu două firme de avocatură și nu doar cu una singură!
Dimineața îi găsește pe Diane, Will și Alicia în paturile lor, dar nu odihnindu-se, ci măcinați de probleme. Diane era emoționată pentru că urma să susțină ultimul caz din cariera sa de avocat, iar soțul său Kurt a reușit (involuntar) să o agite și mai tare. Will s-a trezit alături de blondă și probabil că din această scenă trebuie să înțelegem că sexul este modul său de a scăpa de stres. Alicia, în schimb, a fost trezită de Grace care i-a dat și semnalul de înviorare, spunându-i: ”spală-te pe dinți și nu mai pierde clienți!”
Având în vedere că noua firmă Florrick/ Agos încă folosește apartamentul Aliciei pentru a adăposti biroul temporar, principala lor provocare era acum să-și găsească un sediu permanent. Dar din păcate, căutările nu decurg conform planurilor pentru că Marilyn pare extrem de determinată să le boicoteze orice acțiune până când Alicia nu va găsi o persoană pentru postul de consilier pe probleme etice.
La prima vizită a lui Marylin, Alicia încearcă să scape de ea și reușește până a doua zi, când aceasta plănuia să se întoarcă cu o prezentare PowerPoint foarte convingătoare care să-i susțină doleanțele. Aparent însă, tot ziua următoare, apariția lui Marylin este întârziată de grețuri matinale. Devine clar că aceasta a rămas însărcinată și tatăl copilului nu poate fi altcineva decât Peter.
Până una-alta, vești promițătoare despre viitorul sediu al Florrick/ Agos apare din partea firmei Wallis & Frey, o firmă de taxație care dorea să se alăture avocaților. Contractul urma să dividă spațiul clădirii de biroului în mod egal între cele două firme, la fel ca și chiria și clienții. Însă deși aceasta era o soluție de moment extrem de convenabilă, ar fi aruncat noua firmă în același mediu corporatist de care Alicia a încercat să se debaraseze odată cu părăsirea Lockhart/ Gardner.
Cazul săptămânii este deținut de Diane, care are de-a face cu o controversă privind posesia de arme. Această situație este cu atât mai interesantă cu cât cazul s-ar putea să fie și ultimul pe care Diane urmează să îl soluționeze înainte să încerce să devină Judecător. Clienta solicitantă a procesului era tocmai Heather – și nu mică a fost mirarea femeii când a aflat că Alicia nu mai colaborează cu Lockhart/ Gardner. Însă Alicia o liniștește, explicându-i că se află în mâini bune alături de Diane. Heather este convinsă de acest lucru, dar Nancy Crozier nu este de aceeași părere.
Premisa cazului constă în aceea că în timpul unui jaf, s-a tras un foc de armă în urma căruia soțul lui Heather și-a pierdut viața. Crozier se afla, prin urmare, în fața instanței de judecată pentru a pleda în favoarea intereselor producătorilor de arme, în timp ce Diane urma s-o reprezinte pe Heather. Ideea era de a demonstra că arma suferea de niște defecte de fabricație, care au condus la declanșarea accidentală a acesteia. Dar chiar înainte ca procesul să înceapă, judecătorul Davies a alertat cele două părți implicate despre faptul că Heather a cerut o schimbare de reprezentanță. În locul lui Diane de la Lockhart/ Gardner, ea a cerut să fie reprezentată de Florrick/ Agos.
Diane se întoarce la firmă unde îl anunță pe Will despre ultima turnură a evenimentelor. Evident iritat de aceea ce părea a fi un furt de clientelă, Will a făcut extrem de clar faptul că nu va permite pierderea lui Heather. Și prima metodă de a susține ferm interesele firmei sale a fost de a nu preda dosarele cazului. Dar și Alicia știe să-și joace cărțile atunci când este provocată, iar ca urmare a acțiunii lui Will, ea alertează board-ul disciplinar despre faptele sale și întâplător, acest board era același care l-a mai suspendat odată pe Will în trecut.
Prin urmare, Diane, Will, David Lee și Alicia se întâlnesc cu Lionel Deerfield pentru a soluționa neînțelegerile dintre cele două părți și s-a concluzionat că în eventualitatea în care Lockhart/ Gadner nu va preda dosarele cazului, firmei urma să i se impună sancțiuni disciplinare.
Dar soluționarea cazului lui Heather nu a mers după cum spera Alicia. Dată fiind complexitatea factorilor și părților terțe implicate, a mărturiilor depuse în urma a diverse negocieri și alte procese conexe încă aflate în plină desfășuarare, Florrick/ Agos nu a reușit să manipuleze cazul în direcția dorită. Chiar când Alicia se afla pe punctul de a atinge un deznodământ favorabil, ea constată însă că îi lipseau documentele necesare pentru a-și duce pledoaria la capăt. Prin urmare, ea apelează din nou la ajutorul lui Deerfield, care decide că pentru orice act reținut, Lockhart/ Gardner urmează să fie amendați cu 20.000 de dolari. Dar Will n-are timp de așa ceva. El a declarat că va preda totul de îndată ce firma sa va fi plătită pentru serviciile deja prestate, care conform calculelor sale, însumau aproximativ 145.000 de dolari. Dar detaliile acestea au devenit între timp nesemnificative, pentru că Heather a decis să îi recontracteze pe Lockhart/ Gardner și s-o pună pe Diane din nou în fruntea cazului.
Dar lăsând de-o parte drama rezolvării cazului, se pare că pe Diane o așteaptă mult mai multe în viitor. Aceasta a aflat că Peter a susținut încă trei candidați pentru postul de Judecător în Curtea Supremă, iar cu un singur telefon, Peter i-a confirmat în cele din urmă toate temerile: ea nu mai are nici o șansă să devină Judecător. Dar asta pentru că i se pregăteau alte atribuții cel puțin la fel de dificile. Peter vrea să distrugă concurența și să ajungă în vârful piramidei puterii. Oricine i se va opune va sfârși învins, indiferent dacă pentru asta va trebui să-l mituiască pe Dumnezeu. Iar prima victimă a lui Peter a fost chiar Florrick/ Agos. Se pare că acesta i-a cumpărat pe Wallis & Frey, lăsând-o pe Alicia fără aliați. Acum Diane trebuie să se gândească foarte bine ce va face în continuare. Va rămâne în joc alături de Peter sau va pleda, în sfârșit, pentru o cauză mai bună?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu