joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E12 – Sperante desarte

Timp de câteva sezoane tot ridic în slăvi acest serial și aveam mult mai multe așteptări de la acei jurați, dar episodul de săptămâna aceasta nu m-a impresionat foarte tare. A avut câteva scene care mi-au plăcut, dar nu pot spune că au avut cazul săptămânii, de care să-mi amintesc în fiecare zi, așteptând cu nerăbdare un alt episod din „The Good Wife”.
Oricât de mult mi-aș dori să se soluționeze scandalul cauzat de voturile lui Peter, nu aș dori ca Marilyn să-i ia locul, fiind subiectul culminant al fiecărui episod. Să lăsăm drama pentru specialiști, Marilyn! Mereu voi prefera confruntările dintre Peter și Will.
Cazul din această săptămână tratează problema unui cuplu – Haward Lampe (Josh Pais) și Darla Riggs (Auden Thornton), care au fost acuzați de trafic de droguri. Inițial, Lockhart/Gardner îi reprezenta pe ambii clienți, dar situația s-a schimbat după o mică intervenție a firmei Florrick/Agos, care l-a reprezentat în cele din urmă pe Haward Lampe, Lockhart/Gardner reprezentând-o numai pe Darla.
Matan Brody și Geneva Pine i-a acuzat pe cei doi de această infracțiune și dorința lor cea mare era de a-i forța să lucreze în continuare împreună, dar atât Lockhart/Gardner, cât și Florrick/Agos, au făcut tot posibilul ca cei doi să nu mai fie nevoiți să facă aceasta.
Cine avea să dea sentința? Bineînțeles că judecătorul Victor Garber. La fel ca și judecătorul Spencer, acesta a decis ca ambele cazuri să fie prezentate în același timp, fiecare caz având grupul lui de jurați. Acum, cei care erau nevoiți să lucreze împreună erau Will și Alicia. Dacă am tras vreo concluzie din sezonul acesta, până acum, aceea este că văzându-i pe cei doi în tabere diferite, luptând unul împotriva celuilalt la procese, este o adevărată plăcere.
Procesul a fost un haos total, obiecțiile ținându-se în lanț. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce am văzut-o pe Darla – o blondă sexi, într-o relație cu tocilarul de Howard. Aceștia nu erau împreună de mai mult de o săptămână, când a avut loc acea acuzație. În diplomatul lui Howard s-au găsit drogurile, dar în poșeta lui Darla s-au găsit cei 30.000$, ceea ce ne face să credem că cei doi erau implicați în afaceri murdare, împreună.
Celor doi li s-a oferit o înțelegere: dacă vor recunoaște că sunt vinovați, vor primi fiecare doar șase ani de închisoare, dar ei nu au acceptat această ofertă, ci au continuat procesul. Atât Alicia, cât și Will au văzut doi mebrii ai juriului vorbând între ei, deși făceau parte din tabere diferite. Mai târziu, pe când situația se înrăutățea tot mai tare pentru Howard, Alicia a hotărât să prezinte judecătorului Spencer problema celor doi jurați. Will nu a recunoscut că i-a văzut și el pe cei doi vorbind, dar și fără declarația lui, clientul său a primit patru ani de închisoare cu executare, dar putea sta doar doi ani închis, dacă avea să aibă o purtare exemplară.
După acest proces, a continuat scandalul lui Peter. Eli a spus unui reporter de la „Tribune” să mai aștepte două săptămâni înainte de a face public acel video, sperând că va reuși între timp să dea de capăt acestei pobleme. Era din ce în ce tot mai evident faptul că Jim Moody era cel vinovat. Peter și Eli au susținut în continuare că ei nu văzuseră acel video niciodată până atunci și nu fuseseră ei cei care i-au dat ordine lui Moody să „aranjeze” voturile. Știm din finalul sezonului 4 că voturile nu au influențat cu nimic alegerile, dar cu toate acestea chiar nu aveam nevoie ca Marilyn să-și facă din nou apariția.
Peter a recunocut în cele din urmă că Will a venit la el în ziua alegerilor și i-a spus câte eva despre acel video, dar nu a văzut video-ul și nu știa ce conține. Eli și Peter ți-au dat seama că Will s-ar putea să fie în spatele acelui video, având în vedere antecedentele care acesta le avusese cu Peter. Eli i-a spus lui Marilyn mai apoi că nu-i ceruse el lui Moody să facă nimic pentru el, doar i-a spus că ar trebui să facă tot ce le stă în puteri pentru a câștiga alegerile, ceea ce nu este tocmai un lucru rău, dar declarația aceluia putea fi oricând folosită împotriva lui.
După ce Marilyn a interogat-o și pe Alicia, iar aceasta i-a spus că nu știa nimic despre acel video, aceasta l-a interogat și pe Will, care a recunoscut că știa de acel video, dar a refuzat să dea mai multe declarații, acuzându-l pe Peter în scurta declarație pe care o făcuse. Acum Peter are foarte mari probleme, doar din cauza lui Will.
Punctul culminant al acestui episod a fost partea cu Cary și Kalinda. Aceasta l-a trădat pe Cary acum câteva episoade, pretinzând pentru început că părăsește Lockhart/Gardner pentru a lucra la Florrick/Agos, când ea de fapt strângea informații pentru Lockhart/Gardner , dar Cary nu a știut aceasta. Acum se pare că acesta încă nu a iertat-o cu adevărat, dar nici nu refuză să iese cu ea în oraș.
Cam astea au fost cele întâmplate în acest episod și, deși nu ne-a încântat la maxim, a reușit cât de cât să ne capteze atenția, urmărind pas cu pas cazul lui Haward și Darla și mai apoi interogatoriile pe care Marilyn le făcea pentru a afla adevărul legat de acele voturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu