joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E10 – Testamentul lui Matthew Ashbaugh

În  acest episod vom vedea ce schimbări radicale au loc în viața Aliciei și ni se va prezenta petrecerea orgaizată de Ziua Recunoștinței la Florrick/Agos.
Nu îmi vine să cred că deja am ajuns la cel de-al 100-lea episod din „The Good Wife” și se pare că în acest sezon lucrurile încep să se îmbunătățească considerabil, ia acțiunea devine tot mai interesantă. S-au întâmplat foarte multe în aceste episod și m-a impresionat foarte tare.
Episodul a început cu Kalinda care urmărea pe cineva. Acel cineva era nimeni altul decât Damian Boyle. Mi-a plăcut că pe parcursul întregii scene au auzit frânturi din melodia „Angels We Have Heard on High”, a unor colinde de Crăciun și din „In Excelsis Deo”. Damian a mers la Florrick/Agos la cererea lui David Lee, pentru a-i desface contractul lui Alicia. După ce aceasta își semana lichidarea, acesta trebuia să-i dea înapoi 150.000 $ – contribuția ei la acea firmă. Aceasta l-a rugat pe Clarke Hayden să se uite pestre contract cu ea, pentru a fi sigură de ce semnează.
Era organizată și o petrecere la birou și trimiseseră 800 de invitații, dar au primit doar 30 de confirmări. Și Lockhart/Gardner (firma rivală) organiza o petrecere chiar în acea seară. Cary & Co. încercau să o convingă pe Alicia să-l invite și pe Peter la petrecere. Nu a mai apucat să-l sune, căcia a sunat-o el pentru a o întreba dacă o poate veni și cu mama lui.
Alicia a trebuit să ia o pauza de la pregătirile pentru cină, fiindcă Hayden găsise în contractul ei ceva legat de un fost client de al ei, Matthew Ashbaugh, care fusese asasinat.
Lichidarea acesteaia o priva de orice drept de a beneficia de beneficiile care le-a adus Ashbaugh firmei. Alicia era foarte confuză, așa că a sunat-o pe văduva acestuia pentru a o lămuri, dar aceasta era foarte nervoasă pe ea și i-a spus că o va da în judecată dacă-i va mai cere bani. Conversația cu aceasta a băgat-o și mai tare în ceață.
A încercat să afle mai multe de la Damian despre acei bani de care vorbea soția lui Ashbaugh, dar a aflat în cele din urmă de la Clarke Hayden că acela făcuse un alt testament înainte să moară, unde i-ar fi lăsat Aliciei, nu soției lui suma de 12 milioane dolar, iar restul de 12 milioane de dolar i-a donat unei organizații caritabile. Se pare că Alicia devenise milionară, fără să știe.
La proces Will, Diane și Damian susțineau că văduvei îi aparțin toți acei bani, iar Clarke și Cary erau de partea Aliciei. Cel de-al doilea testament fusese găsit într-un seif și fusese întocmit cu 16 luni înainte ca acesta să moară. Dingurul martor al realuzării acestui testament era Paula Gidfar, escorta lui. Aceasta era plătită cu 5000$ între orele 09.00 – 21.00 și era la dispoziția acestuia în toate cele 12 ore de lucru. Testamentul fusese semnat de fapt după orarul de lucru al acesteia, așa că nu era considerată un martor plătit. Din cauza conflicetelor iscate, judecătorul a considerat valide ambele testamente.
Văzând că tot nu pot câștiga cazul ieșind având un rezultat care avea să fie doar în favoarea văduvei, cei de la Lockhart/Gardner au spus că bătânul poate suferea de vreo boală mentală sau a fost împins de la spate de cineva să ia decizia de a întocmi un nou testament.
Mai târziu la proces Alicia a recunoscut că ea fusese cea care-l manipulase pe bătrân în legătură cu testamentul, la cererea lui David Lee. Dar a mai adăugat faptul că l-a influențat să semenze testamentul original, nu cel în care era trecută ea ca moștenitoare. La una ca asta nu se aștepta Will, dar se pare că Alicia nu este cum o credeau cei de la Lockhart/Gardner.
După toate acestea Will a sunat la Florrick/Agos pentru a le spune că au mai fost descoperite încă patru testamente și în fiecare banii era altă moștenitoare. În concluzie, Alicia nu mai este milionară, s-a și certat cu Will, iar acu toate au revenit la normal. Spre final a urmat o petrecere care le-a dat numai bătai de cap tuturor și a fost un dezastru. Sperăm că pe viitor lucrurile se vor schimba și ne vom bucura de un final fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu