marți, 16 septembrie 2014

The Good Wife – 3×16 “After The Fall”

În sfârşit, Eli şi-a adus aminte de Peter după mai bine de 20 de episoade şi trece la treaba care-i era cea mai familiară, ghidarea politică. Chiar dacă ies ceva scântei între ei cu această ocazie, măcar e bine că a fost reluat unul din firele narative principale ale serialului, plot neglijat exagerat de mult timp în opinia mea.Iar această reluare are loc în mod surprinzător taman acum, cu ocazia suspendării lui Will, cu care nu are absolut nicio legătură.
Mi-a plăcut reluarea relaţiei prieteneşti dintre Eli şi Peter, care e nevoit să reînceapă compromisurile, favoritismele, părtinirile – în virtutea dictonului do ut dessupport brededs support, în ciuda intenţiei iniţiale de a avea un mandat curat, a clean office. Cred că, în politică, aceasta pur şi simplu nu se poate,clean rămânând un cuvânt recunoscut doar în formula Conului Fănică, curat murdar. Iar Cary e pe punctul să afle şi el acest lucru. Printr-o coincidenţă interesantă, pe imaginea în care ei se ceartă pe acest subiect, apare sintagma “persoana interesată”, adică aşa cum sunt politicienii noştri (şi ai lor). Dar cel mai interesant aspect al acestei reveniri mi s-a părut reacţia Aliciei când a aflat că soţul ei s-ar putea să fie din nou keynote speaker la întrunirea Convenţiei Democrate: un strop de mândrie
Auzind că situaţia lor familială riscă să devină prea publică datorită avocatului ei cu gură-spartă David Lee, Alicia îl concediază din rolul de consilier de divorţ, lansând zvonul că nu i-a venit timpul şi că s-a răzgândit. Poate că a făcut-o pentru că nu suportă publicitate în jurul vieţii sale personale, şi urăşte expunerea acesteia cu consecinţe directe asupra copiilor, sau poate că nu vrea să  obstrucţioneze prin asta viitorul politic al lui Peter, nu ştim, dar putem face presupuneri şi chiar parcă am fi invitaţi să facem speculaţii, la fel cum chibiţează surorile pe marginea misterelor din viaţa lui Willy
Surorile cicălitoare ca nişte soacre par a avea experienţă în domeniul conducerii vieţii lui Willy al lor şi e posibil să-şi fi atribuit rolul de mame surogat încă de multă vreme, poate au rămas orfani de mici. Aceste pisăloage pot explica de ce Will a fost mai ezitant la începutul relaţiei cu Alicia, mai puţin incisiv, mai timid şi nesigur: a fost crescut într-o familie unde nu cocoşul cântă, ci găinile cotcodăcesc cum vor. Oricum, unele dintre cotcodăceli sunt auzite şi de Alicia la telefon şi produc o stânjeneală bâlbâită, care seamănă cu o reacţie de gelozie, şi care ne arată că ea încă ţine la Will, deşi a declarat cu totul altceva. Iar vocea de catifea (you got the sweet voice on) cu care îi răspunde Will, implică cel puţin o reciprocitate la fel de negată. Pe lângă reînnodarea prieteniei dintre Alicia şi Kalinda, acesta, adică lămurirea adevăratelor simţăminte dintre Will şi Alicia e încă unul din subiectele uitate sau neglijate de scenarişti, în timp ce pierdeau sezonul 3 cu diverse nimicuri. În timp ce salva cazul, Kalinda, văzându-şi şeful chinuit între Scilla şi Caribda, zîmbeşte ironic când îl descoperă torturat de jocul celor două iele
Până la urmă, jocul lor de-a Sherlock-Watson dublu feminin, care se pare că e la modă  – a avut şi urmări pozitive: ca să scape de gura lor, în căutarea liniştii, Will evadează la servici, unde şacalii începuseră deja să dea târcoale biroului său gol şi poziţiei sale în firmă, apărate cu greu de Diane. Printre ei se numără, din păcate şi Eli, care nu scapă nici o ocazie de a-şi băga codiţa în ape tulburi.
În aceste comploturi din umbră aş include-o şi pe Caitlin, care probabil îşi ajută cum poate unchiul care a adus-o în firmă. Caitlin are un moment de strălucire în proces, datorită faptului că judecătorul are o febleţe pentru blonde, mai ales cele care arată aşa bine şi care recunosc ispititor de jenate că e pentru prima dată . Isteaţa Alicia, care a observat poftele onorabilului, o aduce special ca să o eclipseze pe miss Crozier, dar e posibil să fie şi ea eclipsată în curând la rândul ei de novicea care e şi frumoasă, şi deşteaptă, şi iute.
E interesant că din episodul curent lipseşte o scenă destul de consistentă, care apăruse în promo, şi în care Kalinda o avertizează pe Alicia să fie atentă la Caitlin. Redau integral dialogul decupat pe care-l consider important:
Kalinda: Watch out for that one, she’s hiding something (Să fii atentă la ea, ascunde ceva)
Alicia: She’s hungry (E flămândă)
Kalinda: Yeah, like a pirranha (Mda, ca o pirranha)
 De 8 martie, tuturor iubitoarelor TGW şi tvblog.ro, fiţi frumoase ca şi Caitlin, eficiente precum Kalinda, puternice şi deştepte ca Alicia, deveniţi motivaţia şi mijlocul de a face o lume mai bună şi mai curată !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu