duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E3 – Wujing

În noul episod, “Wujing”, agenții FBI vânează un spion chinez, personajul eponim (guest star Chin Han), despre care Red susține că l-a angajat să-l ajute în decodificarea unei transmisiune secrete a CIA. Liz îl însoțește pe Red, ocupându-se -în același timp- de investigarea lui Tom.
Două motociclete urmăresc o mașină, iar șoferul este împușcat. I se fură servieta. Liz verifică din nou cutia, scoate o armă pe care o încarcă, iese în jurul casei și pune niște flori într-un recipient. Adaugă apă și trage, apoi aude un camion de gunoi trecând pe acolo, așadar ia o mostră din glonțul folosit.
Red este afară, joacă șah, când niște tipi se apropie de el. Vor să facă ceva pentru ei cât mai repede posibil.
Tom și Liz vorbesc despre bărbatul care a venit în casa lor. Ea îl informează că acesta este mort. Înainte de a pleca la birou, merge să vadă dacă glonțul e compatibil cu vreo crimă.
Red îi mărturisește lui Liz că Wujing l-a angajat să decodifice mesajele CIA, ba chiar a prezentat-o chinezului ca fiind noul său Encription Specialist. Tom iese să ia niște aer, în timp ce câțiva tipi pătrund în casa lui pentru a monta un echipament de spionaj.
Liz refuză propunerea lui Red, cerând ceva în schimb, ca de exemplu, să i se spună de ce a ales-o pe ea. Reddington îi informează pe agenții FBI în legătură cu planul și, odată ajunși în locația respectivă, Liz este dotată cu echipamentul de interceptare corespunzător.
Locul se află undeva la subsol, ceea ce îi scoate din minți pe cei de la FBI, neputând monitoriza ce se întâmplă. Red are o scurtă conversație cu chinezul, în timp ce Liz încearcă să decodifice mesajul.
Red se enervează, avertizându-l pe Wujing că nu a curățat locația cum trebuie și FBI-ul îl urmărește, iar astfel riscă totul. Îi e rușine cu el, nu-i vine să creadă că îi pune în pericol. Liz folosește un program prin care îi anunță pe cei de la FBI că sunt bine. Apoi, găsesc o nouă țintă, pe Henry Cho, care părăsise China cu trei zile în urmă și aterizase pe aeroportul din Dallas.
Wujing îi acuză pe cei doi că sunt colaboratori infiltrați ai FBI, ceea ce îl scoate din minți. După o confruntare în toată regula, chinezul îi conduce către o altă ieșire. Henry Cho se află pe un teren de construcții împreună cu fiul său, nu are telefon și nici nu știe că CIA încearcă să îl contacteze. Ressler se îndreaptă într-acolo, pentru a-l salva pe Cho și pe băiatul său. Se luptă cu agresorii folosind “karatele” din dotare.
Red și Liz sunt în mașina lui Wujing, care îi dă jos și îi lasă pe stradă. Nu departe de acest loc însă, Wujing și oamenii lui sunt prinși.
Elizabeth îi zice lui Red că el nu are nimic, pe când ea are o viață a ei. Ba da, are, pe ea o are. Ressler o felicită pe Liz pentru modul în care acționase. Colegii săi își dau seama că agenta îl cerceta pe Tom.
În apartamentul său, Red se bucură de cină și bea vin. Deschide plicul primit de la Wujing și găsește un număr.
Elizabeth sosește acasă, iar Tom își cere iertare. Episodul se încheie cu imaginea bărbatului care o urmărea pe Liz. Acesta mușcă dintr-un măr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu