joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E16 – Tragedia continua

A trecut deja o săptămână de când a avut loc marea tragedie – moartea lui Will. Dacă până acum am văzut că prezența lui a avut o influență foarte mare în acest serial, de acum se pare că va trebui să ne obișnuim fără el, atât noi, cât și echipa „The Good Wife”. Lumea Aliciei Florrick pare să se scufunde tot mai tare după ce a aflat de tragica moarte a fostului său coleg și iubit, pe care încă îl iubea.
Revenim unde am rămas săptămâna trecută și vedem cum Eli o retrage câteva minute pe Alicia din ședința la care asista atunci, pentru a putea răspunde la apelul Kalindei. Aceasta îi spune că Will fusese împușcat în tribunal de către un client de-al lui și că în urma acelei împușcături acesta murise. Vestea îngrozitoare a șocat-o pe Alicia și a lăsat-o fără cuvinte.
Când a aflat și Eli ce se întâmplase de fapt, i-a spus acesteia că poate merge la el la spital, pentru a-l vedea și va rămâne el să se ocupe de cazul lui Peter. În drum spre spital Alicia printre lacrimi își amintea de momentele frumoase petrecute cu Will și mai apoi și-a imaginat modul în care fusese ucis acesta de către un criminal.
La birourile L-G, Diane i-a anunțat pe toți angajații de marea pierdere a colegului lor. Aceștia erau pregătiți să înceapă voturile fără acesta și erau pregătiți să-i ceară socoteală pentru că întârziase la ședință. toate nemulțumirile dispar în momentul în care Diane le spune că acesta nu va mai fi prezent în acea firmă, fiindcă decedase. După ce pierderea colegului lui, David Lee s-a retras într-un birou, fiindcă simțea nevoia să stea singur să-și plângă prietenul. Se pare că are și David inimă, în cele din urmă.
Ajunsă la spital, Alicia se întâlnește cu Diane și află că Will fusese împușcat chiar de Jeffrey Grant, care ar fi trebui normal să fie clientul ei, dar l-a refuzat fiindcă avea încredere că Will îl va reprezenta mai bine decât ea în fața tribunalului.
Profitând de câteva momente de liniște, Alicia își ascultă mesajele vocale care le primise în timpul procesului. Două dintre ele erau de la Kalinda și Diane, dar unul era și de la Will. Acesta nu a apucat să-i spună mare lucru, fiindcă trebuia să intre în proces, dar îi spusese că o va suna mai târziu înapoi, dar din păcate nu a mai reușit. Acum frustrarea era și mai mare pentru Alicia, nu numai pentru că Will murise oarecum în locul ei, ci și pentru că nu știa ce dorea Will să-i spună mai exact și nu a mai apucat.
După încheierea procesului lui Will, Alicia a vorbit cu judecătorul pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt cu Will și a aflat că acesta a murit încercând să apere alte persoane, iar Polmar a fost și el al rândul lui împușcat când a sărit în apărarea lui Will. Sperâcnd ca măcar Polmar să-i poată spune ce a vrut de fapt Will să-i spună, de a sunat-o înainte de proces, Alicia a mers la acesta la spital, așteptând să fie scos din sala de operație și a vorbit cu asistenta acestuia, Maria.
În cele din urmă, Alicia află în mare parte de ce o sunase Will. Deși la început aceasta a crezut că Will murise fiind supărat pe ea pentru că-i furase un client, se pare că află de la Polmar în final că Will era de fapt dezamăgit și supărat pe Danny Boyle, pentru că-i furase un client. Aflând adevărul, Aliciei îi mai fusese luată o piatră de pe inimă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu