duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E22 – Final de sezon

Finalul primului sezon din „The Blacklist” a fost foarte intens și cu multă vărsare de sânge. Acțiunea întregului episod s-a învârtit în jurul lui Berlin, la fel ca și în episodul trecut. Cine este mai exact acest Berlin, care sunt interesele și scopurile lui și care este legătura lui cu Red, vom afla cu siguranță în acest episod. O a doua problemă care va fi discutată săptămâna aceasta este cea a tatălui biologic al lui Liz, de care încă nu se știe dacă este în viață sau nu.
Episodul începe cu prăbușirea unui avion, în urma căruia au existat multe victime. Poate fi și Berlin unul dintre pasagerii acelui avion? Ar fi o posibilitate. În timpul acestui episod pasagerii aeronavei vor fi interogați, pentru a se afla cauza prăbuțirii. În urma declaraților pasagerilor află că în interiorul avionului a fost și un pasager-deținut, care era legat cu cătușe de un gardian, dar pentru a putea evada, prizonierul și-a tăiat mâna, iar acum era la spital. Denumirea acestuia era Dl. Hood (Glugă), deoarece singurul detaliu care l-au văzut la el și îl carecteriza, era gluga pe care o avea pe cap.
Pentru a rezolva acest caz, Lizzie a apelat la Cooper, în speranța ca Red să-i ajute în deslușirea misterului ascuns în spatele prăbușirii aeronavei. Cum Cooper nu avea cum să-i ajute, Liz a fost nevoită să mai facă încă o dată echipă cu Red, dar după rezolvarea acestui caz și-a promis că va încheia orice legătură cu el.
Cum Red era din nou arestat, contactarea lui era din ce în ce tot mai dificilă, dar fiind vorba de Berlin, Liz a lăsat toate problemele pe care le avea cu Red la o parte și a cerut celor de la FBI să-i permită să-l viziteze, pentru a o ajuta la acest caz atât de important.
Nu doar Liz era cea îngrijorată cu privire la acel incident neplăcut, ci și Alan Alda. Acesta i-a făcut o vizită lui Red în închisoare, fiindcă bănuia și el că incedentul avea legătură cu Berlin, chiar dacă inițial nu l-a crezut pe Red când i-a spus că cel care era pe urmele lui este extrem de periculos. Red i-a spus lui Alan că dacă ar fi colaborat, ar fi putut împiedica acel incident.
Pentru a-l pune din nou în libertate pe noul lui partener, Alan Alda a aranjat ca Red să fie transferat într-o altă locație de unde evadarea nu era tocmai o problemă. Deși nu era sigur că protagonistul nostru este sau nu în stare să mai iese basma curată și din încurcătura aceasta, ne mai având o altă opțiune, a decis să-l ajute. Bineînțeles că, cu toate că era supravegheat de agenții FBI, Red tot a reușit să evadeze.
Dacă tot vedem că sunt tot mai mulți implicați în acest caz, de ce ar lipsi și Tom? Îl vedem pe acesta pe proprietatea unui domn, care imediat după ce l-a înâlnit l-a întrebat de o anume listă de care avea nevoie. Se pare că cei doi lucrau împreună și aveau deja întocmit un plan de atac.
Red o telefonează pe Liz, spunându-i că este în pericol atât ea cât și întregii ei colegi de la FBI. Cum Ressler și Malik făceau ceva investigații într-un club, știind că se află în pericol, Liz a plecat pe urmele lor. Ajunsă acolo a găsit-o pe Malik cu gâtul spintecat.
Speriată, Liz merge la Red și-i spune de moartea acesteia și îl întreabă de ce sunt ei (cei din poliție) ținta acum. Printre alte explicații pe care i le-a dat, Red i-a spus acesteia că se predase FBI-ului tocmai din cauza lui Berlin. Liz a realizat imediat că cei care-l informase pe Berlin în legătură cu toți din FBI, fusese chiar soțul ei, Tom. Ce nu înțelegea Liz era de ce fusese trecut pe acea listă și numele lui Sam, tatăl ei adoptit. Pentru a o lămuri, vedem că Red îi spune că motivul este tatăl ei biologic.
Următorul de pe listă care este atacat, dar nu omorât, este Cooper. Între timp vedem că Liz și Ressler îl interoghează pe The Hood, care încă era internat în spital. Acesta susținea că nu cunoaște nici un Berlin, știe doar o teorie cum că s-ar fi înrolat Armatei lui Red, iar mai apoi KGB-ului, iar fiica lui s-a îndrăgostit de unu dintre subalternii săi și pentru a ascăpa de el l-a trimis în Siberia, unde a și înnebunit acela.
În scurt timp Berlin a primit un pachet în care era ceasul de buzunar pe care i-l dăduse fiicei lui, dar și un deget o o ureche de-a acesteia. Dușmanii acestuia i-au trimis fiica înapoi, bucățică cu bucățică. După această tragedie, acesta a evadat din locul în care era și a pleca să-l caute pe cel responsabil de moartea fiicei sale.
În urma interogării bărbatului pe care Ressler l-a arestat la club, am aflat că cei care l-au forțat să se urce în acel avion au fost rușii. Imediat după aflarea aceste informații, vedem că Red merge la Ambasadorul Rusiei și îl amenință, iar mai apoi se întâlnește cu Alan și pun la cale un nou plan de atac.
Red și Liz vorbesc din nou și acesta îi povestește într-un final de Sam, care a fost nevoit să o crescă, după ce tatăl ei a fugit, fiindcă viața lui era într-un foarte mare pericol. Cum în scurt timp tatăl ei murise într-un incendiu, Sam a preluat custodia lui Liz, dar nu i-a spus niciodată adevărul despre tatăl ei. Pentru a o proteja neaflând adevărul, Red a fost nevoit să-și omoare prietenul cel mai bun, Sam, la rugămintea acestuia, chiar dacă fusese cel mai crunt lucru pe care trebuia să-l facă.
Alan îl anunță pe Red că l-a găsit pe Berlin, iar acesta pleacă spre el, omorând în calea lui o mulțime de oameni, fără a clipi. Ajuns în locul unde Alan îl ținea pe Berlin, Red îl interoghează și îi spune că este foarte bun în munca sa fiindcă își cunoaște foarte bine dușmanii. Acesta avea totuși o nelămurire – având în vedere că își cunoștea toți inamicii, nu înțelegea cum se face că pe Berlin nu-l mai văzuse niciodată și nu știa de ce îl urăște atât de mult.
Red nu era singurul care-și cunoștea inamicii și le știa și slăbiciunile, ci și Berlin era la fel. Realizăm acesta în momentul în care Tom primește ordine de la el pentru a se apropia de Liz și intră în mașina e, aminințând-o cu un pistol.
Fiindcă Berlin nu dorea să coopereze, Red a început să-l împuște, până când într-un final acesta i-a zis că îl urăște din cauza celor întâmplate în Beirut în anul 2010. Red încă nu știa exact la ce se referă și nu a mai apucat să-i pună prea multe întrebări, fiindcă a apărut și Tom ținând-o ostatică pe Liz. Red refuza să lase arma jos, iar Berlin țipa la Tom să o omoare pe Lizzie.
Pentru a nu-l convinge să-i omoare cea mai dragă ființă, Red îl omoară pe Berlin. Când vede ce a făcut acesta, Tom încearcă să tragă spre Red, dar Liz se luptă cu el și ajunge în cele din urmă să-l împuște cu propria lui armă. Înainte de a-și da ultima uflare, Tom și-a cerut iertare de la Liz, iar mai apoi i-a șoptt ceva la ureche, ce a șocat-o extrem de tare.
După alte investigații detectivii noștri află ce unul dintre deținuții din acel avion era de fapt un gardian. Ei au crezut că cel cu care vorbiseră în spital fusese gardianul, dar acela fusese de fapt Berlin, iar cel pe care-l omorâse Red era un alt tip care lucra pentru el. Când prizonierul a spus că a taiat o mână pentru a evada, s-a referit chiar la măna sa, nu a gardianului, de aceea era el în spital, nu gardianul.
Pentru a o putea proteja înc ontinuare, Red i-a propus lui Liz să plece cu el. Deși aceasta a refuzat invitația lui inițial, vedem că se răzgândește mai apoi și îl urmează. La final, vedem că Liz îi spune acestuia ce i-a șoptit Tom la ureche și anume că tatăl ei trăiește. Red auzind aceasta i-a spus că nu este adevărat, fiind el murise într-un incendiu.
Marele final el primului sezon din drama „The Blacklist” se încheie cu Berlin care privește cu durere fotografia fiicei lui din acel ceas de buzunar, iar Red se uita la imagina cu numărul 79, pe care o făcuse acum câteva episoade. Să fie vorba oare de aceeași fetiță? Vom afla în cel de-al 2-lea sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu