luni, 22 septembrie 2014

The Originals – S1E4 – Bine, rau

The Originals continuă cu noul episod, “Girl in New Orleans”. Klaus se apropie de Cammie, care dezvăluie informații alarmante despre trecutul ei. Festivalul anual de muzică Dauphine Street începe, Davina reușind să-l convingă pe Marcel să o lase să meargă. Marcel, desigur, îi cere lui Cammie să fie cu ochii pe ea. Agnes are parte de o descoperire șocantă.
Klaus poartă o conversație cu Cammie despre ce este bine și ce este rău și cum aleg oamenii să facă ce-i mai bine pentru ei. Adaugă că a venit în New Orleans cu scopul de a afla răspunsuri la întrebările pe care le are însă, în loc de asta, a găsit o femeie însărcinată care avea nevoie de protecția lui. Davina se holbează la coșciugul lui Elijah. Cammie consideră că obsesia lui Klaus cu privire la bine și rău are nevoie de tratament de specialitate. Acesta îi propune job-ul de stenograf, pentru a-i scrie memoriile.
Klaus îi transmite că un război e pe punctul de a fi declanșat de Quarter. Vrea să discute cu ea despre Marcel. Marcel consideră că Elijah și Originals sunt ca niște gândaci de bucătărie ce nu pot fi omorâți. Davina să plânge, dorind să participe la festivalul de stradă organizat în respectiva seară. I se spune că e mult prea periculos, iar ea face nazuri. Davina îl șantajează pe Marcel, amintindu-i că este foarte puternică și că poate fierbe sângele folosindu-se doar de instrumentul propriei minți. Până la urmă, are câștig de cauză și e lăsată să meargă.
Klaus o întâlnește pe Cammie la bar, aceasta fiind curioasă de ce atunci când el se apropie își amintește că e un vampir capabil să-i controleze mintea, dar uită de îndată ce pleacă. Cammie menționează solicitarea lui Marcel către ea, de a avea grijă de una din fetele al cărui mentor este. Până acum l-a refuzat, dar se va răzgândi. Klaus se arată încântat de modul în care gândește Cammie, transmițându-i că ar fi putut fi prieteni, în alte circumstanțe însă. Îi ordonă să-l apeleze pe Marcel și să-i confirme că va avea grijă de fată la festival.
Agnes o ceartă pe Hayley că nu și-a făcut consultul prenatal. Rebekah îi spune că sunt atâția oameni în stare să ucidă pentru a avea un copil, iar ea nu are grijă deloc în privința acestui aspect. Agnes insistă să viziteze un doctor recomandat de ea, iar Hayley e de acord, în cele din urmă.
Josh vrea să știe dacă există vreo alternativă mult mai rapidă de a primi inelul. Diego o informează că îl poate primi când va fi invitat în cercul respectiv. Josh îi aduce amintește de Thierry, care nu meritase ceea ce primise. Rebekah îi aprobă, cerându-le câteva informații despre Marcel. Vrea să știe cu cine iese, din moment ce ei nu îi mai acordă atenție aproape deloc.
Marcel transmite că nu dorește ca vreo vrăjitoare sau vreun Original să fie prezent la festival. Cammie trebuie să fie în siguranță, iar oaspeții săi la fel, așadar e nevoie ca toți să stea cu ochii în patru. Davina promite să nu invoce niciun subiect cu tematică supranaturală.
Hayley este consultată de doctor. E bine, mai puțin presiunea arterială, care este cam ridicată. Primește un mesaj de la Rebekah și aude apoi un urlet de lup. Se alarmează, zărește un grup de oameni îndreptându-se către ea, îi blochează afară și fuge pe geam.
Klaus îl abordează pe Tim, obligându-i să-i transmită Davinei un mesaj și să nu o piardă din ochi deloc. Cammie se întâlnește cu Tim în biserică, Tim cerându-i explicații pentru fuga de la școală. Trebuia să facă ceva urgent și îl anunță că nu se va mai întoarce, dar o să-i lipsească și o să-i fie dor de melodiile sale interpretate la vioară. Tim începe să cânte, în timp ce Cammie privește trist portretele însângerate, afirmând că persoana responsabilă cu acel masacru este Sean (fratele ei geamăn), care nu a oferit niciun semn de avertizare înainte. Îngrijorările lui Cammie au la bază și frica de a nu fi posedată, ca în cazul fratelui său, însă Klaus are grijă să-i scoată aceste temeri din minte.
Revenind în Quarter, părintele Kieran se arată surprins când îl vede pe Marcel, fiindcă nu se aștepta să revină. Îl informează că Rebekah fusese la el și că orașul prosperă datorită vampirilor. Davina vrea să-i facă lui Klaus sângele să fiarbă, însă acesta îl prinde pe Tim de gât, fiind apoi implorat de ea să nu-i provoace niciun rău. Klaus îi cere să-i fie credincioasă, pentru a-l salva pe Tim. Davina își adună toate puterile și țintește către Klaus. Toate ferestrele din biserică explodează.
Hayley e urmărit, iar Rebekah intervine și îi elimină pe urmăritori, rând pe rând. Este lovită cu săgeți în abdomen și îl îndeamnă pe Hayley să fugă. Zărește grămezi de corpuri pe jumătate mâncate și îl strigă pe Hayley disperată. Îl sună pe Klaus să-l anunțe în legătura cu dispariția acestuia.
Klaus îl azvârle pe Tim în sus, acesta imprăștiindu-se pe podea și gâfâind pentru a mai putea respira. Davina îl găsește și îi transmite că intențiile sale nu erau să-l rănescă. Tim își revine, dar nu mai are vioara, doarece Klaus o aruncase în el.
Davina are inima frântă, iar Klaus o avertizează că dacă vrăjitoarele își vor da seama că are o slăbiciune, o să-l facă să sufere pe Tim. Klaus ajunge la Rebekah, ale cărei răni s-au vindecat mult prea repede ca să fi fost provocate de vârcolaci. Adaugă că sângele ce curge este al copilului vampir pe care îl poartă în pântece.
Klaus se gândește că vrăjitoarele ar fi trebuit să o protejeze, în niciun caz să-i facă asta. Hayley intervine, susținând că Agnes a atacat-o, nu Sophie. Klaus își face apariția la fereastra lui Cammie. Se oferă să o ajute în a scăpa de coșmaruri și insomnie, întrebând-o cât de departe e dispusă să meargă pentru a-l găsi pe criminal. O atenționează că va fi periculos, iar Cammie îl imploră să aibă grijă ca ea să nu uite de acest aspect. Îl roagă să nu-i ia memoria, dar Klaus nu o ascultă, considerând experiența prin care trecuse ca fiind mult prea tragică, iar ea are nevoie să depășescă momentul, nicidecum să revină asupra lui. Cu lacrimi în ochi, îi spune că va dormi mai bine și va trăi mai liniștită fără acei demoni, într-o lume la care toată lumea visează.
Davina aude un zgomot și se deplasează într-acolo. Elijah nu se mai află în coșciug, ci în spatele ei. Acesta îi transmite că nu vrea să-i facă rău, dar e timpul să aibă o discuție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu