marți, 16 septembrie 2014

The Good Wife – 3×02 “The Death Zone”

Cazul săptămânii implică nişte alpinişti în Himalaya, aflaţi în condiţii extreme în Zona Morţii (care determină titlul episodului) şi s-a cam îmbârligat în termeni legali de ambele părţi ale Atlanticului. Alicia câştigă lejer turul american şi tot ea vine în returul britanic cu ideea salvatoare a utilizării haitei de twitteraşi a lui Eli (geek squad). Pe acest fundal care mi s-a părut puţin plicticos, se derulează noi clenciuri în firmă.
Will flirtează cu Alicia într-un mod mai puţin discret. Încă nu văd între ei o comunicare afectivă, care plutea în aer încă de data trecută, ci doar o atracţie fizică intensă şi cu fantezii erotice cu revoluţia americană, iar Aliciei, ideea chiar îi surâde:
Cea mai interesantă noutate mi s-a părut colaborarea dintre Eli şi Kalinda, care se potrivesc de minune. Eli e stârnit de un terchea-berchea cu ciorapi brotăcel, dar banii n-au miros, ci doar ciorapii unora. Atunci apelează la ajutorul Kalindei, de inteligenţa şi eficienţa căreia rămâne realmente impresionat:
Diane miroase (!) că ceva nu e în regulă cu atitudinea proaspătului Procuror General, aşa că se consultă cu Will, care zice pas, apoi cu Alicia, care nu-i spune despre separare, dar îi comunică totuşi să nu aibă încredere în Peter. Personal nu pricep de ce e aşa mare taină că s-au despărţit. Consider că ar fi cinstit ca Alicia să-i spună Dianei, mai ales că intuieşte influenţa asupra firmei a duşmăniei Procurorului General. Pentru a salva firma, Diane e gata să scape de Alicia, iar Will e nevoit s-o susţină. Oricum, între Peter şi firmă (Will), alegerea Aliciei e evidentă în condiţiile actuale.
Pentru Peter aflat în campanie, retragerea susţinerii soţiei ar fi fost decisivă, dar acum nu-l dă nimeni afară pentru că a divorţat, nu e o funcţie condiţionată de starea civilă. Doar pentru noi alegeri mai sus la care probabil că se gândeşte Peter stârnit de Eli. Atunci oricum va fi dat divorţul în vileag dacă nu se schimbă ceva între timp, ceea ce înseamnă că Peter încă mai speră s-o recâştige pe Alicia.
Mi-a plăcut scena intensă în care Zach îl întreabă direct pe tatăl său de ce a trebuit să plece. După ce Peter află de atitudinea neofensivă a Aliciei, care îi arată că ea nu vrea să implice şi copiii în cearta lor, îşi asumă vina cu onestitate. Zach văzuse pozele cu prostituatele, dar află că tatăl său nu s-a oprit la asta, ci a mers şi mai departe. Faptul că în acel moment, Peter nu-l poate privi în ochi, ba chiar se întoarce cu spatele, demonstrează sinceritatea sa şi asumarea ruşinii şi a responsabilităţii sale în destrămarea căminului, ceea ce îi dă o notă bună. Poate chiar vrea curăţenie.
Acasă, Zach, lămurit în privinţa divorţului, o ajută pe Alicia şi se bucură aflând că nu e ca tatăl său în ceea ce priveşte neseriozitatea. Prin această schimbare de comportament care o surprinde, se întrevede o mai matură înţelegere şi o mai mare apropiere de mamă, după ce, în episodul trecut, a fost ilustrată aceeaşi apropiere a sorei sale, Grace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu