luni, 22 septembrie 2014

The Originals – S1E5 – Pacatosi si sfinti

Elijah nu arată prea bine, Davina considerând că e furios, cum să se simtă după ce și- urmat fratele într-un război al vampirilor? Acesta îi spune că ei doi ar fi potriviți și capabili, împreună, să stopeze războiul. De ce l-ar crede? E extrem de înfometat, dar încă n-a mâncat-o. Darvina își străpunge degetul și îi oferă din sângele ei, zâmbind ușor.
Sabine are o viziune în legătură cu copiii, însă Rebekah nu o prea crede. Totuși Sophie susține că Sabine are mereu revelații, dar aceasta i se pare exagerată. Conform viziunii, copilul hibrid ar putea determina moartea tuturor vrăjitoarelor. Sophie le povestește despre un ritual care se face o dată la 300 de ani, pentru ca vrăjitoarele să-și mențină puterile. Klaus e circumspect, dar i se răspunde că întreaga istorisire este mai mult mit decât realitate, iar lumea tinde să nu o ia în serios.
Marcel merge în biserică, unde Kieran îi cere tot felul de explicații. Îl întreabă dacă a venit să-și vadă prizoniera ascunsă acolo, însă Marcel afirmă că nu-i prizonieră și că o să o ducă în altă parte. Lui Kieran nu-i prea convine că Marcel se folosește de Darvina pentru a controla vrăjitoarele, dar acesta nici nu vrea s-audă.
Elijah găsește o vioară, în timp ce Davina desenează. Marcel intră, iar Elijah se întoarce în coșciug. O anunță că o va muta în seara respectivă. Surprins că Darvina nu l-a informat pe Marcel că el e viu, aceasta îi transmite că nu au încheiat de vorbit. Completează, mărturisindu-i că vrăjitoarele o implicaseră în ritualurile lor și că deși au o imagine de salvatori ai comunității, tot ce vor este să-și extindă puterile. Ea a apucat să fugă la timp și susține că, în curând, toate își vor pierde puterile și nu vor mai fi vrăjitoare. Ca să ducă ritualul până la capăt, Darvina ar trebui să moară.
Vrăjitoarele îi fac farmece lui Sean, nepotul părintelui Kieran, ca să-i distragă atenția de la subiectul Harvest, ritualul lor aflat în desfășurare. Fratele lui Cammie este cel care a ucis oamenii în biserică. În timp ce Elijah zdrăngăne vioara, Davina continuă să-i ofere detalii despre vrăjitoare și soarta ei pecetluită de acțiunile lor. Ca să fie liberă cu-adevărat, vrăjitoarele trebuie să fie pedepsite. Desigur, ea își va pierde puterile, în cele din urmă, dar asta nu-i o problemă. Vrea să fie normlă, fiindcă nu poate controla magia și de multe ori provoacă rău oamenilor chiar dacă nu-și dorește.
La brațul mort de râu, Sophie și Rebekah observă urme gigante de animal, apoi aud un zgomot și întreabă cine-i acolo. Cineva iese, are o reacție ciudată: “ce naiba? un Original?”, după care fuge cu viteza vampirului. Rebekah îl anunță pe Klaus imediat, care bănuiește că era vorba de Thomas, informatorul lui Marcel. Probabil acesta se îndreaptă către Marcel să-i dezvăluie cele întâmplate și trebuie să i se distragă atenția.
Kieran îi reproșează lui Marcel că nu o scoate pe Davina. Îl acuză că o păstrează doar fiindcă are puteri. Marcel îi cere să se retragă, însă Kieran îl înștiințează că nu vrea să-l știe de partea răului. Îi cere să stea departe de nepoata lui. Hayley e tristă din cauză că toți acei oameni au murit datorită viziunii despre copilul ei. Dacă ritualul Harvest e real, atunci cum poate fi sigură că revelația ei nu poate fi adevărată, se întreabă ea.
Hayley se gândește că ar putea avea o legătură cu lupii, iar familia sa ar putea fi de cealalată parte, ceea ce înseamnă că nu este singură. Rebekah o asigură că nu-i singură și că familia e mai mult o povară.
Elijah îi spune lui Hayley, Rebekah și lui Klaus că întreaga poveste care i-a îndreptat către New Orleans a fost inventată de Sophie. Acesta le explică faptul că cele două surori, Sophie și Jane-Anne s-au pus de acord să profite de Hayley, astfel încât Klaus să aibă grijă de Marcel, pentru Sophie. Aceasta e dispusă să facă orice ca să o aducă pe Monique înapoi, iar Jane-Anne o readusese la viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu