duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E2 – Demascarea

În episodul „Freelancer”, Red și Liz colaborează pentru a găsi un criminal care oferă indicii ascunse despre crimele sale în titlurile ce apar zi de zi și descriu tragediile cotidiene.
În episodul anterior, fostul agent Raymond Reddington s-a predat FBI-ului, oferindu-se să îi ajute în prinderea criminalilor, dar cu o singură condiție: să dicute numai cu Elizabeth Keen, cu care se pare că ar avea o legătură.
În „Freelancer”, Red prevestește o catastrofă iminentă, înscenată de asasinul care dă numele episodului. Liz și Red merg sub acoperire într-un restaurant, cu scopul de a preveni uciderea următoarei victime, Floriana Campo (guest star Isabella Rossellini). Cei doi sunt supravegheați de Ressler și de Meera Malik. Liz este preocupată, de asemenea, de cutia care conținea bani, pașapoarte false și un pistol, găsit sub podeaua propriei case, încercând să afle ce legătură are Tom cu aceasta.
Primele secvențe îl înfățișează pe Red înlănțuit. Atât Elizabeth, cât și Red sunt supuși testului cu detectorul de minciuni, considerat de Reddington o pierdere de vreme. Cooper dezbate împreună cu oficialii problemele noi apărute, inclusiv pe cele legate de soțul lui Liz și de încrederea pe care ar trebui să o acorde lui Red care anunță că va avea loc o catastrofă la Decatur Industrial Park, la ora 11, nefiind luat în seamă. Protagonistul cere să vorbească cu Lizzie, așa cum îi spune el agentei Elizabeth.
Se deplasează împreună la restaurantul în care se presupune că se vor întâlni cu asasinul. În loc de asta, Liz are parte de un interogatoriu din partea lui Red, care îi pune întrebări în legătură cu munca și cu trecutul ei. Aceasta construiește un profil al lui Red, receptat de acesta cu atenție. Conversația se încheie cu afirmația lui Red, prin intermediul căreia îi dă de înțeles lui Elizabeth că tot ce știe despre trecutul ei s-ar putea să nu fie adevărat. Agenta reflectează la cele auzite, urmând ca Red să dispară de la masă, iscând o întreagă debandadă prin declanșarea alarmei.
Ressler o înfruntă pe Liz, nereușind să îl găsească pe Red, cel care este găsit apoi chiar în dubița agenților. Îi informează că s-a întâlnit cu persoana de contact respectivă, doar că ei nu au fost pe fază. Avea numele următoarei victime, o activistă implicată în acțiuni umanitare, ce își petrecuse ultimii 15 ani dedicânduse Națiunilor Unite. Organizația sa non-profit strânsese peste 15 de milioane de dolari, având ca obiective stoparea exploatării sexuale și a traficului de persoane. Un eveniment de strângere de fonduri urma să aibă loc, Liz insistă ca femeia să îl anuleze, dar aceasta nu dorește.
Cerândui-se ajutorul din nou, Red refuză să mai accepte dacă înțeleegerea propusă de el nu va fi semnată și respectată. În cele din urmă, primește un răspuns afirmativ și participă la eveniment alături de agenții care sunt cu ochii pe ei și pe un potențial Freelancer. Red îl vede pe suspect, deghizat în chelner, îi cere lui Liz să elibereze locația, în timp ce infractorul fuge. Ressler îl urmărește cu înfocare. Elizabeth ia un taxi, călcându-l cu mașina. Ressler îl interoghează pe freelancer și își dă seama că Red era autorul atentatului asupra activistei Floriana.
Liz o duce pe Floriana într-o cameră sigură, când Ressler o sună și îi explică întreaga situație. Aceasta se întoarce, găsindu-l pe Red în camera activistei. Cei doi avuseseră o confruntare a orgoliilor, fiindcă Floriana era cea care conducea o afacere atât de profitabilă, prefăcându-se a fi omul păcii, când de fapt este un diavol întruchipat. Reddington o înștiințează că „FBI lucrează pentru mine, acum”. Elizabeth nu înțelege ce se întâmplă și nu îl crede pe Red. Activista prefăcută e pe moarte, agenta intervine încercând să o salveze, iar antidotul e la Reddington. Acesta îi cere femeii să confirme implicările în afaceri necurate și, într-un final, „îngerul” este demascat.
Liz și Red sunt așezați pe o bancă. Agenta îi confirmă acestuia că avea dreptate în privința femeii și datorită lui au reușit să găsească fetele ce urmau a fi transportate și abuzate. Red o întreabă ce o să facă în privința soțului ei. Tom este externat, iar nevasta lui ascunde cutia înapoi în podea.
Red cinează cu câțiva prieteni, în timp ce Elizabeth nu poate dormi și se află pe scările casei rememorând scena atacului asupra lui Tom. Caută prin hainele pline de sânge ale soțului și găsesște un stick de memorie cu înregistrarea în care partenerul ei de viață susține că soția sa nu își dorește un copil biologic, ci vrea să adopte unul, fiind de acord cu perspectiva ei. Tom vorbește într-un mod care o sensibilizează pe Elizabeth, afirmând că s-ar bucura să adopte un copil împreună cu ea, fiindcă ar fi o mamă foarte bună, chiar dacă la gătit nu e o expertă. Lacrimile lui Liz încep să curgă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu