duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E18 – Lizzie preia controlul

Acesta este un episod foarte importat din „The Blacklist” și o vedem pe Lizzie că preia controlul și ia atitudine în ce-l privește pe Tom, fiindcă a aflat oarecum adevărul despre el. Dacă nu ați urmărit episodul, aici găsiți un scurt rezumat și un promo al episodului.
Episodul numit „Milton Bobbit” a început cu o femeie care luase taxiul până la LaGuardia și din mașină își sună fiul, spunându-i că este pe drum. După aceea șoferul începe să accelereze și îi spune: „Îmi pare rău, Dnă Mitchell”; iar mai apoi, după ce aceasta insista să oprească taxiul, acesta a refuzat să o facă și au făcut accident, murind amândoi. Șoferul avea o poză cu ea, ceea ce înseamnă că aceasta era ținta lui și după producerea accidentului se pare că și-a și îndeplinit misiunea. După ce a apărut știrea și în ziar, am văzut că un bărbat destul de ciudat a și dat ordinul de a se transfera niște bani într-un cont.
Cum deja ne-am obișnuit, Red este cel care află înaintea tuturor de acel atac și o anunță și pe Lizzie. Cel care pusese totul la cale era denumit ca fiind Undertaker. Acesta obișnuia să-i oblige pe alții să facă treburile murdare în locul lui. Știm că de obicei îi convingea să se sinucidă, iar mai apoi vedem că o convinge pe o femeie să-l omoare pe un bărbat, iar mai apoi să se sinucidă.
Lizzie începe să investigheze cele două cazuri și în ambele par a apărea în comun prezența unei femei nebune. Cazul nostru el cel al femeii din taxi, de care suntem siguri că este destul de întreagă la minte. Acolo avusese loc un plan foarte bine făcut care a ajutat la crearea crimei perfecte care să pară accident.
Pentru a afla mai multe, Lizzie și Russler au interogat familiile victimelor și au aflat că ambele femei erau foarte bolnave,e rau în stare terminală și aveam probleme mentale sau chiar demență. După moartea acestora, familiile lor păreau să se descurce foarte bine, fiind oarecum răsplătiți pentru gestul femeilor.
Detectivii află în scurt timp numele asasinului – Dany – și dau de veste că următoarea lui victimă avea să fie un politician. Cei doi ajung la locul faptei, chiar la timp și îl împiedică să-l omoare. Lizzie îi spune lui Red că toate victimele era bolnave în fază terminală și asta au aflat din autopsie, dar acesta i-a spus că Undertaker știa de boala lor de înainte de autopsie și trebuiau să afle cum a făcut-o. După câteva investigații aceștia află că totate victimele rămăseseră fără asigurare medicală.
Au luat legătura cu cel responsabil de fișele fiecărui pacient. Numele acelui administrator de date era Milton Bobbit, care era și pacientul zero. Investigându-l pe acesta au realizat că având în vedere că acesta este în fază terminală, va mai avea o ultimă victimă. Acesta avea de gând să-l omoare pe Dr. Osborne pentru crimele care le făcuse, dar este împiedicat de Ressler. După ce agenții îl arestează pe doctor, lăsându-l în libertate pe Bobbit, vedem că acesta de pe urmă se împușcă în cap.
Situația devenit tot mai tensionată între Liz și Tom, acum că aceasta știa adevărul despre el. Acesta nu știa că soția lui știe cine este el de fapt și îi cere sa-și reînnoiască jurămintele, iar aceasta acceptă.
Acum, Lizzie își dorea mai mult ca niciodată să-și investigheze soțul și se întâlnește cu Red pentru a-i cere ajutorul, rugându-l să-i spună tot ce știe despre Tom. Acesta-i spune că a avut o data de-a face cu el fiindcă intervenise în afacerile lui și s-a folosit de slabiciunea lui – Lizzie. Se pare că Tom apăruse în viața lui Liz din cauza lui Red, dar aceasta nu vedea care este conexiunea dintre ei pe care ea nu a descoperit-o încă.
Ajunsă acasă, Liz îi spune lui Tom că vrea chiar în acea zi să-și reînnoiască jurămintele și invită repede câțiva prieteni la ei. Invitatul lui Tom era un anume Craig, care se presupunea că ar fi fratele lui. Cei doi „frați” discută în privat, iar Tom îi spune că sunt în pericol, iar Craig îi spune că este convins că soția lui știe adevărul despre el, dar Tom nu îl crede.
După ceremonie, vedem că Liz îl atacă pe Craig în camera sa de hotel și îl torturează, încercând să afle cine este el de fapt și pentru cine lucrează. Acesta îi spune în cele din urmă că se numește Christopher Mally, dar a avertizat-o că oamenii cu care are de-a face ea, sunt foarte periculoși. Primind un apel, aceasta a plecat din camera de hotel, dar i-a lăsat în locul ei pe Red și Dembe pentru a se ocupa de Craig/Christopher.
Deși Liz nu-și mai dorea să locuiască și să rămână alături de Tom, Red i-a zis că nu poate renunța acum, va rebui să mai aibă puțină răbdare. Ajunsă acasă, acesta-l întreabă pe soțul ei de Craig, dar Tom îi spune că a plecat și nu-l mai poate întâlni curând. Deși aceasta încerca să părăsească încăperea în care era soțul ei, acesta a reținut-o, dându-i de înțeles că ar dori să aibă parte de un moment intim alături de ea. Aceasta a acceptat, deși era dezgustată de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu