joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E9 – Damian Boyle va spune ceva?

În episodul de săptămâna aceasta, ”Whack-a-Mole”, apare un nou asociat al LG, o persoană care este posibil să nu aibe intenții bune. Numele lui este Damian Boyle, același nume ca cel al copilului demonic din filmul ”Omen”. Să fie doar o coincidență de nume sau acest personaj chiar are ceva diabolic în mintea sa?
Atât Florrick/Agos, cât și LG, încercau să gândească o strategie pentru un viitor mai strălucit. Astfel, Florrick/Agos se concentra pe câștigarea de noi clienți, ceea ce ar aduce mai mulți bani, în timp ce LG erau în căutarea unor înlocuitori pentru Alicia&Co. și încercau să recupereze din clienții pierduți. Din fericire, cazul acestui episod a picat la țanc pentru ambele companii.
Cazul arată cam așa: Zayeed, un fost client al Aliciei, a sunat-o pe aceasta, cerându-i ajutorul, pentru că FBI-ul se afla la el acasă. Zayeed credea că aceștia puneau doar niște întrebări de rutină despre un vechi prieten de-al său, dar întrebările devin din ce în ce mai intrigante, iar profesorul Zayeed devine suspicios și își cheamă avocata.
Zayeed fusese în ziua de 15 octombrie, alături de prietenul său, la o conferință în Milwaukee, exact ziua în care avusese loc explozia de la Festivalul Mâncării din Milwaukee. Deși Alicia a încercat să oprească interogatoriul, era prea târziu pentru că cei de la FBI aveau un mandat de percheziție. Zayeed susținea că fusese în camera de hotel la acea oră, însă polițiștii aveau o poză cu cineva, care îi semăna profesorului, și care se afla la locația atentatului. Alicia se temea și de faptul că polițiștii vor folosi în împotriva clientului său ultima carte scrisă de acesta, care era despre jihad.
Alicia merge la tribunal pentru a anula mandatul, dar fără succes. Mai rău, Robyn descoperă că acest caz al FBI-ului se bazează doar pe niște pzoe neclare și amenințări postate pe un website, Scabbit. În unele din pozele postate pe Scabbit de turiști persoana respectivă arată exact ca Zayeed, dar în majoritatea pozelor se putea observa că nu era el, așa că Alicia se hotărăște să acționeze website-ul în instanță, dar reprezentanții acestuia nu își fac apariția la proces și cazul stagnează.
Will are o atitudine dificilă, e greu de mulțumit când vine vorba de recrutarea unui nou angajat, refuzând orice candidat sugerat de Beth până la persoana lui Damien Boyle. Beth a ezitat să îi prezinte lui Will acest candidat pentru că nu considera potrivit, acesta fiind doar un avocat de duzină. După ce îl observă la tribunal, Will se hotărăște să îl angajeze pe Boyle. Toată lumea este nemulțumită de decizia lui Will, iar nu peste mult timp David Lee și Diane se hotărăsc să strângă voturile necesare pentru a-l elimina pe Damian.
Damian nu s-a dat la o parte și a ripostat, luând un mic grup de angajați într-o ”mică excursie pe teren”. Au mers la Florrick/Agos și le-au spus secretarei că sunt de la compania de imobiliare și au venit să scoată mobila din birouri. După ce au scos absolut tot din birou, Damian observă pe biroul Aliciei notițele cu privire la Scabbit.
La proces, Alicia&Co reușesc să obțină eliminarea pozelor și amenințărilor de pe Scabbit și află că noii reprezentanți ai Scabbit, Damian și Will, sunt responsabili de furtul mobilierului de la sediul companiei. Problema cu website-ul este că se vor șterge actualele amenințări, dar nu și cele ulterioare.
Zayeed este concediat, iar Alicia se întoarce la tribunal pentru a cere despăgubiri în valoare de 400,000$ și cheamă un martor, Grant Irvin, o persoană care posta frecvent pe Scabbit. Ceea ce încerca Alicia să demonstreze era că acest Grant, era doar un angajat al website-ului, un moderator. În acest caz. Scabbit ar putea fi tras la răspundere pentru comentariile defăimătoare ale lui Grant.
Tactica nu a funcționat, dar Scabbit a fost nevoit să divulge adevărata identitate a celor care au postat acele acuzații. Multe din aceste persoane nu existau în viața reală, cum ar fi Dante Pryor, un robot. Prezența online a lui Dante a fost creată de Scabbit cu scopul de a părea uman pentru a aduce website-ului trafic de internet. Fiind creat de Scabbit, aceștia se fac responsabili de situația profesorului.
La birourile LG, Diane încearcă în continuare să scape de Damian, dar David Lee se răzgândește, ceea ce o determină să caute un aliat în persoana lui Kalinda. În discuția celor două, câteva minciuni ale noului asociat ies la iveală, iar domnul Boyle devine ținta lor principală.
Jackie Florrick revine, pentru a se răzbuna pe faptul că Peter a nominalizat-o pe Rachel ca înlocuitoare a lui Diane pentru funcția de la Curtea Supremă. Noua candidată, Rachel, lucrase pentru soțul ei și devenise amanta acestuia. Jackie a încercat să împiedice nominalizarea, dar Eli pretinde că ar trebui să treacă peste simpatii și antipatii. Însă după ce află adevăratul motiv, Eli încearcă să remedieze situația, dar era prea târziu. Prea târziu pentru Peter, dar nu și pentru Jackie care o amenință pe Rachel că îi va spune despre aventura avută soțului ei, dacă nu renunță la candidatură.
Rachel susține că soțul ei știe despre acea aventură, însă Jackie merge să îl viziteze la spital pentru a se asigura, ceea ce a speriat-o pe Rachel care renunță la candidatură. Peter are nevoie deci de o nouă candidată. Cea mai ciudată scenă a episodului a fost cea din final, când Alicia primește un telefon din partea judecătorului Kluger, care o invită la o cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu